Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dostawca internetu: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-11-2007, 11:05 Dostawca internetu:
|
|
|
Jako, że generalnie pierwsze ataki samodzielnego życia zostały przeze mnie odparte szczęśliwie, nastąpiła pora na rozbudowę bazy i umieszczenie w niej bardzo ważnej struktury: internetu.
Generalnie mam dwa pytania:
1) Czy internet bezprzewodowy to to samo, co internet radiowy?
2) Jakiego, z działających pod warszawą dostawców mi polecacie? Musi spełniać następujące warunki:
- dostarczać net BEZ udziału telefonów stacjonarnych.
- działać na odległość około 40 kilometrów od Warszawy
- być tani
- być możliwie dobry
- nie blokować P2P ani niczego innego. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Goodcat
Misuzu Fan
|
Wysłany: 13-11-2007, 08:10
|
|
|
Ad.1 - Tak
Ad.2 - Nie wiem
Ja mogę mieć internet tylko u jednego dostawcy, który koszty za każde naprawy wlicza w koszt abonamentu, a mamy 70zł za 512, i zmniejsza prędkość o połowe po ściągnięciu 10GB, a pozatym nie ma tygodnia, żeby cos się niepopsuło. Chociaż teraz większość firm oferujących radiowy internet posiada łącze światłowodowe, które podobno nigdy się nie psuje i cechuje się większą wydajnością co procentuje lepszymi osiągami łącza i tanią ceną za abonament. Więc jeśli szukasz internetu bezprzewodowego, to szukaj światłowodu. |
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-11-2007, 09:21
|
|
|
tylko ze juz z samej definicji wynika, ze swiatlowod to jedno z najlepszych i najdrozszych lacz.... kablowych. a ktos tutaj w szkole za czesto chodzil na wagary zamiast na fizyke |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-11-2007, 15:20
|
|
|
Kto zna takiego dostawce jak Sferia? I kto wie coś kompromitującego o nim? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Goodcat
Misuzu Fan
|
Wysłany: 14-11-2007, 15:44
|
|
|
Bianca napisał/a: | ktos tutaj w szkole za czesto chodzil na wagary zamiast na fizyke |
:/ Skąd wiesz, że nie byłem na pierwszej lekcji? Znamy się?
hm... kompromitującego?
Jedynie, to, że pomimo posiadania łącza 3Mb/s, są ograniczenia dotyczące programów p2p, pozwalające ściągać jedynie 40kB/s i dużo ludzi narzeka z powodu niestabilnej prędkości [np waha się od 3Mb-300kbps]. |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-11-2007, 16:36
|
|
|
Temat już pewnie nieaktualny ale dołożę małe sprostowanie.
Cytat: | 1) Czy internet bezprzewodowy to to samo, co internet radiowy? |
Zależy jak rozumiesz "radiowy". Z reguły jako radiowy ogłasza się wersję gdzie dostawca ma jedną / kilka anten nadawczych i działa na ograniczonym obszarze (kilka miejscowości / dzielnic).
Pod hasłem "internet bezprzewodowy" najczęściej funkcjonuje dostęp za pomocą nadajników sieci komórkowych, czyli zasięg masz praktycznie wszędzie. W większych miastach, gdzie funkcjonują nadajniki 3G i jest mocny sygnał, z powodzeniem może konkurować z dostępem "przez kabel" i "radiowym". Nie wiem dokładnie jak z P2P w innych sieciach, ale rok temu sprawdzałem BitTorrenta na Orange Free i działało. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|