Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Na jakich forach zalogowani jesteście?:) |
Wersja do druku |
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 03-10-2006, 13:44 Na jakich forach zalogowani jesteście?:)
|
|
|
tytuł mówi sam za siebie - tu możecie wymienić wszystkie fora, na których jesteście zarejestrowani;)
a więc wymienię pierwsza:
♣Mangallery(pod innym nickiem;)
♣ forum Tanuki(a jakżeXD)
♣forum InuBible
♣Kasumi forum
♣Anime Gate
♣yokai fora.
czas na Was;D |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 03-10-2006, 13:49
|
|
|
tylko na tym :) ogólnie nie lubię forów internetowych to jest w takim razie wyjątkowe |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-10-2006, 14:51
|
|
|
Coś w tym jest, bo ze wszystkich for jakie znam oprócz tego podobała mi się tylko Wieża Błaznów. Zapewne dlatego, że na obu powstały bardzo zwarte grupy znajomych, na obu jest dużo inteligentnych ludzi, no i oba są mocno faszystowskie:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-10-2006, 16:05
|
|
|
Konta mam na sporym stadku for różnorakich, z czego conajmniej 3/4 już nie pamiętam. Obecnie udzielam się aktywnie li i tylko na Tanuku, przeglądam forum serwera Ragnaroka KDR w poszukiwaniu informacji o grze (ale tam NIE CHCĘ się udzielać, tamtejsza społeczność to stado chamów przekonanych o swoich l33t skillz). Plus czytam fanfiki poterrowskie z forum Miriell - o ile IKa mnie do tego zmusi...
Natomiast głównym powodem "odpadania" Maieczki od różnych forów to szaleńczy wręcz stopień hermetyczności grupy - i w porównaniu Tanuk jest całkiem otwarty na Nowości...
Powód drugi to natężenie ludzi niepozytywnie obłąkanych, bądź kompletny brak możliwości porozumienia... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-10-2006, 16:08
|
|
|
Tanuki (jakie jest każdy widzi :)) i Mirriel (forum fanów HP - Forum literackie, z bardzo wysokim poziomem moderatorstwa i kometarzy, na którym ewidentnie lurkuję od jakiegoś czasu).
Na Kawaii i Kasumi - zalogowana, ale nie korzystająca ostanio.
Anime-Gate - nie chce mi się tam pisać, ostatnio zalogowana w wiadomym celu... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 03-10-2006, 16:48
|
|
|
Nie potrafię dokładnie policzyć, ale folder poczty w którym trzymam potwierdzenia rejestracyjne z forów zawiera 35 pozycji, a kolejnych naście leży w gmailu...
Aktywny jestem tylko tu, i w wybranych sekcjach kilku obcojęzycznych forów - jak "Anime-Planet", "Sake, Bugs & Angels", czy "Baka-Tsuki". Loginy potrzebne mi głównie do powiadomień o wątkach które śledzę... Do tego trzebaby doliczyć boardy oparte o futabę/futallaby, jak 4chan.
Generalnie, forum to fajna rzecz ale uważam że IRC jest sporo bardziej uniwersalny - w ogólnych pokojach można idle'ować lub gadać zależnie od ochoty, plus jakby co możliwość transferu danych i prywatnych rozmów, a wszystko w czasie rzeczywistym. Dopóki królował dialup, fora były podstawą, ale w dobie stałek równie dobrze można mieć komp online i i wisieć na IRCu... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 03-10-2006, 16:53
|
|
|
Jak dla mnie fora i IRC-e zupełnie sobie nie wchodzą w paradę. Dyskusja dyskusją, ale weź pod uwagę, że tylko na forum da się oprócz tego zamieszczać artykuły i tfurczość radosną. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:32
|
|
|
Cytat: | KDR w poszukiwaniu informacji o grze (ale tam NIE CHCĘ się udzielać, tamtejsza społeczność to stado chamów przekonanych o swoich l33t skillz) |
Coś w tym jest...
Oprócz Tanuka, oczywiście Wieża błaznów. Dalej, Forum KDR'a, pomijając domniemaną boskość użytkowników całkiem niezła społeczność.
Forum Dobreprogramy. Plus za ogromną bazę informacji i fakt iż prosząc o pomoc otrzymuje się rozsądne odpowiedzi.
4chan. Idlechan...-chan. You know the drill.
I oczywiście Multiworld.pl.
Co więcej? Tak. Jeno loginów pozapominałem. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:50
|
|
|
- MMORPG.pl, mimo, że userbase jest "dziwny", to jeśli gra się w określonego mmorpga można znaleźć i otrzymać dużo informacji. Trzeba tylko uważać, na zadawanie głupich pytań ;)
- Forum klasowe, linka nie podam :P
- Forum dotHackers, można sobie poczytać o .hack//G.U. i //Roots
- Japonia.org.pl i forum UJ - zapisałem się, żeby mieć kontakt z ludźmi, z któymi studiuję ;)
- Forum Ragnainfo - jeszcze z czasów, kiedy grałem w RO, zostałem z sentymentu, zresztą mają 77 stronnicowy temat o Emil Chronicle Online, w które zamierzam pograć, kiedy będę lepiej znał japoński ;)
- Forum A-G i KDR olałem, pierwsze z powodu bezruchu w dziale, który mnie interesuje (Gry), a drugie za community :} |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:58
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | faszystowskie: |
???
www.totalwar.org.pl
I jestem Azag - w necie wszędzie jestem Azag
EDIT: Och sory zapomniałem: kolega ma forum Ylbergteam, ale to forum jest martwe. |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-10-2006, 20:05
|
|
|
Azag napisał/a: | Ysengrinn napisał/a:
faszystowskie:
??? |
Z racji tego, że nie pozwalamy kląć, spamować, kraść recenzji oraz przede wszystkim zamieszczać linków do materiałów pirackich (torrentów, osłów i skanlacji), zostaliśmy okrzyknięci "Najbardziej Faszystowskim Forum w Polsce". Jesteśmy także masonami, cyklistami i odpowiadamy za globalne ocieplenie, oraz huragany na księżycu. Any questions? |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 03-10-2006, 20:33
|
|
|
Najwięcej czasu spędzam na manga.pl i Mangaforum. Ponadto mam konta na anime-gate, tutaj, na forum gildii (ale tam zazwyczaj się udzielam w tematach komiksowych), czasem napiszę coś na ACPie. Dawniej spamowałem trohę na kawaii i mangazynie/BFM, ale padły.
Z zagranicznych beckfansite.com (ostatnio podupadajace:(, mangatranslation.com i skullknight.net ale zazwyczaj tylko czytam.
4chana czasem przegladam. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 04-10-2006, 02:45
|
|
|
Nie no, dembol... Nawet tutaj nie ma spokoju... :< Dobrze że teraz będę wiedział, jak cię nie spotkać.
Ale do rzeczy:
- tanuki.pl -tu przynajmniej można odpocząć.
- manga.pl -dzienna porcja przekleństw dla każdego. Wejdź, przyznaj się do katolicyzmu a zmieszają cie z błotem aż miło.
- anime-gate.pl
- waneko.pl
- FantasyWorld.pl
- Dawne Forum Kawaii
- ksumi.pl
- Mangowe Forum
- Anime Fans Community
Kilka tez forów upadało na moich oczach. Z reguły nie plakałem po nich gdyż akurat miałem na pieńku z adminami. |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-10-2006, 09:29
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Generalnie, forum to fajna rzecz ale uważam że IRC jest sporo bardziej uniwersalny - w ogólnych pokojach można idle'ować lub gadać zależnie od ochoty, plus jakby co możliwość transferu danych i prywatnych rozmów, a wszystko w czasie rzeczywistym. Dopóki królował dialup, fora były podstawą, ale w dobie stałek równie dobrze można mieć komp online i i wisieć na IRCu... |
Że jak?
Dopóki królował dialup, podstawą były listy mailingowe i usenet. Bo znakomicie działały offline: można było podczas krótkiego połączenia ściągnąć wszystkie nowe wiadomości i wysłać posty w sposób automatyczny. Fora tego nie mają, i właśnie dlatego moda na fora zaczęła się wraz z upowszechnieniem stałego dostępu.
A czas rzeczywisty wcale nie jest zaletą. Nie wiem jak ty, ale ja doceniam dłuższe, uporządkowane wypowiedzi, które przy komunikacji realtime nie mają racji bytu ze względu na ograniczenia czasowe i dynamiczny charakter komunikacji.
Forum ma też dodatkową zaletę - jest bardziej strukturalne. Dzięki temu wyszukiwanie informacji jest w nim zwykle proste i przyjemne, natomiast znalezienie czegokolwiek w logach z irca to horror. Ponadto można bez problemu filtrować informacje i czytać tylko interesujące wypowiedzi, a resztę wesoło ignorować.
A żeby coś było on-topic... Obecnie poza Tanukiem udzielam się jedynie na forum studentów instytutu informatyki UWr - nie ze względu na znajomości, bo większość studentów to... ekhm, typowi studenci, lecz ze względu na ewidentne korzyści praktyczne z tym związane. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 04-10-2006, 09:43
|
|
|
Cytat: | Forum ma też dodatkową zaletę - jest bardziej strukturalne. Dzięki temu wyszukiwanie informacji jest w nim zwykle proste i przyjemne, natomiast znalezienie czegokolwiek w logach z irca to horror. |
O to to.
Cytat: | większość studentów to... ekhm, typowi studenci |
Hmm, większość studentów informy z jakimi miałem kontakt lub o jakich słyszałem albo jest asocjalna, albo znalazła się na kierunku przez pomyłkę:P. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|