Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
spam z visual novel game |
Wersja do druku |
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-02-2009, 16:37
|
|
|
Brakuje ci jakiegoś pliku. Jakbyś miał ustawione wyświetlanie znaków japońskich w windowsie, to może dałoby się cokolwiek wymyślić. |
|
|
Norrc
|
Wysłany: 24-02-2009, 16:39
|
|
|
Hmm normalnie mogę pisać krzaczkami. Rozumiem, że jeszcze coś muszę przestawić na japoński?
EDIT. Zmieniłem unicode w systemie (??nie wiem, nie znam się) na japoński. No teraz instaluje się z krzaczkami. Zostaje czekać na zakończenie. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-02-2009, 16:57
|
|
|
Na przyszłość, nie musisz zmieniać języka całego systemu, wystarczy uruchamiać aplikacje przez Microsoft Applocale. W przypadku gier najpierw .exe instalacyjne, a potem to, przez które je włączasz. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 24-02-2009, 17:03
|
|
|
No zainstalowało się, lecz problemów ciąg dalszy. Widzę, F/HA wymaga specjalnego podejścia do tematu. Może ktoś wie co zrobić? Ja idę szukać odpowiedzi w sieci.
http://img408.imageshack.us/my.php?image=beztytuud.png
Dzięki Keii. Zapomniałem o tym programie całkiem.
EDIT. Znalazłem taką solucję (tylko problem w tym, że od innego torrenta, ale coś może z tego będzie);
For those of you who can't install the game follow this procedure:1. Unrar [051028][TYPE-MOON](129181) Fate�^hollow ataraxia (1DVD)(iso)(dummycut).rar2. Use Daemon Tools to mount the ISO ([051028][TYPE-MOON](129181) Fate�^hollow ataraxia (1DVD)(iso)(dummycut).rar)3. The Autoplay will automatically kick in and will bring you to Installation Wizard4. Install the game5. If during installation it ask you for some file, the problem is your computer can't display japanese text properly. To view them properly, just enable them through Control Panel -> Regional and Language Options (if you are using Windows XP switch to classic view first) and then in Languages Panel click Details.6.Once you installed the game properly, unrar (NoDVD EXE) Fate�^hollow ataraxia (for DummyCut).rar7. The file will become start.exe8. Change the file extension to .bat* If you don't know how to change the filename, go to Tools -> Folder Options and uncheck "Hide file extensions for known file types"9. The filename is now start.bat10. Next, copy start.bat file to the same folder that you installed Fate Hollow Ataraxia, just be sure FateFD.exe is there. (It has an icon of Illya)11. Run start.bat, you will get an error message.12. After that, close the application13. Now the game will not check the disk and you can now play the game without it!14. Enjoy!15. And also... don't forget to seed! =)
Problem jednak w tym, iż po rozpakowaniu tego archiwum, w środku są następujące pliki;
http://img242.imageshack.us/my.php?image=29216419.png
Jak widać brak tu pliku "Start.exe". Jedynie "cxdec" wygląda obiecująco. Co o tym sądzicie?
EDIT2.
Ok, sprawa rozwiązana. Olewając powyższą instrukcję wystarczyło zwyczajnie skopiować plik "cxdec.exe" do folderu z grą, a następnie wchodzić z pierwotnej ikonki "FateFD.exe" |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-02-2009, 18:34
|
|
|
Przypominam, że opisy, JAK scrackować grę TEŻ się kwalifikują pod propagowanie piractwa.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 24-02-2009, 19:55
|
|
|
A tak poza samą instalacją, grał w to ktoś? Bo nie mam pojęcia dlaczego, ale zawsze w dniu czwartym kończy mi się gra... |
|
|
Taishi
Gość
|
Wysłany: 19-03-2009, 13:32
|
|
|
Norrc z tego co wiem ona tam mam sie konczyc co 4 dni
i od nowa trzeba by do konca- konca dojsc
A poztym ktos sie bawil w Robie wlasnych novelek?
bo wyszlo cos takiego jak VisualNovelty |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|