Test osobowości MBTI |
Wersja do druku |
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-11-2009, 00:20
|
|
|
INTP, architekt. czyli nic nowego. Denerwują mnie testy, w których powtarza się w kółko kilka pytań, sformułowanych w różny sposób. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-11-2009, 00:23
|
|
|
A mi wyszedł idealista. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 08-11-2009, 00:37
|
|
|
Jestem mózgiem, ha. *idzie snuć potajemne plany podbicia świata* |
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-11-2009, 00:40
|
|
|
Zaprojektować mamie idealny świat, który mogłaby stworzyć? ;) |
|
|
Agon
|
Wysłany: 08-11-2009, 00:54
|
|
|
Tak! Spraw mamie wczesny prezent urodzinowy.
Pobawimy się w Kirę, o. Tak dla zabicia czasu. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-11-2009, 01:18
|
|
|
Introverted (89%) Sensing (12%) Thinking (62%) Perceiving (56%),
Czyli Crafter (drugi)
Jak zwykle - w części elementów pasuje, a w części nie bardzo (np nie przejawiam najmniejszego zainteresowania sportami ekstremalnymi) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 08-11-2009, 08:26
|
|
|
Również Protector, przy czym zgadzam się, że spora część pytań się powtarzała. A opis sam w sobie pasuje dość średnio. |
|
|
Dembol
|
Wysłany: 08-11-2009, 11:30
|
|
|
Cytat: | Denerwują mnie testy, w których powtarza się w kółko kilka pytań, sformułowanych w różny sposób.
| Pewnie dla kogoś kto głębiej siedzi w temacie nie są one powtórzeniem. Mogą być podobne, ale mogą służyć do określenia różnych rzeczy. Poza tym jak można określić stopień tego czy tamtego na podstawie jednego pytania? |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-11-2009, 12:06
|
|
|
... Field Marshal, ENTJ (odpowiednio 11%, 12%, 1% i 1%), czyli jak zostałem ekstrawertykiem - KHY?! <--- tak wyglądała moja pierwsza reakcja. Po przeczytaniu opisu natomiast WTF się nieco zmniejszył, choć nie do końca... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 08-11-2009, 12:40
|
|
|
Counselor. W sporej mierze pasuje, ale np. pracownik socjalny to nie robota dla mnie. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 08-11-2009, 12:58
|
|
|
ISTJ
(odpowiednio 33, 25, 12, 56)
Również Inspector. Zgadza się po części, choć zdecydowanie nie wszystko. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-11-2009, 16:41
|
|
|
ISTJ
44, 1, 25, 33
(jakże podoba mi się fakt, że przy Sensing mam 1...)
Kolejny Inspector. Kiedyś zrobiłam podobny test i miałam wręcz identyczny wynik. Nawet się zgadza. Może poza tym czystym domem.
Kliknęłam sobie Jung Career Indicator. Management... Accounting... i wszystko jasne ;) |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-11-2009, 12:03
|
|
|
Architek w zasadzie nie wiem czemu, spodziewałem się raczej czegoś pod idealistę. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 09-11-2009, 13:48
|
|
|
Do poprawnej analizy tego kwestionariusza dobrze jest znać koncepcje Junga i założenia wskaźnika MBTI - o wiele bardziej ułatwia to interpretację wyników, szczególnie, że testy dostępne w sieci oparte są jedynie o założenia koncepcji (oryginalny kwestionariusz zapewne jest płatny, jak większość popularnych narzędzi).
Ktoś tam pisał o powtarzalności pytań - kwestionariusze tego typu zazwyczaj podzielone są na kilka sekcji, z czego każda dotyczy jednego badanego zagadnienia. Ponieważ test bada cztery grupy zmiennych: ekstrawersję (lub introwersję), poznanie (lub intuicja), myślenie (lub odczuwanie)osądy (lub obserwacje), zakładałbym podział pytań na cztery grupy (po 18 pytań). Oczywiście nie zawsze każda grupa musi mieć tyle samo pytań, a ja też nie liczyłem i nie klasyfikowałem - piszę przykładowo. Zbyt dużej wiedzy o testach jeszcze (mam nadzieję, że to się zmieni) nie posiadam, dlatego to co piszę nie musi być w 100% prawdziwe (jak na razie dogłębnie badałem tylko dwa narzędzia mi. kwestionariusz temperamentu Strelaua).
Moje wyniki: E (56) S (1) F (62) J (33) - Provider - w sumie się zgadza, jednakże nie wszystko. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
|
|
|