Konkurs Appleseed!!! - pomysły! PILNE! |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-09-2005, 21:50 Konkurs Appleseed!!! - pomysły! PILNE!
|
|
|
Skoro ma byc konkurs i niektórzy już widzieli najnowszą ekranizację Appleseed, a także mieli kontakt z mangą, która, przypominam, została częściowo wydana w Polsce [ TM-SEMIC koszmarna jakość zeszytowa papieru toaletowego, rozlewajacy sie tusz i fatalne tłumaczenie, oraz TYLKO 2 tomy wydane z 4!! <zabiję> ] należałoby pomyslec nad jakimiś pytaniami do konkursu wiedzy o Jabłuszku.
Dlatego proszę o propozycje w trybie pilnym. Szczególnie te osoby, które oglądały to dzieło 3D
Pytanie - odpowiedź.
<idzie szukać mangi i Kawajców> |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-09-2005, 21:57
|
|
|
Jaki był mitologiczny prototyp Briareosa/Uranosa/Nike? Sturęki/bó nieba, dziadek Zeusa/bogini zwycięstwa. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 01-10-2005, 09:01
|
|
|
1. Na czym polega program DOROCI? - Na integracji "odzyskanych" ludzi ze społeczeństwem Olympusa (M)
2. Jaka jest funkcja GAI? - Sterowanie i kontrolowanie Olympusem. (M)
3. Jaka jest lokalizacja Olympusa? - Wyspa u wybrzezy Afryki (M)
4. Kod gentyczny jakiego człowiek jest podstawą dla wielu bioroidów? - Carla Knute, ojca Deunan (M)
5. Rozwiń skrót ESWAT. - Extra Special Weapons nad Tactics (M)
6. Jak brzmi tytuł jednej z książek dr. Matthew Sileneusa? "Uczłowieczony Obcy" (M)
7. Do czego najczęściej są uzywane roboty KOTUS? Do neutralizacji ładunków wybuchowych (nie jestem pewna =='') w każdym razie SĄ głupie:) (M)
8. Jak brzmi pełne imię Bri? Briareos Hecantochires (-heiros) (M+A)
Tja... nikt wiecej? kto ogladał na zjezdzie??? =='' |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 02-10-2005, 10:50
|
|
|
Rozumiem, że NIKT nie oglądał Jabłuszka? I nikt nie ma pomysłu na Jakiekolwiek pytania?
Jeszcze raz proszę osoby, które toto WIDZIAŁY o jakies pytania. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 02-10-2005, 14:36
|
|
|
Ja widziałem, ale zupełnie mnie nie wciągnęło, nie wiem, może we wtorek na prapremierze i na dużym ekranie to się okaże nieco bardziej wciągające. Teraz musiałbym wyciągać z DVDr i oglądać, a tago z oczywistych względów nie chcę zrobić ^^; |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 02-10-2005, 20:18
|
|
|
Informuję, że pod adresem http://www.aleja-komiksu.pl/konkursy.php?id=19 został ogłoszony konkurs. O Appleseed. Z koszulkami Anime-Gate. Ciężki jak cholera. I wychodzi na to, że ja jestem nienormalna, bo trzeba było wymyślić takie proste pytania jak tam. I trzeba było oglądanąc film :/
Chyba, że robimy konkurs wiedzowy. Dla fanów. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-10-2005, 21:01
|
|
|
albo wiedzowy, albo fikowy, albo mozna zrobic cos z "innej beczki", czyli np. wziac pare postaci, posylwetkowac (czyli wykrywanie krawedzi etc" i zrobic "a kto to jest"
natomiast do koszulek appleseedowych trzeba bedzie dac kubki tanukowe albo cos jeszcze, zeby nie wyszlo ze "o wiele trudniejsze pytania ale te same nagrody" |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-10-2005, 21:16
|
|
|
Taak, parę postaci: uszaty robot, herod-baba, smukła panienka i malutki staruszek na latającej kuliXD. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 02-10-2005, 22:21
|
|
|
Bianca, ficowy będzie na Czytelnię.
Wychodzi na to, że musi być wiedzowy, dla fanów. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-10-2005, 13:14
|
|
|
dobra, a ja z innym pomyslem. bo wiecie ze mozemy wystawic krzyzowke? taka z generatora, nawet nie koniecznie rozwiazywalna "online" (chociaz to tez jest do zrobienia, prostym formularzem html-owym - no dobra, w miare prostym).
ale, do niej trzeba miec "wystarczajaco duzo hasel", zwiazanych z manga/anime/appleseedem (i nie, nie planuje jej robic samodzielnie, od tego sa generatory)
swoja droga (ale to juz w ramach pomyslu na zwiekszenie ogladalnosci), ciekawe jakie wziecie by miala taka krzyzowka tygodniowa.... |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-10-2005, 13:32
|
|
|
Może by i miała, ale my nie mamy kasy na nagrody, nawet symboliczne. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-10-2005, 13:41
|
|
|
Avellana, na dzien dobry bedziemy mieli cos ok. 10 koszulek appleseedowych ;) to pozwoli wycenic zainteresowanie. bo na podstawie zainteresowania mozna chociazby za reklame na stronie z krzyzowka prosic o gratisy (a nawet jak nie, to odzaluje te stowe na miesiac zeby cos miec) |
|
|
|
|
|
|