M:tG |
Wersja do druku |
rafal
Mroczny Kosynier
Dołączył: 02 Wrz 2005 Skąd: AnimeDream.boo.pl - Gdańsk Status: offline
|
Wysłany: 02-09-2005, 18:41 M:tG
|
|
|
Pewnie większość z Was zna Magic: the Gethering, a jeżeli ktoś nie zna to krótko powiem, że jest to pierwsza tego typu gra karciana i zarazem najpopularniejsza na świecie. Dokładniejszy opis na strone dystrybutora w Polsce http://www.isa.pl/magic/tekst.php?id=36 .
Jeżeli chodzi o mnie to MtG dla mnie kiedyś to było tylko kolekcjonerstwo (całkiem pokaźna kolekcja). Od niedawno nauczyłem się dokładnie zasad gry i postanowiłem zaistnieć na scenie turniejowej (narazie z gier odbyłem jedno towarzyskie spotkanie, z którego wyszedłem zwycięzko ^^). Chciałem się zapytać Was kto gra/kolekcjonuje i czym dla niego jest Magic? Może ktoś chciałby sprzedać bądź wymienić się kartami, lub kupić kilka? W razie czego walić na PW. |
_________________ "Nie sprzeczaj się z idiotą, bo ściągnie Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem" |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-09-2005, 19:00
|
|
|
ja wlasnie postanowilam sie zainteresowac wersja online (sie ciagnie - probka jest darmowa, dalej trzeba kupowac karty) - jednak talia wirtualna pociaga mnie troche bardziej niz papierowa.... moze dlatego ze zaczynalam od gier M:tG (tych takich normalnych turniejowych a nie takiego dziwnego czegos z pojedynkami w realtime) |
|
|
|
|
|
rafal
Mroczny Kosynier
|
Wysłany: 02-09-2005, 19:19
|
|
|
W MTGO nie miałem okazji zagrać choć zainstalowałem, ale coś mnie nie działa, niestety :/ Czytałem gdzieś, że takie wirtualne karty kosztują dużo, lecz w turniejach są całkiem pokazne sumy dla zwycięzców. |
_________________ "Nie sprzeczaj się z idiotą, bo ściągnie Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem" |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-09-2005, 19:23
|
|
|
no ja chce na razie zobaczyc testowo.............. natomiast chyba z wirtualnymi jest ten plus ze nie musisz kupowac losowo, stad drozej. jak sie dociagnie i postawi, to obiecuje zrelacjonowac (nie powinnam raczej miec problemow z instalacja) |
|
|
|
|
|
rafal
Mroczny Kosynier
|
Wysłany: 02-09-2005, 19:31
|
|
|
Jak co ja gram poniższą talią:
FIFTH DAWN PCD Nuts and Bolts (biało-niebieska)
Spis talii:
1 Auriok Glaivemaster C
2 Leonin Elder C
3 Leonin Squire C
2 Skyhunter Prowler C
1 Skyhunter Skirmisher U
2 Auriok Salvagers U
1 Auriok Windwalker R
3 Trinket Mage C
2 Qumulox U
1 Ornithopter U
1 Myr Moonvessel C
1 Ferropede U
2 Synod Centurion U
1 Steelshaper's Gift U
1 Vanquish U
1 Fold into Aether U
1 Aether Spellbomb C
1 Bonesplitter C
3 Chromatic Sphere C
1 Conjurer's Bauble C
1 Leonin Bola C
1 Skullclamp U
1 Sunbeam Spellbomb C
1 Viridian Longbow C
1 Healer's Headdress C
1 Salvaging Station R
12 Plains
7 Island
2 Ancient Den C
2 Seat of the Synod C |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-09-2005, 20:31
|
|
|
Przepraszam, ja zadam jedno głupie pytanie: ile teraz zwyczajowo żąda się za Commona, a ile za Uncommona?
I po ile chodzą Shivan Dragony? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
rafal
Mroczny Kosynier
|
Wysłany: 03-09-2005, 07:26
|
|
|
W zależności komu jak bardzo jest potrzebna ta karta. Commony do 0,50 zł, a uncommony do 1 zł.
Shivan Dragon 6-8 zł |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-09-2005, 08:05
|
|
|
rafal napisał/a: | Shivan Dragon 6-8 zł |
Ble! Głupia gra... Nie dość, że droga jak diabli, to cżłowiek teraz nie może się kart pozbyć. To już nie te czasy, gdy za pare rarów dostawało się Dungeons and Dragons: Psionik Handbook. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-09-2005, 18:37
|
|
|
komentarz do MTGO: YUCK, paskudne. o ile interfejs w tej grze z 95 bodajze byl calkiem czytelny, o tyle a tej onlajnowej NIE jest. malo tego, jest od tego daleki - bez zblizenia na karte nie widac nawet ceny rzucania, co boli. z w miare sympatycznego ukladu stolu rowniez zostalo niewiele......... zdecydowanie nie polecam, chyba ze fanatykom |
|
|
|
|
|
rafal
Mroczny Kosynier
|
Wysłany: 03-09-2005, 20:04
|
|
|
Sorka za mój błąd Zegarmistrzu, gdyż źle spojżałem na cennik. Teraz się poprawiam i oświadczam, ze Shivan Dragony stoją gdzieś ok.20 zł. To Shivan Gorge'ry kosztują 6-8 zł. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-09-2005, 21:01
|
|
|
rafal napisał/a: | Teraz się poprawiam i oświadczam, ze Shivan Dragony stoją gdzieś ok.20 zł. |
Z której edycji? Te z takiego dużego zestawu predestynowanych kart, który wyszedł między 5-6 edycją też (nie pamiętam już nazwy tego dodatku)? |
|
|
|
|
|
rafal
Mroczny Kosynier
|
Wysłany: 04-09-2005, 07:19
|
|
|
Ze wszystkich jest ta sama cena. |
|
|
|
|
Ichigo
<-eva->
|
Wysłany: 07-01-2006, 14:40
|
|
|
Ostatnio mój brat męczy6ł mnie żebym z nim zagrała.....a pużniej ja zaczełam go męczyć.Nawet niezłe pierwsza karcianka po pokemonach w którą odważyłam się zagrać ^_^.Ale kase wole wydawać na mangi. |
_________________ www.taostudio.fora.pl
|
|
|
|
|
|