MOJE AMV :) |
Wersja do druku |
Doman100%
|
|
|
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 02-05-2009, 17:11
|
|
|
jak dla mnie to przesadzasz z efektami i przejściami. przynajmniej mi to przeszkadza. jednak dało się to oglądać. przykuło to moją uwagę.
mimo wszystko dałem piątki w bleach amv oraz anime (sony vegas).
2 i 4 nie oglądałem. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-05-2009, 21:27
|
|
|
Jeżeli już robisz w soniaku, to nic nie usprawiedliwia nie wycięcia napisów... wystarczy, zę ustawisz proporcje na 16:9 i same znikną... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 03-05-2009, 19:56
|
|
|
Slova napisał/a: | Jeżeli już robisz w soniaku, to nic nie usprawiedliwia nie wycięcia napisów... wystarczy, zę ustawisz proporcje na 16:9 i same znikną... |
o jak miło, dowiaduje się tu coraz to nowszych rzeczy thx ;-). sony vegas rox! |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 04-05-2009, 06:31
|
|
|
Żeby nie było niedomówień: czasemjeszcze trzeba trochę więcej pokadrować. W każdym bądź razie napisy zawsze można ominąć. |
|
|
|
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 05-05-2009, 19:56
|
|
|
sorki, że tak się podczepiam do tego tematu, ale nie będę tworzył nowego z powodu jednego amv. napisy są, niestety ale nie wiedziałem jak się ich pozbyć. ściągnąć rawy? niee... robiłem to z całego anime więc nie miałem jak. starałem się jak najbardziej to zsynchronizować z muzyką. no cóż na razie się jeszcze uczę ^^
proszę oto bleach amv.
http://www.youtube.com/watch?v=5jH5kD4PYP8&feature=channel_page
@Slova
jaki masz nick na YT? zobaczyłbym niektóre twoje prace. |
|
|
|
|
|
Norbi
Obserwator
|
Wysłany: 05-05-2009, 20:28
|
|
|
Mmm, ogólnie całkiem, całkiem.
Oczywiście napisy to w pewnych kręgach błąd nie do wybaczenia, ale to zależy od tego gdzie zamierzasz pokazywać to AMV. Na youtubie przejdzie, ale na amv.org za takie coś automatycznie skreślają amv. W sumie poradzić sobie można z tym różnie. Niektórzy szukają RAWów za wszelką cenę, inni wykorzystują sposób który podsunął Slova, a jak już się inaczej nie da to odcina się ten dolny pasek obrazu tak żeby napisów nie było widać.
Zdaje się że w jednej scenie złapałeś ruszające się usta (w sensie rozmowę), czyli tzw. lip-flapa. Założenie jest natomiast takie, że jeśli nie synchronizujesz ruchów ust z wokalem to takiego czegoś być nie powinno (chyba że pasuje to konceptu, wtedy to nieco inna sprawa).
Reszta to kwestia artystyczna a ta jak wiadomo zależy od gustu. Ja na przykład preferuję większy wkład w stworzenie klimatu niż pracę nad efektami (chyba że są umiejętnie użyte). Wracając do twojego amv. Synchronizacja sama w sobie jest nienajgorsza, choć powielanie cały czas tego samego motywu (perkusja) jest samo w sobie trochę monotonne moim zdaniem. Ogólnie jeszcze brakowało mi tu większej płynności, przypomina mi to bardziej zlepek scen niż jakąś w miarę (na tyle ile się da) spójną całość. Samo dopasowanie fragmentów do klimatu utworu jest już dużo lepsze, ale to co przytoczyłem wcześniej trochę mnie jednak razi.
Życzę powodzenia przy kolejnych pracach.
Gwoli ścisłości sam nie zrobiłem wielu amv-ek, bo ukończonych mam na końcie tylko trzy, z tym, że interesuję się tym już od dość dawna. Po prostu nie lubię ich robić taśmowo, tylko podchodzę do każdej indywidualnie i odrębnie, ot co. :) |
_________________ I wish that you could see
How your own choices make your dream
Come out shining true all around you... |
|
|
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 06-05-2009, 13:26
|
|
|
dzięki za dobre rady ;) może pochwalisz się swoimi pracami Norbi? ;> |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-05-2009, 14:27
|
|
|
Taikoubou napisał/a: | jaki masz nick na YT? |
Koncząc już ten offtop. www.youtube.pl/slovaPL Zaznaczam, że nie robię AMV. |
|
|
|
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 23-08-2009, 02:46
|
|
|
coś takiego udało mi się wykombinować w ciągu ostatniego tygodnia. aha wersja beta, dlatego też proszę o wszelkie uwagi co można by poprawić/dodać/zmienić. pisze tu bo wiem że jest tu kilku ekspertów na forum ;) dzieki.
http://www.youtube.com/watch?v=qrcrEwBucj0 |
|
|
|
|
|
|