Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Aktualizacja bazy? |
Wersja do druku |
Arashino
Gość
|
Wysłany: 28-03-2006, 14:56 Aktualizacja bazy?
|
|
|
chciałabym zauważyć ,że jest trochę nieaktualna baza danych- miałam mieć inna nazwę użytkownika ale jest zajęta przez osobę , która ostatni raz dała znak życia w 2002r. Może już czas zrobić aktuala w bazie danych??? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-03-2006, 13:43
|
|
|
Pozwoliłam sobie wydzielić temat, bo tamten dotyczył poprawek do strony, nie do forum.
Do tej pory nie było potrzeby usuwania "martwych dusz" z bazy. To, że ktoś nie postuje, nie znaczy zresztą, że faktycznie jest nieaktywny - może czytać forum i wykorzystywać możliwości rejestracji do przeglądania nowych postów. Jednak jeśli jest nieaktywny, można usunąć go z bazy, zwalniając nick. Jeśli chciałabyś, możemy spróbować, ale napisz mi na PM, o jaką nazwę użytkownika chodziłoby.
Natomiast większość znanych mi forów nie wyrzuca automatycznie nieaktywnych użytkowników... Po pierwsze, bo jest z tym sporo zabawy, a po drugie - bo to lepiej wygląda, jak userów jest więcej. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-03-2006, 13:57
|
|
|
Po trzecie zawsze są możliwe cudowne zmartwychstanie. Po czwarte - jeśli to zaczyna się dziać często powstaje plotka "na X usuwają użytkowników". Generalnie usuwanie ludzi z bazy danych - jeśli nie jest to uzasadnione ich przewinami - zwykle traktowane jest albo jako akt ostatecznego barbarzyństwa albo przedśmiertne drgawki. Nowy nick nie tak trudno wymyślić... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|