Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Vista po zalogowaniu uruchamia się pół godziny. |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-07-2009, 11:20 Vista po zalogowaniu uruchamia się pół godziny.
|
|
|
Hej, mam chyba dość poważny problem:
Komputer uruchamia się normalnie, wszystko ładnie aż do chwili, kiedy pojawi się ekran logowania do windowsa. Wpisuję hasło, enter - od tego momentu aż do chwili kiedy wszystko płynnie działa zwykle trwało to może z minutę góra. Teraz natomiast przez kilka minut wisi "Zapraszamy", potem pojawia się czarny ekran, po kolejnych paru minutach pojawia się pasek start, ikony, wreszcie tapeta - wszystko trwa co najmniej z 6-7 minut, a i tak kiedy teoretycznie "wszystko" się uruchomi to nie działają wszystkie programy, nie można się też połączyć z siecią. Przyznam, że nie miałem cierpliwości czekać godzinę aż wszystko się włączy, więc niewykluczone, że po 40 minutach sieć by działała. Próbowałem uruchamiać safe mode - chyba chodzi normalnie. W każdym razie uruchamia się mniej więcej normalnie.
Próbowałem clean boot - wyłączyłem wszystko poza procesami Microsoftu i nic się nie zmieniło, dalej uruchamia się latami. Problem występuje na wszystkich kontach użytkowników. Nie mam płytki z Vistą - była zainstalowana na lapciu fabrycznie.
Będę bardzo dźwięczny za wszelką pomoc...
Edit: próbowałem też przywracania systemu - wyskakuje błąd. Nie instalowałem wczoraj nic szczególnego, parę dni temu aktualizowałem Toshibowskie sterowniki, ale od tamtego czasu restartowałem komputer kilkakrotnie.
Edit #2: Tryb awaryjny uruchamia się bez problemu. Tryb awaryjny z zobsługą sieci - dokładnie tak samo koszmarnie, jak tryb normalny. Może to komuś podda jakiś pomysł? |
_________________ ...
|
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 08-07-2009, 11:46
|
|
|
Mój szwagier też ma problem ze swoją Vistą, uruchamia się koszmarnie długo, a net 1 mb/s działa jak 256 kb/s. Do pewnego czasu działało mu wszystko w porządku, a potem zaczęło mu się kaszanić. Płytki z Vistą nie ma, sterowników nie ma, więc za wiele to on nie może zrobić. A jak zauważyłam ma na tym laptopie niezły bajzel i bardzo przydałby mu się format.
Nie mam pojęcia jak mógłbyś uzdrowić swojego kompa, a sprawdzałeś czy nie masz jakiegoś wirusa? Jeśli sprzęt jest na gwarancji to niech Ci zrobią formata, bo czarno to widzę. |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-07-2009, 18:06
|
|
|
Vodh napisał/a: | Edit #2: Tryb awaryjny uruchamia się bez problemu. Tryb awaryjny z zobsługą sieci - dokładnie tak samo koszmarnie, jak tryb normalny. Może to komuś podda jakiś pomysł? |
Spróbuj wykasować całe oprogramowanie/sterowniki do obsługi sieci (ethernet/wifi/wszelkie modemowe) i sprawdź czy pomogło. Później instaluj po kolei - jeden sterownik, reset by sprawdzić czy system działa. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-07-2009, 21:33
|
|
|
Jako że Yachiru nie była formatowana w zasadzie od kupna to została teraz ^^' W każdym razie dzięki wszystkim którzy próbowali pomóc, teraz wszystko działa.
(a przy okazji rozwiązał się problem nagrywania wszystkich rzeczy na płytki. I jest wolne 280 giga czekające na sierpień :3) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-07-2009, 09:11
|
|
|
To może i ja się pożalę - Vista zmniejsza mi rozdzielczość - sama. Przede wszystkim po każdym uruchomieniu komputera, acz kilka razy zdarzyło jej się w trakcie użytkowania. Ktoś może wie jak nauczyć ją moresu i wytłumaczyć, że chcę mieć większą rozdzielczość na deffaulcie?
AUC wyłączyłem już jakiś czas temu. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-07-2009, 10:11
|
|
|
Spróbuj usunąć i zainstalować najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
maddmegg
|
Wysłany: 11-05-2010, 13:46
|
|
|
Witam mam podobny problem.
otóż mam problem z systemem który uruchamia się ponad 30 minut. Sytuacja ta pojawiła się po formacie komputera. Najpierw przy uruchamianiu pojawiała się informacja o aktualizacji konfiguracji, jednak gdy ściągnęła aktualizacje do systemu, komunikat ten zniknął a komputer dalej uruchamia się pół godziny. Co jest najśmieszniejsze komputer formatowałam już dwa razy i za każdym jest to samo, co prawda dopiero po odczekaniu jakiegoś czasu (nocy). Gdyż bezpośrednio po formacie wszystko hula i uruchamia się bardzo szybko. Zastanawiam się czy to nie wina wifi, która bezpośrednio po formacie nie jest skonfigurowana.
Bardzo proszę jakieś życzliwe osoby o pomoc :] |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|