Project AntyAnime In The USA |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-04-2007, 15:30
|
|
|
..................
w moim podpisie jest odpowiednie zdanie obrazujące mój stosunek do "fanatyków"
oraz link do artykuły answermana na ANN.
Radziłabym się zapoznać. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-04-2007, 16:06
|
|
|
W naszym pięknym kraju petycje pisuje się do telewizji, nie do prezydenta. Choć to może byłoby skuteczniejsze "Panie Kaczko! Puść pan anime w telewizji, zamiast ten nudny serial o lustracji". |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Nabu
|
Wysłany: 06-04-2007, 16:26
|
|
|
Anime? W TVP1? To byłby prawdziwy cud! |
_________________ there's no map and
a compass
wouldn't help at all |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 06-04-2007, 16:33
|
|
|
IKa napisał/a: | w moim podpisie jest odpowiednie zdanie obrazujące mój stosunek do "fanatyków"
oraz link do artykuły answermana na ANN.
Radziłabym się zapoznać |
Szczerze powiedziawszy nie mam z kim fanatyzować w swoim otoczeniu, może jedynie na forum:), ale są tu ciekawsze rzeczy. Musze powiedzieć że interysujacy artykuł. Od teraz bede omijał szerokim łukiem wszelkie Konwenty i Otakos, bo są Zue. Dobra przyznam sie, ze lubie anime, a dużo mniejszym stopniu mangę( książki Fantasy górą).
Troche odbiegłem od tematu, więc wyjaśnie mój punkt widzenia. Należe do tzw grupy etnicznej Otaku Free Videos:), a wiekszość portali właśnie jest amerykańska, co powoduje w moim przypadku odcięcie się od świata anime(Net wolny), które niestety troche polubiłem. Zastanawiam sie czy jest to obrona przed Japońskim Globalizmem i wartościami. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2007, 17:37
|
|
|
Byłem gdzies tak na 15 konwentach mangowych i 8 fantastycznych. Mogę śmiało powiedzieć - mangowcy zachowują się dużo zdrowiej - jest wesoło, szalenie, ale jednak normalnie. Fantaści głównie chleją. Dlatego właśnie fantastów omijam szeroko. |
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 07-04-2007, 17:37
|
|
|
LOL, ja myślałam, że tylko w Polsce tak się dzieje _-_
ja proponuję, żeby Kaczki przykleić do krzesła leektrycznego z grożbą, że jeżeli nie zapoznają się z anime Ghibli, to...:D
xD |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2007, 18:50
|
|
|
Wg mnie na świecie powinien rządzić ojciec dyrektor Rydzyk, który już by zniszczył wszelkie zło. Tym samym anime byłoby już zbędne na świecie, bo po co jak będzie już super wystarczająco?
EDIT/
W ogóle ktoś wie jak ojciec dyrektor Rydzyk ma na imię? Bo obawiam się, że biedne imię czeka podobna kariera jak biednego imienia Adolf (swoją drogą ciekawe, że Józef się utrzymał; oprócz tego, że może troche niemodnie brzmi). |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2007, 19:02
|
|
|
Cytat: | W ogóle ktoś wie jak ojciec dyrektor Rydzyk ma na imię? |
Wikipedia is your friend.
Ktoś jeszcze pamięta o co w tym temacie biega? Bo zaczyna jechać w politykę, a to niczego dobrego nie wróży. |
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2007, 19:08
|
|
|
No to nieźle, niedługo zaczną powstawać biografie za życia. Jak odpowiednia część społeczeństwa by pozostała, być może zostałby uznany bogiem za życia. EDIT/ Ok, to imię raczej nie jest zagrożone. EDIT2/ (wobec poniższego postu) Już przestaję, ale on naprawdę mnie wprawia w swego rodzaju lepszy humor (co nie zmienia faktu, że z kontekstu wiadomo co o nim sądzę) i lubię o nim pisać. Do tego jest trochę powiązany z tematem, bo on na pewno by wstawił anime na liście zakazanych czynności/wytworów ludzkich. |
Ostatnio zmieniony przez Martita dnia 07-04-2007, 19:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-04-2007, 19:12
|
|
|
Czy ktoś raczyłby mi wyjaśnić, CO wspólnego z tematem ma ojciec Tadeusz Rydzyk? To pytanie retoryczne, jeśli ktoś nie zauważył. Zaprzestać offtopu, bo pogryzę. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 07-04-2007, 20:08
|
|
|
Cytat: | Co o tym sądzicie i czy ten problem też nas dotyczy |
Małe przypomnienie o co tu konkretnie chodzi
Z mojego punktu widzenia forumowicze jeszcze wypowiadaja się na temat, ale zbytnio ich wyobrażnia poniosła, a mam prośbe o nie dosłowne upolityczniane, czyli partie , kluby mówimy tu stanowczo NIE itp. Ten temat ma też określić, co stałoby sie, gdyby w Polsce powstała ustawa o zakazie anime i jaki byłby powód tejże przepisu.
Ps. Eh wystarczyło że zostawiłęm dzieci z zabawkami i zaczęły broić:) |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|