Codex Alimentarius - wasze stanowisko? |
Wersja do druku |
Galaxia-sama
łowczyni przystojniaków
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 05-08-2009, 21:24
|
|
|
A jeśli ktoś jest za, to powinien podpisać się gdzie? |
_________________ Kiedy rozum śpi, mnożą się kurczaki. |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-08-2009, 21:40
|
|
|
Sprawdź ostatni link. Strona do której prowadzi ma dwa 'guziczki" na które można kliknąć.
A swoją drogą - czy to tylko moje wrażenie, czy to wszystko rzeczywiście jest... ekhem, niewiarygodne. Już teoria spiskowa z postu Galaxii była tak absurdalna jak to tylko możliwe, a podane strony sprawiają podobne wrażenie. |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 05-08-2009, 22:17
|
|
|
Biorąc pod uwagę, że tę całą akcję "anty" nakręcają ponoć goście zarabiający na suplementach diet, to się nie ma co dziwić agresywnemu tonowi
Cytat: |
Sprawdź ostatni link. Strona do której prowadzi ma dwa 'guziczki" na które można kliknąć. |
Nach, na moje oko oba guziczki są na "nie". BTW, fajne linki. Ten trzeci i "Stop szczepionkom (bo powodują autyzm)" jest rozwalający. |
_________________ Kiedy rozum śpi, mnożą się kurczaki. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-08-2009, 17:30
|
|
|
Ja powiem tyle... jak spróbują mi zakazać medycyny naturalnej (ręce precz od mojej maści nagietkowej!), czy uprawiania ziółek i warzyw na działce, to wykopię dziadkowego stena. I mocno podejrzewam, że nie ja jeden. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Rhey
|
Wysłany: 15-08-2009, 07:40
|
|
|
Cytat: | Ja powiem tyle... jak spróbują mi zakazać medycyny naturalnej (ręce precz od mojej maści nagietkowej!), czy uprawiania ziółek i warzyw na działce, to wykopię dziadkowego stena. I mocno podejrzewam, że nie ja jeden. |
Zawsze możesz uciec do jakiejś oazy wolności...
np. w ChRL medycyna tradycyjna nie tylko nie jest zakazywana ale aktywnie wspierana przez środowiska lekarzy.
Co do głównego tematu trudno w te wszystkie rewelacje uwierzyć nie zmienia to faktu, że Codex jest wyrazem współczesnej tendencji do kontrolowania wszystkiego i wszystkich przez rządy państw. Takie tendencje trzeba dusić w zarodku nawet jeśli nie stwarzają specjalnego zagrożenia chyba że chcemy się obudzić w Nowym Wspaniałym Świecie. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-08-2009, 12:28
|
|
|
Mnie to trochę pachnie Pakietem Telekomunikacyjnym- pamiętacie jakie było Alleluja, że zabiorą nam Internet? Post factum okazało się, ze gdyby przeszedł to związałby w dużej części ręce antypiratom. Więc tym razem też lepiej nie wypowiadać sie bez przejrzenia odpowiednich dokumentów. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Galaxia-sama
łowczyni przystojniaków
|
Wysłany: 29-08-2009, 10:50
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | A swoją drogą - czy to tylko moje wrażenie, czy to wszystko rzeczywiście jest... ekhem, niewiarygodne. |
A znasz podatek unijny od krzywości banana albo od kąta padania światła w domu?
Unią rządzą materialiści śliniący się na wielkie pieniądze. Im człowiek bardziej chory tym potrzebuje więcej leków, więc można na nim całkiem dobrze zarobić.
Druga rzecz -traktat lizboński gwarantujący UE do robienia co jej się żywnie podoba.
wa-totem napisał/a: | Ja powiem tyle... jak spróbują mi zakazać medycyny naturalnej (ręce precz od mojej maści nagietkowej!), czy uprawiania ziółek i warzyw na działce, to wykopię dziadkowego stena. I mocno podejrzewam, że nie ja jeden. |
W takim razie życzę Ci z całego serca aby żaden z Twoich pomidorów nigdy nie dostał w spadku genów ryby : ) |
_________________ sweat to me, tell me it's a nonsens - die and pretend that you will love forever |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-08-2009, 11:08
|
|
|
Cytat: | A znasz podatek unijny od krzywości banana |
Primo AFAIR to nie był podatek tylko norma określająca co jest bananem, duo - Bogu dzięki zostało niedawno zniesione. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-09-2009, 12:14
|
|
|
Rhey napisał/a: | Zawsze możesz uciec |
Zupełnie nie rozumiem co jest z ludźmi, umieją tylko "uciec", "wyemigrować". Żaden nie przyzna się że źle zagłosował, i nie zaangażuje się, a wrazie potrzeby - nie wyjdą na ulicę... tylko "nieechcemisię", "olać", "uciec", "wyjechać".
Nigdzie nie uciekną, bo musieliby wynaleźć metodę żeby "uciec" od siebie samych. Wszędzie będą popychadłami dla polityków.
Trzeba walczyć o swoje. Wbrew pozorom, o adresy i telefony biur poselskich nie tak trudno, a powołanie się na ustawę o dostępie do informacji publicznej też potrafi pomóc, nawet jak się będą wykręcać to będą musieli wskazać właściwy organ. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-09-2009, 13:49
|
|
|
Wara od mojego syropu z cebuli i czosnku!
A tak na poważnie, bez faktycznie konkretnych informacji to nie chcę zajmować żadnego stanowiska. Na moje to projekt taki można zbudować w sposób który zarówno mógłby mnie skłonić do aktywnego wspierania, jak i zwalczania go. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
|