Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Coś nowego? |
Wersja do druku |
shell_ghost
|
Wysłany: 13-10-2006, 22:51 Coś nowego?
|
|
|
Heja.
Nie wiem czy widzieliście i znacie, a więc zapodam.
http://zestriddle.fanzine.pl/
A tu już link do pierwszej zagadki : http://zestriddle.fanzine.pl/zest_riddle/one.htm
1) Ok. Co to jest?
=> To jest system zagadek. Jest na dole jakaś niby podpowiedź i obrazek.
2) Jak to działa?
=> Podam na przykładzie. Aby odgadnąć i móc przejść do następnego level'u musicie zmienić adres internetowy podając odpowiedź. Powiedzmy że odpowiedź jest to słowo "pies". Adres następnej strony po stronie pierwszej będzie brzmiał : http://zestriddle.fanzine.pl/zest_riddle/pies.htm
Proste prawda?
3) Jak odgadywać?
=> Nie ma reguły!!! Niestety trzeba znać angielski. Dla tych którzy się go uczą tym lepiej, poznają słowa. Rozwiązanie naprawdę może być WSZĘDZIE. Np znalazłem podpowiedź w kodzie źródłowym strony.
4) Podpowiedzi na start
=> level one : Nie powinniście mieć problemu z przeczytaniem
==> level two : Nie próbujcie czegoś się dopatrzeć, nauczcie się stopniować
===> level three : Tak to w życiu bywa że jak człowiek na coś patrzy, to tego nie widzi. Można też powiedzieć że najciemniej jest pod latarnią ^^
Tyle. Dalej rozwiązujcie sami. Powiem tylko że wciąga jak CHOLERA a leveli jest dość na pfffff dłuuuuugie miesiące obsesji. Serwis ponoć dorzuca co jakiś czas zagadeczkę więc temat jest raczej nie do wyczerpania.
Miłych... koszmarów . Buhahahhhahahaha!!!
Shellik
PS: Stosunek płci żeńskiej do męskiej mającej wszystkie levele za sobą jest po prostu przerażający. Mężczyźni biją na głowę kobiety, 70/13. Czy to tylko przypadek? Absolutnie zero "męskiej świni" we mnie kiedy to piszę, ale jeżeli zaczniecie się w to bawić to interesującym byłoby prowadzić jakiś score-board. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-10-2006, 23:09
|
|
|
Bawiłem się tym ze znajomymi z klasy, doszedłem do 11 albo 13 planszy afair, a potem jakoś mi się znudziło ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-10-2006, 09:22
|
|
|
Heh, moja siostra w to się bawiła i dotarła chyba do ok 30-40 planszy, po czym jej się znudziło. Dla mnie to jakiś kosmos. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 16-10-2006, 15:33
|
|
|
ja tam nic nie widze... mam wade wzroku :P - nie odruzniam wymiarowosci obarazu... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|