Akinator |
Wersja do druku |
Misio_gogo
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:22 Akinator
|
|
|
Pewnie część z was zna, ale tym którzy nie znają przedstawiam akinatora :)
http://en.akinator.com/#
Zabawa jest prosta- myślimy o jakiejś dosyć sławnej postaci (realnej, z książki, filmu, anime, czy skąd tam chcecie :), odpowiadamy na kilka pytań i akinator zgaduje o kogo nam chodziło. Muszę powiedzieć, że jestem zadziwiony jego precyzją ^^
Jeśli chodzi o postaci z anime nie zgadł 3- shinozakiego z Overdrive, Jila z Druaga no to i chyba Takasu z Toradory. A jak u was? |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:39
|
|
|
Wyłożył się na Geraldzie Tarrancie z Trylogii Zimnego Ognia i Kelebornie z Tolkiena :D Czyli wygrałam 2:0. Może ja za trudne przykłady wybieram? |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:42
|
|
|
U mnie zgadł prawie każdego kogo podałem. Trochę tego było więc nie będę wymieniał, pamiętam tylko że na pewno był L z Death Note i Nono z Hitohiry.
Za to mój kumpel nie mógł zrozumieć czemu nie może zgadnąć Ashitaki z Mononoke Hime, potem okazało się że pytało o niego aż 19 osób... ale to było parę miesięcy temu i już się pewnie pozmieniało co nie co. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:43
|
|
|
Znałem to wcześniej, ale jednak nieodmiennie mnie zaskakuje. Tym razem wskazał bez problemów Taigę i Nagi. Wysypał się na Michiko Malandro, którą pomylił z... Pikachu XD |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:44
|
|
|
Utenę zgadł mi dopiero za drugim razem. Ale próbuję inne postacie... fajna zabawa ogólnie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ryuzaki
Smok Samurai
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:49
|
|
|
Jak pierwszy raz na to wpadłem to na prawdę byłem pod wrażeniem. Bardzo szczegółowych postaci nie zgadnie, ale na przykład bez problemu porusza się po naszej rodzimej polityce. |
_________________ 10 razy upaść, 11 razy wstać... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:49
|
|
|
Temat przesunięto do właściwego działu.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
sickNess
Metal Militia
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:57
|
|
|
To zależy też od pytań jakie zada, ja głównie pamiętam postacie z anime:
Lulu z CG - zgadł za 1 razem.
Onizuka - za 1 razem.
Akagi - za 5 razem.
Kaiji za 4 razem.
Ami z Toradora - za 1 razem.
Hei z DTB - za 1 razem.
Im więcej czasu minie tym baza danych będzie bardziej precyzyjna, dzisiaj się zabawiłem i o to wyniki:
Akagi - za 1 razem
Kaiji - za 1 razem
Toua z One Outs - za 1 razem
Maya Kihara z Toradora - za 1 razem. |
_________________ Oh Lord, I must be crazy,
I'm settled down and I find nothing new...
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-02-2009, 18:21
|
|
|
Odgadł moje zagadki związane z anime (oprócz jednej: Umi z MKR). Jeśli chodzi o muzykę, to jest cienki. Padł na Dio, Barney'u Greenway (Napalm Death) i Eddiem (maskotka Iron Maiden). |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-02-2009, 18:24
|
|
|
Na postach drugoplanowych jeżeli chodzi o anime wymięka łatwo - nic dziwnego, większość z nich ma wspólne cechy i ciężko na podstawie pytań tam podanych wyszczególnić jedną. Za to dobrze sobie radzi w sporcie. Niestety, leży totalnie jeżeli chodzi o literaturę. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 28-02-2009, 18:27
|
|
|
Wszystko zależy od tego, ile razy o daną postać już pytano. Pamiętam, że jakiś czas temu taka Nodame była nie do zgadnięcia, teraz to już praktycznie od razu zgaduje, że o nią chodzi. Natomiast Ami z Toradory poznał dopiero przy trzecim podejściu.
Ogólnie fajna zabawka. |
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2009, 18:34
|
|
|
Jestem pod wrażeniem. Zygfryda od Nibelungów zgadnął za pierwszym razem, tak samo króla Artura i ileś postaci z ogólnej kultury.
Niemniej, Gerarda de Ridefort i Gillesa de Rais pomylił mi z Maksymilianem Roberspierrem. ;) |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-02-2009, 18:37
|
|
|
Przypomniało mi się jak byłem świadkiem gdy zgadł Juliusza Cezara. Za 1 razem |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2009, 18:45
|
|
|
Pewnie to na ile dana postać jest znana ma wpływ na jej zgadnięcie, ale nawet z tych mało znanych zgadywał. Przykładowo - bez problemu zgadnął mi Reinharda von Lohengramm, Siegfrieda Kircheisa i Hildegardę von Mariendorf z Legend of the Galactic Heroes. Inna sprawa, że zgadywania postaci z Oniisama E uparcie odmawiał, ale to nic dziwnego. Wyłożył się jednak na Utenie (drugie podejście dopiero) i nawet na Haruce Nogizace (trzecie, ale potem bez problemu). |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-02-2009, 19:09
|
|
|
Nie odgadł Sprzedawcy Leków (może źle odpowiedziałam na jakieś pytanie?), nie odgadł Daisukego Aurory ani Johna Cage’a (zamiast niego wyrzucił Dee Dee Ramone).
Odgadł Johana Lieberta, Natsume, Severusa Snape'a (ale to było za proste, prawie natychmiast odgadł) i Youko Nakajimę.
Ciekawe, ale szybko się nudzi. Chociaż równie wiele zabawy może przynieść odgadywanie podczas czytania pytań, kogo ma w bazie, że zadaje takie pytania (np. po tym, jak odpowiedziałam, że bohater jest blondynem, walczy i jest dorosły, zapytał, czy ma czerwony płaszcz - jakby chodziło mu o Vasha). |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
|