| Akinator | 
	| Wersja do druku | 
	| Misio_gogo  
 Status: offline

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:22   Akinator | 
 |  
			| 
 |  
			| Pewnie część z was zna, ale tym którzy nie znają przedstawiam akinatora :) 
 http://en.akinator.com/#

Zabawa jest prosta- myślimy o jakiejś dosyć sławnej postaci (realnej, z książki, filmu, anime, czy skąd tam chcecie :), odpowiadamy na kilka pytań i akinator zgaduje o kogo nam chodziło. Muszę powiedzieć, że jestem zadziwiony jego precyzją ^^

Jeśli chodzi o postaci z anime nie zgadł 3- shinozakiego z Overdrive, Jila z Druaga no to i chyba Takasu z Toradory. A jak u was?
 |  
			|  |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Serika  

Grupy:
 Tajna Loża Knujów
 WIP

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:39 | 
 |  
			| 
 |  
			| Wyłożył się na Geraldzie Tarrancie z Trylogii Zimnego Ognia i Kelebornie z Tolkiena :D Czyli wygrałam 2:0. Może ja za trudne przykłady wybieram? |  
			| _________________

|  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Loko  Aspect of Insanity

Grupy:
 Syndykat
 WOM

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:42 | 
 |  
			| 
 |  
			| U mnie zgadł prawie każdego kogo podałem. Trochę tego było więc nie będę wymieniał, pamiętam tylko że na pewno był L z Death Note i Nono z Hitohiry. 
 Za to mój kumpel nie mógł zrozumieć czemu nie może zgadnąć Ashitaki z Mononoke Hime, potem okazało się że pytało o niego aż 19 osób... ale to było parę miesięcy temu i już się pewnie pozmieniało co nie co.
 |  
			| _________________
 That is all in your head.

I am and I are all we.
 |  | 
	|     |  | 
|  | 
	| JJ  po prostu bisz

Grupy:
 Alijenoty
 Fanklub Lacus Clyne

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:43 | 
 |  
			| 
 |  
			| Znałem to wcześniej, ale jednak nieodmiennie mnie zaskakuje. Tym razem wskazał bez problemów Taigę i Nagi. Wysypał się na Michiko Malandro, którą pomylił z... Pikachu XD |  
			| _________________

|  | 
	|     |  | 
|  | 
	| Morg  

Grupy:
 AntyWiP
 Fanklub Lacus Clyne
 Tajna Loża Knujów

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:44 | 
 |  
			| 
 |  
			| Utenę zgadł mi dopiero za drugim razem. Ale próbuję inne postacie... fajna zabawa ogólnie. |  
			| _________________
 Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa.
 |  | 
	|     |  | 
|  | 
	| Ryuzaki  Smok Samurai

Grupy:
 Melior Absque Chrisma

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:49 | 
 |  
			| 
 |  
			| Jak pierwszy raz na to wpadłem to na prawdę byłem pod wrażeniem. Bardzo szczegółowych postaci nie zgadnie, ale na przykład bez problemu porusza się po naszej rodzimej polityce. |  
			| _________________
 10 razy upaść, 11 razy wstać...
 |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| IKa  

Grupy:
 WIP

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:49 | 
 |  
			| 
 |  
			| Temat przesunięto do właściwego działu. IKa
 Zua Biurokratka
 |  
			|  |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| sickNess  Metal Militia

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 17:57 | 
 |  
			| 
 |  
			| To zależy też od pytań jakie zada, ja głównie pamiętam postacie z anime: Lulu z CG - zgadł za 1 razem.
 Onizuka - za 1 razem.
 Akagi - za 5 razem.
 Kaiji za 4 razem.
 Ami z Toradora - za 1 razem.
 Hei z DTB - za 1 razem.

Im więcej czasu minie tym baza danych będzie bardziej precyzyjna, dzisiaj się zabawiłem i o to wyniki:
 Akagi - za 1 razem
 Kaiji - za 1 razem
 Toua z One Outs - za 1 razem
 Maya Kihara z Toradora - za 1 razem.
 |  
			| _________________
 Oh Lord, I must be crazy,
 I'm settled down and I find nothing new...

|  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Dred  Policenaut

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 18:21 | 
 |  
			| 
 |  
			| Odgadł moje zagadki związane z anime (oprócz jednej: Umi z MKR). Jeśli chodzi o muzykę, to jest cienki. Padł na Dio, Barney'u Greenway (Napalm Death) i Eddiem (maskotka Iron Maiden). |  
			| _________________
 Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy"
 |  | 
	|   |  | 
|  | 
	| Costly  Maleficus Maximus

Grupy:
 Melior Absque Chrisma

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 18:24 | 
 |  
			| 
 |  
			| Na postach drugoplanowych jeżeli chodzi o anime wymięka łatwo - nic dziwnego, większość z nich ma wspólne cechy i ciężko na podstawie pytań tam podanych wyszczególnić jedną. Za to dobrze sobie radzi w sporcie. Niestety, leży totalnie jeżeli chodzi o literaturę. |  
			| _________________
 All in the golden afternoon
 Full leisurely we glide...
 |  | 
	|     |  | 
|  | 
	| Paweł  

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 18:27 | 
 |  
			| 
 |  
			| Wszystko zależy od tego, ile razy o daną postać już pytano. Pamiętam, że jakiś czas temu taka Nodame była nie do zgadnięcia, teraz to już praktycznie od razu zgaduje, że o nią chodzi. Natomiast Ami z Toradory poznał dopiero przy trzecim podejściu. 
 Ogólnie fajna zabawka.
 |  
			| _________________

|  | 
	|     |  | 
|  | 
	| Velg  

Grupy:
 Tajna Loża Knujów

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 18:34 | 
 |  
			| 
 |  
			| Jestem pod wrażeniem. Zygfryda od Nibelungów zgadnął za pierwszym razem, tak samo króla Artura i ileś postaci z ogólnej kultury. 
 Niemniej, Gerarda de Ridefort i Gillesa de Rais pomylił mi z Maksymilianem Roberspierrem. ;)
 |  
			| _________________

|  | 
	|     |  | 
|  | 
	| Loko  Aspect of Insanity

Grupy:
 Syndykat
 WOM

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 18:37 | 
 |  
			| 
 |  
			| Przypomniało mi się jak byłem świadkiem gdy zgadł Juliusza Cezara. Za 1 razem |  
			| _________________
 That is all in your head.

I am and I are all we.
 |  | 
	|     |  | 
|  | 
	| Morg  

Grupy:
 AntyWiP
 Fanklub Lacus Clyne
 Tajna Loża Knujów

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 18:45 | 
 |  
			| 
 |  
			| Pewnie to na ile dana postać jest znana ma wpływ na jej zgadnięcie, ale nawet z tych mało znanych zgadywał. Przykładowo - bez problemu zgadnął mi Reinharda von Lohengramm, Siegfrieda Kircheisa i Hildegardę von Mariendorf z Legend of the Galactic Heroes. Inna sprawa, że zgadywania postaci z Oniisama E uparcie odmawiał, ale to nic dziwnego. Wyłożył się jednak na Utenie (drugie podejście dopiero) i nawet na Haruce Nogizace (trzecie, ale potem bez problemu). |  
			| _________________
 Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa.
 |  | 
	|     |  | 
|  | 
	| Melmothia  Sexy Chain Smoker

Grupy:
 Alijenoty

| 

|  Wysłany: 28-02-2009, 19:09 | 
 |  
			| 
 |  
			| Nie odgadł Sprzedawcy Leków (może źle odpowiedziałam na jakieś pytanie?), nie odgadł Daisukego Aurory ani Johna Cage’a (zamiast niego wyrzucił Dee Dee Ramone). Odgadł Johana Lieberta, Natsume, Severusa Snape'a (ale to było za proste, prawie natychmiast odgadł) i Youko Nakajimę.

Ciekawe, ale szybko się nudzi. Chociaż równie wiele zabawy może przynieść odgadywanie podczas czytania pytań, kogo ma w bazie, że zadaje takie pytania (np. po tym, jak odpowiedziałam, że bohater jest blondynem, walczy i jest dorosły, zapytał, czy ma czerwony płaszcz - jakby chodziło mu o Vasha).
 |  
			| _________________
 "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
 Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
 Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
 G.F.

|  | 
	|     |  | 
|  | 
	|  |