Breath of fire |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-12-2005, 13:09 Breath of fire
|
|
|
Ano, taki rpg na SNESa, cholernie wciągający :3 Tylko kurczę, utknęłam w pewnym momencie i nie wiem co dalej... Grał ktoś? Może mi pomóc? Pretty please?
W drużynie mam głównego hero (o wdzięcznym imieniu Blue), Ninę i Bo, szukam sposobu na zdjęcie klątwy zombiaków, żeby wieśniacy mi powiedzieli coś ciekawego o Agua *czy jak to się tam pisało*. Mam już dzbanek na wodę od babci, ale nie mogę znaleźć jaskini, w której ta woda się ma znajdować! Can anybody help me, please? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-12-2005, 13:23
|
|
|
Wii, moja ulubiona seria... Już nie pamiętam dokładnie sposobu przejścia, ale pamiętam, że używałam gamefaqs, bez walkthrough niektóre etapy są nie do pobicia.
http://www.gamefaqs.com/console/snes/game/563529.html
Dwójka jest lepsza! W trójkę nie grałam (ale jak ktoś ma, to może mi na sylwka przywieźć, będę bardzo wdzięczna), a czwórka ma genialnego głównego przeciwnika *__* i dość paskudną grafikę 3D. Chcesz, to mogę wziąć na sylwka, mam na PCta, młodszy mi na któreś urodziny sprezentował... |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 14-12-2005, 13:27
|
|
|
O, czwóreczkę bardzo chętnie, dwójkę mam :3 (tylko czeka aż skończę jedynkę XD) Generaleni mam trochę gierek na snesa na płytce od Inaika i Daera - wziąć? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 14-12-2005, 15:25
|
|
|
Jasne - ja też miałam trochę tego (Langrisser *___*), ale zostały zeżarte przez format, a potem mi się nie chciało ściągać znowu... :D |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 14-12-2005, 18:46
|
|
|
Grałem we wszystkie cztery, w tym trójki nie przeszedłem (chyba w którymś miejscu mnie znudziła ^^'). I trójkę mam. Mogę podrzucić :). |
|
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 14-12-2005, 19:06
|
|
|
Ty się chyba nawet kiedyś deklarowałeś, że przywieziesz... :> W każdym razie, dzięki. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-12-2005, 22:14
|
|
|
A może ktoś jakoś podrzuci mi dwójkę i czwórkę [np. pocztą albo na sylwku da dla IT]? Bo obie mam uszkodzone i się tną na wszystkich kompach, na jakich próbowałam. A seria jest świetna i dobrze się w to gra.
Maieczko, w to da się grać TYLKO z włączonym obok tekstem solucji. Bo jaki normalny człowiek zgadnie że ważny dla fabuły kamyczek *czy co to tam było* trzeba wykopac spod TEGO krzaczka TYLE kroków od TEGO miasta? Dodajmy, że krzaczek kompletnie niczym sie nie wyróżniał ==' |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 16-12-2005, 22:31
|
|
|
Do tego, że tego się nie da przejść bez solucji już doszłam XD"" A tak w ogóle - czy to tylko ja mam już odchyły, czy inni też uważają, że tam się aż prosi o wątek romansowy? _^_
(A foch Niny na tą drugą czarodziejkę był wręcz popisowy...) |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-12-2005, 22:38
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | czy inni też uważają, że tam się aż prosi o wątek romansowy? _^_
|
To mamy odchyły obie. Tak na przykład ładny i całkiem logiczny wątek Ryu-Nina. A autorzy chyba stwierdzili, że zrobią figę graczom i żadnych romansów w drużynie niet. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 16-12-2005, 23:01
|
|
|
Jak to niet? Jak to niet?? Odebrałaś mi nadzieję...
Co nie zmienia faktu, że jak tylko rozpracuję w jaki sposób Ninie włosy sterczą, to pewnie zacznę fanartami trzaskać... |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-12-2005, 10:26
|
|
|
Taki sam wątek jest też w II i IV... W obydwu są wątki Ryu - Nina, ale nie wyczerpane (i aż się proszą... Zresztą Ryu i Nina to dwie postacie, które występują we wszystkich częściach... Mi się najbardziej podobała ta z II... Ciekawostka - życiorys Samii jest mocno inspirowany tą postacią. Zresztą - wszyscy moi skrzydlaci mają ją za pra-babcie).
Nie mniej jednak w II i IV są inne romanse (Kotka i Kotowaty w II, Kotowaty i siostra Niny w IV).
PS. To prawda, że wyszła V część? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 17-12-2005, 13:15
|
|
|
Ja będę musiał się zawziąć i przejść część trzecią, to wtedy zobaczę czy i tam jest jakiś wątek :D. Niestety najmłodszy zgubił płytę z zapisanymi stanami gry i muszę od początku -_-'. Swoją drogą fajnym motywem-minigierką było łowienie ryb. :D |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-12-2005, 13:18
|
|
|
Bambosh_Rider napisał/a: | Swoją drogą fajnym motywem-minigierką było łowienie ryb. :D |
O tak, tak! Choć nigdy nie miałem okazji poćwiczyć. Jak skończe się bawić w masakry Gwardii Imperialnej w Winter Assualt wezmę czwórkę i popraktykuje... Do tej pory najlepsze, co udało mi się złowić to meduzę (Jelly Fish), a z tego co wiem, to niektóre rybki dają naprawde fajne efekty.
Swoją drogą czwórka jest pełna minigier. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 17-12-2005, 15:59
|
|
|
Uomatko, fishing był taki wkurzający... __^__ Updejty jednego z nauczycieli zależały od ilości fishing points, nigdy nie miałam dość cierpliwości, żeby to dobić do końca. Za to uwielbiałam tą minigierkę u wróżek, chociaż brat na mnie patrzył jak na kogoś dziwnego. :D Do tej pory pamiętam tą melodię, a grałam chyba ponad dwa lata temu. |
|
|
|
|
Irian
|
Wysłany: 17-12-2005, 16:00
|
|
|
A, zapomniałam, piątka wyszła, na ps2 bodajże. Nazywa się toto Dragon Quarter i nie mam pojęcia, jak wygląda, bo nie szukałam. :D |
|
|
|
|
|