Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wielka Zmiana |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-06-2005, 13:17 Wielka Zmiana
|
|
|
To, o czym teraz piszę, nie wzięło się znikąd. Nie spadło z nieba wczoraj. Redakcja rozważała sprawę długo i możliwie najbardziej wszechstronnie. Nie spieszyliśmy się i nie spieszymy się. Chcemy po prostu podać dwie sprawy do publicznej wiadomości.
Po pierwsze, na stronie WAnime pojawiły się newsy. W miarę rozwoju serwisu i zwiększania się redakcji powstawały coraz nowe pomysły odnośnie tego, czym można jeszcze urozmaicić stronę. Tak zostały dodane komentarze, szerszy profil ocen, a także wprowadzane właśnie piosenki. Od dłuższego czasu zastanawialiśmy się też nad modułem newsów, ale powstrzymywał nas fakt, że serwisów je oferujących jest dosyć, a nie chcieliśmy powtarzać tego, co już istnieje. Pewnego dnia jednak padła interesująca propozycja - nawiązania współpracy z Kasumi Tendo. Jej szef uznał, że takie współdziałanie będzie korzystne dla obu stron - a my podzieliliśmy jego pogląd. Zaczynamy od wymiany kanałów RSS z newsami (od Kasumi) i recenzjami (od nas), jednak jeśli wszystko dobrze się ułoży, być może zbudujemy wspólny, zintegrowany portal. Docelowo obejmowałby on Newsy, Recenzje Anime i Mang, Encykopedię, Fanfiki i co jeszcze tylko sobie zamarzymy. O wszystkich planach będziemy informować w miarę ich powstawania.
Po drugie, w związku z powyższym i nie tylko, zapadła decyzja o zmianie nazwy. To nie była dla nas decyzja łatwa i mogę w imieniu Redakcji dać słowo, że najchętniej pozostalibyśmy przy dotychczasowej. Niemniej już teraz widać, że różnice pomiędzy nami a stronami z domeny wszechbiblia.net robią się zbyt głębokie. Uznaliśmy, że skoro można kulturalnie się rozstać, to nie ma sensu ciągnąć niesmacznych i nie przynoszących nikomu korzyści niesnasek. A takie rozstanie pociąga za sobą zmianę nazwy, ponieważ dwie jednakowo nazywające się strony na jedną Polskę to trochę za dużo. Tak więc, jak już pisałam, decyzja zapadła.
Po wielu burzliwych dyskusjach, wstępnych głosowaniach, ataku histerii i innych czynnościach demokratycznych, udało nam się wybrać nazwę. Potem, na spokojnie i przez aklamację, zmieniliśmy wybór. A nasza decyzja to:
Tanuki.pl - tanuki to stwory nadprzyrodzone, obdarzone mocą przemian, a we właściwej postaci będące jenotami (często błędnie uważa się je za szopy). Występują w rozlicznych anime. Uznaliśmy, że nazwa jest genialna w swojej prostocie, a przy tym ta "zmiennokształtność" ładnie pasuje do wielowymiarowego portalu, jaki zamierzamy stworzyć.
W tej chwili działa już nowy adres forum: http://forum.tanuki.pl - a także strony z recenzjami: http://anime.tanuki.pl
Adresy w domenie wszechbiblia.info będą działały aż do wygaśnięcia okresu rejestracji, czyli jeszcze dość długo. Niemniej prosimy o ustawienie "ulubionych" i linków do nas na nowe nazwy. Obiecujemy, że to już ostatnia zmiana adresu. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere...
Ostatnio zmieniony przez Avellana dnia 23-01-2006, 13:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Yukari
Sailor Venus :P
|
Wysłany: 01-06-2005, 16:15
|
|
|
bosh xD czyli wspolpraca z Raulem? powodzenia, to mily facet ^^ |
_________________ Mew Mew |
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:20
|
|
|
Avellana napisał/a: | Tak zostały dodane komentarze, szerszy profil ocen, a także wprowadzane właśnie piosenki. |
Piosenki taaaa? Gdzie? |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:24
|
|
|
Mizuumi napisał/a: | Piosenki taaaa? Gdzie? |
Na testowej są. A na głównej miały się pojawić w momencie, gdy będzie ich jakaś rozsądna ilość... |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:26
|
|
|
Jakie piosenki ? |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-06-2005, 18:40
|
|
|
Miały pójść dzisiaj, ale ktoś zapomniał wprowadzić to, co mamy... Jak dobrze pójdzie, to do jutra uruchomimy na głównym.
Mam nadzieję, że to zmotywuje tłumaczy :) |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 01-06-2005, 19:44
|
|
|
tilk napisał/a: | Mam nadzieję, że to zmotywuje tłumaczy :) |
Mnie motywuje jak to Ave sie do mnie odzywa na gg, a nie ja do niej ;D |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-06-2005, 22:08
|
|
|
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
kurde Wszechbiblia brzmiało lepiej |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-06-2005, 22:18
|
|
|
Wiemy... _^_
Ale możesz mi wierzyć, ilość nazw, jakie przerabialiśmy, była przerażająca - i wszystkie były do kitu. A ta jest przynajmiej krótka, zwięzła i daje się zapamiętać - no i możemy mieć futrzaka jako maskotkę.
Poza tym jesteśmy na swoim, niezależni od stron z wb.net - i o to nam chodziło, za dużo było ostatnio nieprzyjemnych sytuacji... jakoś się przyzwyczaimy:) Teraz przynajmniej mogę wyzywać bezkarnie resztę od jenotów, o! ;D |
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-06-2005, 09:25
|
|
|
Jenotem jestem i nic co jenocie nie jest mi obce... |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-06-2005, 10:12
|
|
|
Co nie zmienia faktu, że w awatarku masz szopa:P.
Ech... Osobiście wolę wilki, ale one zbyt kiczowate są;>. Do tego poważnie nadużywane. W każdym bądź razie Psowate Górą! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-06-2005, 10:39
|
|
|
Coz,wg. tego co twierdzili na stronie, to to jest Jenot, ale upieral sie nie bede. Zawszew bylem noga z Biologii. Moze byc,ze to jest Jenot który chwilowo przyjal forme Szopa...pozostaje sie tylko cieszyc, ze nie szopy.
Co do wolenia, to ja jestam za Smokami (bardziej kiczowate i naduzywane niz Wilki), ale coz, ostalismy sie banda Jenotow i trzeba sie z tym pogodzic. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 02-06-2005, 10:53
|
|
|
No i stał się Jenot. :P. Hurray <strzelają fajerwerki> :P. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-06-2005, 12:16
|
|
|
Do moda: o ile pamietam, nazwy topicow sie daja jakos edytowac. przydaloby sie do tych co stalych pozmieniac wszechbiblie na tanuki. |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-06-2005, 13:08
|
|
|
Nie no jak to widze to chce mi sie odegrać podstawowo kwestie teko biednego latynosa z Exell Sagi
"Noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!" |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|