Jezyk Japonski |
Wersja do druku |
Grzybu-kun
Maniak
|
Wysłany: 09-01-2006, 21:11 Jezyk Japonski
|
|
|
Znacie moze jakies serwisy oferujące darmowe lekcje jezyka japonskiego przez internet, lub jakies samouczki itp.? Nie sztuka znalezc platne korespondencyjne kursy, a po co placic skoro nie wiadomo czy czegokolwiek sie z nich nauczysz. Tak czy inaczej nauka jezyka japonskiego nie jest standardem, a trudno trafic na placowki oferujace jego nauke. |
_________________ "Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..." |
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 09-01-2006, 21:32
|
|
|
Wybaczy droga moderacja, ale po raz kolejny zrobię sobie autorklamę (na n-tej już stronie).
Wchodzisz na www.manga.pl do działu magazyn i ściągasz numer archiwalny czyli wrzesień 2005 i masz tam piękny artykuł Świstaka, który mówi o tym jak dobrze nauczyć się japońskiego przez internet :) Dziękuję za uwagę ;) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-01-2006, 22:07
|
|
|
Manga.pl... <patrzy> BUHAHAHA! xD Ciekawe, te kombinacje losowe z kanji to zamierzony efekt humorystyczny? xD
Czy trudno? Nie sądzę. Ale ja jestem z największej wsi tego kraju, nie?
Szokująco mało ludzi zauważa, że języka japońskiego uczymy się najpierw ucząc się pisania kaną, i przynajmniej interpretowania kanji (szukanie po radicalu, SKIP, 4 corners...). Potem gramatyka i podstawowe słownictwo, a to od czego zazwyczaj zaczyna się kursy innych języków - czyli właściwe mówienie/rozmawianie - to dopiero koniec, uwieńczenie roboty... A tak się składa że większość z 2 pierwszych zadań można zrobić po sieci i nie ruszając się z domu. Wystarczy znać angielski xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 10-01-2006, 06:03
|
|
|
Pozwlicie na offtop :P
wa-totem napisał/a: | Manga.pl... <patrzy> BUHAHAHA! xD Ciekawe, te kombinacje losowe z kanji to zamierzony efekt humorystyczny? xD |
To robota naszego starego administratora, który obecnie siedzi w Poznaniu, nie przejmuj się , nie długo nie będzie tego syfu jak się będzie wchodzić :D |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-01-2006, 11:28
|
|
|
heh. Jak chcecie coś co będzie coś ZNACZYĆ, to dajcie znać. Byle z odrobiną wyprzedzenia... jak mam w podpisie to...
|
|
|
v |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
Dołączyła: 03 Wrz 2005 Skąd: hm....jak by to nazwać....nicość? Status: offline
|
Wysłany: 10-01-2006, 13:07
|
|
|
Jesli chodzi o japoński to ja się uczę z kserówek mojej siostry.Ze cztery lata temu,jak była w 1-2 klasie liceum,mieli darmowe lekcje japońskiego,a ich nauczycielką była rodowita japonka o imieni Kaori.Lecz pod koniec 2 klasy musiała wyjechać do domu - Tokio.Uczyła rewelacyjnie,lekcje prowadziła po japońsku.Tylko dzięki mojej siostrze umiem trochę japońskiego (tyci,tyci ale anime potrafię zrozumieć). |
_________________ Moje bazgroły:
www.blackgeisha.deviantart.com
Liście lubią spadać,
Dlaczego?Może poprostu spadają,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
Grzybu-kun
Maniak
|
Wysłany: 10-01-2006, 20:41
|
|
|
Wielkie "Arigato" dla SireVana. Z pewnoscia skorzystam z linka ktory podales. :) |
_________________ "Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..." |
|
|
|
|
Zelgadis G.
Zelgadis G.
|
Wysłany: 16-01-2006, 10:16
|
|
|
jsk checie to moge sprzedać słownik :p zgłaszać sie na gg :D |
_________________ strzeżcie się wy którzy stajecie przeciw mnie !!
|
|
|
|
|
Cloe
Black Sheep
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-01-2006, 21:29
|
|
|
Hm, ciekawam, Black Geisha, czy twoja siostra przypadkiem nie chodziła do tego liceum co i ja :>
A swoją droga to japoński chyba łatwiej zacząć od gramatyki, bo kany to faktycznie przez net się można nauczyć :P |
_________________ ...live with a black sheep, live with me!....
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
|
Wysłany: 23-01-2006, 23:03
|
|
|
Dziewiątka Łódź się kłania?XDJeśli znałaś kogoś takiego jak Agnieszka Ch********* to z pewnością była to ona XD(moja siostra XD) |
Liście lubią spadać,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
Cloe
Black Sheep
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-01-2006, 20:33
|
|
|
Niestety nie... a szkoda :) |
_________________ ...live with a black sheep, live with me!....
|
|
Manga Ryu
Po prostu: Manga
|
Wysłany: 25-01-2006, 10:47
|
|
|
Japoński? A miałem jeden bardzo łatwy i ciekawy kurs, niestety, wszystkie zakładki/favourites poszły sobie z niewiadomych przyczyn :(
Black Geisha, a masz może skaner do udostępnienia tych kserówek? ^^ |
|
|
|
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
|
Wysłany: 25-01-2006, 16:19
|
|
|
Mam XDAle moja siora coś po nich bazgrała a zresztą ma też w zeszycie XD(nawet ja się czasem nie mogę jej doczytać ^^;).A z resztą przy moim skanerze który się często pduje to nie ma szans XDChoć podstawy spróbuję zeskanować. |
Liście lubią spadać,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
Manga Ryu
Po prostu: Manga
|
Wysłany: 25-01-2006, 16:27
|
|
|
Okay xD Ja mam okropne pismo i te manuskrypty odczytuje tylko nauczycielka od polskiego i angielskiego, więc Twoją siostrę też doczytam! XD |
|
|
|
|
|
Yuki
Sweet transvestite
|
|
|
|
|