FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Dziwne ideały piękna
Wersja do druku
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-03-2005, 19:15   Dziwne ideały piękna

N proźbę Avelany zmieniam temat moich herezji

Nomikyo napisał/a:
Co z tego że wokół jest mnóstwo facetów, no bo:
a)większość nie spełnia kobiecych wymagań XDD (np. nie ma długich włosów XD)

Jak jakas ma wyamgania które sobiew wyimaginowała na bazie mang. Ja jakoś od czasu gdy wyszedłem z wojska raczej się nie obcinałem ba teraz naawet moje kudły sięgaja prawie do połowy pleców , ale zaczynaja byc denerwujace ba zadużo z nimi problemów poczawszy od konieczności codziennego ich mycia a co za tym idzie zużycie szamponu , ciepłej wody oraz gazu (Ktoś kto mieszka u starych tego zapewne nie pojmie) porzez możliwośc uduszenia się nimi w nocy jak czaasami weśsie się je do gardła , do tego dochodzi jeszcze kwestia
Częsc nie dla dzieci
kontaktów łużkowych w pozycji klasycznej, to jak twoja partnerka kichnie na ciebie podrażniona twoimi włosami baradzo psuje nastrój

Tak więc długie włosy to nie są znowu takie cool
I szczerze posiadani takowych tylko po to by przypodobać sie jakieś dziewoi ze zbyt wysublimowanym podejsciem męskiego piekana to dla mnie głupota.
Ale powiem szczeże wiekszośc logicnie rozumujacych kobiet myśli pratycznie i woli króciej obciętych
A własciwie to jakie sa twoje wymagania ?? ( pytam bo okazuje sie ostani ze baby to sa wieksi wzrokowcy bo, wrokowosc facetów jest stricte biologiczna , proporcje i biust sa dla nich bilogicznym sygnałem ze partnerka jest zdrowa i sa szanse na przedłużenie gatuunku natomiast baby sa wzrokowacami zarówno pod wzgledem biologicznym jak i estetycznym zupełnie zbędnym )

Nomikyo napisał/a:

b)teraz jest mnóstwo drecholi =_="

propaganda i stereotyp wynikajacy z niezrozumienia problemów społecznych.
Ale co tam whatewer nie bede się wywodził powiem tyle że twoje argumenty sa dość sztampowe
Nomikyo napisał/a:

Ale ostanio nawet udało się mnie i Raz zobaczyć całych dwóch realowych bishów XD.

Dwa pytania czy to na pewno byli faceci??
I czy napewno byli Hetero ??
Nomikyo napisał/a:

Alucard, ja cie nie rozumiem.. przecież fajnie jest nacieszyć się samym widokim ładnie narysowanego bisha :3 przynajmniej ja tak uważam....jeżeli nie ma takiego w realu można zawsze sięgnąć po mangę i napatrzeć się na bisha X3

Wyjaśnie ci to z punktu widzenia psychologii.
Chwilowo to można się chwila nad piękny obrazem zachwycic ale jak to jest dłuższa chwila to już swiadczy o eskapiźmie w świat sztucznie stworonych ideałów który odcina nas od kontaktów z prawdziwymi ludźmi.

UWAGA CZEŚĆ BARDZO BULWERSUJACA JAK KTOŚ JEST MŁODA FANATYCZKA BIZONÓW LEPIEJ NIECH NIE CZYTA

Tak w ogóle bizonów to. Już jest gdzieś udowodnione przez naukówców ( a teze postawiła kobieta) że twożenie artystycznych idealó męskiego piękna poprzez mieszanie w obrazie cech męskich z rzeskimi ( aż do skrajnych przypadków w którcy tym sztucznym ideałem jest wizerunek kobiety tyle że płaskiej i z ptaszkiem ) dowodzi pewnego wewnetrznego problemu z samokresleniem kobiet twożących takowe wizerunki oraz tych zachwycających się nimi w stopniu taki że próbuja znaleźć lub stworzyć ten ideał w świecie.

Nie mówię tu o normalnych kobietach które jako bardziej bisesksulane moga dostrzec w tym chile zachwytu nad estetyką ( w ich mniemaniu ) lecz potem wracające do normalnego życia ze świadomościa że taki twór jest sztuczny i nie jest tym czego potrzebują. Tutaj jest mowa o takich które właśnie tych idealów szukaja narzekając przy tym że prawdziwi faceci nie robia nic by im się podoba po czym popadają w głebszy eskapizm w świat swoich "artystycznych" wizji . Na serio te ostanie powinne się głeboko zastanowić czy napewno są hetero. Ja kiedys w mojej pracy rozwinołem ten motyw artystyczny własnie na świat mangowych Yaoistek.
Przejdź na dół
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-03-2005, 19:20   

RV napisał/a:
Już jest gdzieś udowodnione przez naukówców [...]

Z tego co kiedyś czytałem/słyszałem, kobietom podobają się bishouneni, ponieważ widzą w nich cechy, które lepsze są w ich płci - który pan nie słyszał ani razu "jesteś bez uczuć" or sth. Biszonieni są idealni, gdyż łączą fizyczne cechy mężczyzny z kobiecymi cechami charakteru. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 21-03-2005, 19:29   

umm.... czy komus sie tu przypadkiem wyglad z zachowaniem nie myli? bishonenow sie definiuje przez wyglad, a nie przez zachowanie - to sie akurat zmienia zgodnie z moda
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 21-03-2005, 19:31   

Red, ale o co ci chodzi? Sam mówiłeś, że yaoistki to głównie niewyżyte małolaty. Młodość ma swoje prawa, że tak powiem(dopóki zanadto na głowę nie włazi), więc takie rzeczy są normalne i z tego się raczej wyrasta. A że jest kilka starszych to też normalka, bo przecież nie każdemu dane jest dojrzeć psychicznie;P.

Cytat:
Biszonieni są idealni, gdyż łączą fizyczne cechy mężczyzny z kobiecymi cechami charakteru.

Fizycznie to to są hermafrodyci, a nie faceci;>. A co do cech charakteru, to faktycznie mają trochę kobiecych cech, ale głównie półboskich;>.

Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 25-03-2005, 10:44   

Po pierwsze, diabli wiedzą, dlaczego biszoneny są przyjemne dla oka. Może faktycznie jest to kwestia pewnej "kobiecości" cech, choć nawet jeśli, to nie traktowałabym tego jako dowód na czyjeś kryptolesbijstwo. Obiektywnie rzecz biorąc, kobiety są bardziej dekoracyjne od mężczyzn. Od razu zaznaczam, że yaoi i shounen-ai nie oglądam, więc odnoszę się tylko do biszonenów ozdabiających inne serie. I nie wiem, co w tym jest, ale lubię na nich patrzeć. Z tym, że nie mam odruchów "Ach, znaleźć się w jego ramionach!" - po prostu ładnie to wygląda. Lubię też patrzeć na ładnie narysowane dziewczyny. Ba - poza anime, w życiu codziennym, o przyspieszone bicie serca i skok adrenaliny potrafi mnie przyprawić piękna roślina. Czy to świadczy o zaawansowanej fitofilii?

Odrobina ideałów jeszcze nikomu w życiu nie zaszkodziła, byle z umiarem. Biszoneny jako obiekt westchnień są w miarę "niewinne" - to tylko suma kresek, barwnych plam i pracy seiyuu.

Co do idealizowania: większość mężczyzn (nie mówię, że wszyscy) lubi kobiety zadbane. Nie mówię tu o plastikowych, wymalowanych lalkach. Zadbane, czyli domyte, ładnie ubrane (czyli tak, żeby ładnie wyglądać, a nie iść za modą), może z delikatnym makijażem, który podkreśli ich urodę? Nie ma siły, dziewczę z włosami w strąkach, w śmierdzącej potem koszulce i obrzępłanych spodniach - jeśli nie jest spotkane na rajdzie przełajowym Przewodników Bieszczadzkich, tylko np. w bibliotece - raczej u żadnego faceta pozytywnego wstrząsu nie wywoła. No i tak samo z kobietami. Oczywiście, nie mówię tu o tzw. warunkach terenowych, życiu pod namiotem i takich tam - tylko o środowisku miejskim. Facet nie musi być lalusiem z opiłowanymi paznokciami, utrefionymi włosami i zapachem wody po goleniu zabijającym wszelkie życie w promieniu dwóch metrów - tacy są przerażający. Ale mimo wszystko rozsądny stopień zadbania włosów, paznokci, skóry i ubrania jest niezbędny, żeby nie odstraszał mnie wyglądem. Krótko mówiąc, w przypadku obu płci - zdrowy umiar. A jeśli ktoś ubiera się silnie w stylu dowolnej subkultury, to może się liczyć z konsekwencjami. Jedni (na mocy stereotypu) uznają go za swojego, inni (na mocy tegoż samego) będą go unikać.

A długie włosy też są dla mnie niezależne od płci: są osoby, które lepiej wyglądają w długich (Xeniph), są takie, które lepiej wyglądają w krótkich (ja).

Jeśli chodzi o wzrokowość, obudził się we mnie biolog. O ile pamiętam, rozmaite badania wykazały jedno (przepraszam, wiem, że to nie dla dzieci): ocena wzrokowa partnera jest u obu płci taka sama. Ale zazwyczaj o ile u mężczyzny widok obnażonej niewiasty wywołuje pobudzenie seksualne, o tyle odwrotnie niekoniecznie. Mężczyźni znacznie silniej reagują na wzrokowe bodźce seksualne niż kobiety. To nie znaczy, że kobiety w ogóle nie reagują, albo że każdy mężczyzna reaguje silniej od każdej kobiety - to średnia z badań. Z tym, że to się ma nijak do oceny i wyboru partnerów.

Poza tym hm... To, czy ktoś domaga się, by ewentualny wybranek spełniał ideały biszona, to rzecz jedna. Takie panie zostaną szybko wyeliminowane z puli genetycznej z powodu nieznalezienia partnera do rozmnażania. Ale z drugiej strony absolutnie nie uważam, że wystarczy, że facet jest przystojniejszy od małpy i ma niezbędne wyposażenie reprodukcyjne. Wybaczcie panowie, ale tak jak Wam nie odpowiadałoby byle potorocze płci żeńskiej, tak i nam nie każdy zapuszczony pawian musi pasować. Ideały jedna rzecz, wymagania - inna.

I jeszcze mała uwaga w kwestii modelek. Obecnie lansowany "ideał" modelki ma sens praktyczny. Modelki to nie, przepraszam, międzynarodowe dziwki i nie aktorki. One same w sobie nie muszą budzić męskiego pożądania. One są narzędziami do pokazywania strojów. A tak się składa, że efektowne kreacje najlepiej wyglądają na właśnie takich, wysokich i wieszakowatych żyrafach. A że żadna normalna kobieta potem w takim fasonie nie wygląda dobrze? A, to rzecz inna...

Hisayo Płeć:Kobieta
Mniumniu! ♫

PostWysłany: 26-05-2009, 20:13   

Cytat:
Dwa pytania czy to na pewno byli faceci??
I czy napewno byli Hetero ??

Boże, widywałam żywich bizonów w różnych miejscach Polski, co rawda nigdy nie stadami ale jednak.
Jadąc do Sopotu wiziałam w pociągu gościa z włosami mniej wiecej do połowy pleców. Co do jego płci- rozciągnięty granatowy sweter, buty naturalnie brudne, notatki w stylu "Szkodliwe działanie metali cośtam cośtam" plus, ajkby nie patrzeć, brak jakichkolwiek wypukłości pod tą bluzą... No cóż, to CHYBA był facet.

Numer Gadu-Gadu
1909381
Odpowiedz do tematu