Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Krótki kurs maskowania spoilerów by Mai-chan |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-02-2006, 14:56 Krótki kurs maskowania spoilerów by Mai-chan
|
|
|
(mam nadzieję, że Maieczka mnie nie ubije za cytowanie, ale przyda się dla nowych uzytkowników :) )
By Mai-chan:
1. Piszemy spoiler
2. Zaznaczamy spoiler prawym przyciskiem myszy
3. Zmieniamy kolor czcionki na biały
Nasz spoiler powinien teraz wyglądać tak: SPOILER a w okienku posta zapisany jest w taki sposób: [ color=white ][ size=5 ]SPOILER[ /size ][ /color ] (tylko bez spacji w nawiasach kwadratowych - czyli tagach)
4. Zaznaczamy spoiler jeszcze raz (razem z tagami o zmianie koloru czcionki! Tagi muszą być zaznaczone w całości, włącznie z nawiasami)
5. Klikamy na klawisz "Quote"
Nasz spoiler wygląda teraz w teb sposób:
Cytat:
SPOILER
Co można zapisać jako
[ quote ][ color=white ]SPOILER[ /color ][ /quote ]
oczywiście bez spacji między nawiasami. W ten oto sposób, aby odczytać spoiler trzeba go zaznaczyć lewym przyciskiem myszy, i jeśli się nie chce przeczytać spoilera, to się go ni w cholerę nie przeczyta! |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-02-2006, 15:54
|
|
|
To powinno być zrobione za pomocą osobnego taga w forum. Gdyby zmienić styl na taki, w którym tło cytatu NIE jest białe, to by przestało działać. Crack? |
|
|
|
|
|
Hajime
|
Wysłany: 03-05-2006, 09:57
|
|
|
Ja bym zrobił tak jak na 4chanie. Tzn tak, że zamiast tekstu widać czarnąlinijkę a po najechaniu myszy widać tekst. :) w zasadzie proste. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-05-2006, 10:33
|
|
|
Lepszy jest tag [Spoiler], używany np. na forum animesuki ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-05-2006, 11:47
|
|
|
W planach jest tag [ spoiler] ale czekałem ze zrobieniem tego na nową wersję forum. Pod koniec maja się zajmę aktualizacją i wtedy będzei to dodane. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|