Flasz do Avi |
Wersja do druku |
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:57 Flasz do Avi
|
|
|
Mam kilka swietnych filmikow ( glownie AMV ) ale sa zapisane we flaszu... nie ma zadnych przyciskow... sam film w srodku ( we flashu... ) prosze o pomoc - czym moge to przerobic na avi ? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-11-2006, 21:40
|
|
|
Tzn. chcesz ściagnąć coś z Youtube i pokrewnych czy wyssać film z pliku swf? |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 07-11-2006, 10:09
|
|
|
Jeśli chcesz obejrzeć? Nie musisz przerabiać, otwórz przeglądarką (file -> open file) albo coś około.
Jeśli chcesz nagrać tak, żeby można było obejrzeć na TV... Nie mam pojęcia. ;) |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 07-11-2006, 10:39
|
|
|
Cytat: |
Tzn. chcesz ściagnąć coś z Youtube i pokrewnych czy wyssać film z pliku swf? |
z video.google mam filmiki w swf i chce wyssac :>)
Irian Baratai napisał/a: | Jeśli chcesz obejrzeć? Nie musisz przerabiać, otwórz przeglądarką (file -> open file) albo coś około. |
heh... to to ja wiem . ale musze przerobic na avi... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
|
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 07-11-2006, 10:54
|
|
|
tyle ze to prawdopodobnie nie sa filmiki, a sama aplikacyjka do ich ogladania, strumien jest zwykle dociagany na biezaco. Jezeli chcesz zapisac taki filmik, to polecam wtyczke do firefoxa o nazwie download helper:
https://addons.mozilla.org/firefox/3006/
pliki beda zapewne w formacie flv, wiec bedziesz potrzebowac odtwarzacz do tego (jest kupa darmowych na sieci) lub mozna skonwertowac to do avi. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-11-2006, 11:23
|
|
|
E tam, zaraz wtyczkę. Są proste programy typu GetM, gdzie tylko wklejasz link i program zasysa film, zapisując go jako avi. Albo ten, którego jeszcze nie próbowałem.
Z GetM sam korzystam, a jako że nie wiem czy jest łatwo dostępny na sieci, to mogę podesłać. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 07-11-2006, 14:52
|
|
|
dzieki chlopaki - jestescie pierwsza klasa :* |
|
|
|
|
|
magu
dreamer..
|
Wysłany: 14-12-2006, 22:54
|
|
|
można jeszcze łatwiej... w cache'u przeglądarki są te pliki :P wystarczy je wysniffować.. |
_________________ Watashi wa L desu..
|
|
|
|
|
Wirus
|
Wysłany: 28-12-2006, 21:20
|
|
|
Witam!
A można ten program GetM wykorzystać do zasysania filmików z YouTube? Czy program korzysta z kodeków systemu czy z własnych? oraz czy jest możliwośc konfiguracji ustawień kodowania obrazu do .avi I jaka jest wersja językowa tego programiku? |
_________________ Trzeba działać |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-12-2006, 22:18
|
|
|
GetM jest właśnie do Youtube, nie wiem jak sobie radzi z innymi. Chyba nie radzi, bo podaje mu się ID danego pliku i sam zasysa.
Pliki są od razu jako avi, ale żadnych ustawień tu nie ma, bo i konwersja chyba nie ma tu miejsca - pliki na Youtube to chyba są generalnie avi. Język jest polski, bo i program zdaje się być polski (dziwne, gdyby zagraniczny autor miał konto na tlenie :P). |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 08-01-2007, 23:21
|
|
|
A da się za pomocą tego albo pokrewnego programiku wyssać z takiego Youtube audio i zapisać jako, na ten przykład, mp3? ^^; Czy pozostaje zapisanie jako avi, a potem oddzielanie dzwięku, czego wybitnie mi się robić nie chce dla dzwięków i tak słabej jakości? ^^; |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 08-01-2007, 23:26
|
|
|
Za pomocą tego programiku pozostaje :>. Jeśli chcesz wysysać audio to upewnij się, czy autor nie podaje źródła albo i linka do muzyki - mnie to już wiele razy uratowało przed żmudną zabawą z avi.
Ważne jest oczywiście, aby szukać tych informacji w oryginalnym poście autora, bo wiele osób uploaduje coś ponownie i tam takich danych zwykle nie ma. A jeśli nie tak, to wśród komentarzy często też się znajdzie co się chce :P. |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 08-01-2007, 23:47
|
|
|
Chyba, że chce się wyssać coś, co trudno poza filmikiem znaleźć ;3 Ech, jak nie zdobędę gdzie indziej, to będę musiała się pobawić...
Przy okazji - jest jakieś najszybsze i najmniejsze narzędzie do wycinania dźwięku i zapisywania jako mp3? Bo zdaje się, że kiedyś szukałam, a gugle uraczyły mnie masą kombajnów, które to potrafią zapisywać w formatach, o których nigdy nie słyszałam, jednocześnie poprawiając w danym dzwięku jakość czegoś, o czym nigdy nie słyszałam... I jakoś przedzierać się przez masę dziwnych opcji mi się nie uśmiecha ^^; |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-01-2007, 23:06
|
|
|
ka_tka, zależy co rozumiesz przez 'wycinania dźwięku i zapisywania jako mp3'
Jeżeli chcesz coś z .avi wyciagnąć, to polecam kombinację Virtual Dub <do wyciągnięcia .mp3 z filmu, w opcjach kompresji dźwięku trzeba ustawić na .mp3, inaczej w .wav zapisze...> i mp3 cutter do przycięcia mp3ki jak potrzebujesz. Oba są darmowe i nie potrzebują instalacji, tylko rozpakowania. Poza tym są proste w obsłudze i wymagają tlyko paru mniut na rozeznanie się w opcjach. |
|
|
|