Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nie wykrywa napędu? |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-01-2010, 20:42 Nie wykrywa napędu?
|
|
|
O, wielcy i wielmożny Informatycy, bądźcie łaskawi pomóc laikowi, bo inaczej siostra mi łeb urwie.
Otóż dzisiaj rano siostra zgłasza, że... W "mój komputer" nie wyświetla napędu. Restart nic nie dał, nikt się w bebechach nie grzebał, a sam sprzęt działa, talerz się wysuwa. Jeszcze kilka dni temu sam z napędu korzystałem. Mam Windows 7 32 bitowy. Jakieś pomysły? Sam wolałem się do niczego nie tykać bez konsultacji. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-01-2010, 20:47
|
|
|
Może usuń sterownik (prawym na Mój komputer -> Menadżer urządzeń -> Prawym na napęd i Odinstaluj) zrestartuj komputer i poczekaj aż sam wykryje i zainstaluje się znowu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-01-2010, 21:48
|
|
|
Sprawdź czy przy uruchamianiu komputera napęd jest widoczny w BIOSie. Będzie wymieniony w urządzeniach, na liście urządzeń startowych albo w ustawieniach na liście priorytetów ustawieniach startowych. Jeśli tam jest, zrób jak radzi Keii.
Mógł też się poluzować / wypaść kabel ATA, otwórz obudowę, odepnij i podepnij kabel z dwóch stron. Możesz też spróbować podłączyć kabel w inne złącze kontrolera na płycie głównej. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-01-2010, 23:04
|
|
|
Ok, jutro się tym zajmę i złożę raport. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|