Poszukuje dobrego RPG na PC |
Wersja do druku |
jerry84
|
Wysłany: 16-03-2006, 13:04 Poszukuje dobrego RPG na PC
|
|
|
Witam
Od dluzszego czasu poszukiwalem tego typu forum, witam was wszytkich.
Moja prozba jest taka sama jak w temacie jestm zwolennikiem mangi i od dawna juz nie gralem mangowa lub anime rpg.Za czasow swoich gralo sie FF itp na PS lecz bardzo malo widze gier tego typu na PC wiec goraco prosze o jakit dobry tytul gry.
Z gory dziekuje
Pozdrawiam |
_________________ http://www.thedarkcloak.com/gfx/da_1.jpg |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-03-2006, 13:35
|
|
|
Znaczy się: w Polsce na PC wyszły: Grandia II, Breath of Fire IV i chyba Final Fantasy 8. Może można je dorwać w większych ilosciach. Ogólnie jRPG na PC wychodzi bardzo mało.
Dawno temu był jeszcze Knight of Xenthar, ale to naprawdę stara gra (i hentajec przy okazji).
Szcze mówiąc warto by zainwestować w konsolę lub - jeśli lubisz starocie - emulator. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
jerry84
|
Wysłany: 16-03-2006, 14:17
|
|
|
hmm dlaczego nie a mozna prosic jakies linki gdzie moge znales jakies gireki na emluator bo z emulatorem nie mial bym probelmu
z gory dziekuje |
_________________ http://www.thedarkcloak.com/gfx/da_1.jpg |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 16-03-2006, 14:27
|
|
|
Cytat: | hmm dlaczego nie a mozna prosic jakies linki gdzie moge znales jakies gireki na emluator bo z emulatorem nie mial bym probelmu |
Nie udzielamy tego typu informacji. Większość tego rodzaju gier jest chronionych prawami autorskimi, więc podpada to pod klauzulę zakazującą relamy pirackich linków. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 16-03-2006, 15:15
|
|
|
Oficjalnie zaprzeczam, jakoby FFVIII na PC dało się dorwać gdziekolwiek... Chyba 2 lata temu próbowałem we wszystkich polskich onlineowych i offlineowych polskich sklepach - nie znalazłem... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 18-03-2006, 15:53
|
|
|
niestety, mało jest jrpg na PC. najlepsze to oczywiście FF7. najlepiej jest ściągnąć emulator i zagrać w jakieś Chrono Trigger albo coś w tym stylu. ew. kupić sobie konsole lub próbować emulować PSa ale tu może być katorga z konfiguracją |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 18-03-2006, 17:27
|
|
|
Katorga?
Z odpowiednim guide'm to 5 minut roboty... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 19-03-2006, 12:35
|
|
|
zależy jaka gra. bo ja konfigurowałem pod chrono cross z kilkoma instrukcjami, FAQami itp. i ani razu nie poszło |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-03-2006, 13:32
|
|
|
Zajrzyj tutaj: www.inner-world.com Nieskromnie powiem, ze mamy najwieksza baze danych o jrpg w Polsce, na pewno znajdziesz cos dla siebie, lacznie z opisami emulatorow, instalacja itp. |
|
|
|
|
|
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 19-03-2006, 21:26
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Dawno temu był jeszcze Knight of Xenthar, ale to naprawdę stara gra (i hentajec przy okazji). |
Czy to jest kontynuacja do gier wydanych w Polsce ? (chyba nie ale tak dla pewności). Pytam bo to jedna z moich ulubionych gierek tzn. pod względem świetnych dowcipnych tekstów, od których często bolał mnie brzuch. ^.^
FF8 - było wydanie na PC, jestem takowego szczęśliwym posiadaczem, teraz można dostać co najwyżej na aukcji interenetowej. Nie ma problemów z kupne wersji konsolowej, co dotyczy prawie wszystkich wersji FF
Ale nie ma bata, kto chce grać w jRPG to trzeba ściągać emulatory :) |
_________________ sagashimono wa nan desu ka
mitsukenikui mono desu ka
KABAN no naka mo tsukue no naka mo
sagashita keredo mitsukaranai no ni |
|
|
|
|
|