FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Wybory 2010
Wersja do druku
s3shir0 Płeć:Mężczyzna
Dobrze wychowany

Status: offline
PostWysłany: 27-05-2010, 21:56   Wybory 2010

Widzę, że tutaj mało rozmów o polityce, nie wiem dlaczego, bo w sumie od niedawna jestem. Dlatego chciałbym porozmawiać trochę ogólnikowo chyba, że ktoś chce się spierać, który kandydat jest lepszy.

Chciałbym to rozbić na kilka aspektów:

1. Cenzura - czy tylko ja mam takie wrażenie, że jest ona obecna w telewizji i na wielkich portalach internetowych? Czy przypadkiem to nie zaprzecza założeniom demokracji, że każdy jest równy? Pokazuje się w telewizorni tylko Komorowskiego, Kaczyńskiego, Napieralskiego i Pawlaka (bądź co bądź ludzi o tych samych poglądach), a reszta jest w szarym tle, o których się nie wspomina do dnia kiedy to wszyscy mają w ustawie zagwarantowane miejsce w TV i mają swoje 5 minut. Kolejna sprawa to, że w telewizji pokazuje się pół prawdę (czyli gówno prawdę) sprawiając, że inni niż ta czwórka, a w sumie dwójka nie ma szans. Czemu nie ma debaty jak w Ameryce na zasadzie teleturnieju 1 z 10, tak by każdy miał szansę z każdym wymienić swoje poglądy czy cele.

2. Populizm i demagogia - w sumie przez ustrój to poniekąd narzuca. Dlaczego ludzie nie wyciągają wniosków? SLD, PiS byli u władzy zaś PO jest. W sondażach bodajże 80% Polaków zawsze źle oceniało pracę rządu, a dziś pewnie znów PO wygra i zacznie się jęczenie, że nic nie robią bądź głupotami się zajmują. Czy ludzie są ślepi czy media przez cenzurę (upolitycznienie) narzucają innym swoje zdanie bądź też nie ma kogo wybrać (nie mówię o realnych szansach czy w ogóle wśród kandydatów nie ma nikogo kto by chociaż w 50% zaspokoił potrzeby?).

3. Małe szanse - ludzie wybierają między dwójką, no może czwórką, bo uważają, że ich pomysły są realne do wprowadzenia. Pytanie tylko czy one faktycznie są dobre, dlaczego nie przetestować nowych pomysłów (innych polityków) w sumie to do stracenia wiele nie mamy. Kosmos to też rzecz odległa a jakoś człowiek stara się podbić przestrzeń kosmiczną.

Na koniec trzy pytania:

I. Czy ktoś pójdzie oddać swój głos?
-Ja tak, tylko pewnie mój kandydat nie przejdzie do drugiej tury. Jeśli się tak stanie to nie idę na wybory.
II. Na kogo zagłosujecie (pytam czysto z ciekawości nie mam zamiaru z nikim polemizować, chyba, że tego chce)
-Janusz Korwin-Mikke.
III. Zakładając czysto hipotetycznie. Jeśli nie ten ustrój, to może jest jakiś inny, lepszy?
-Kapitalizm/wolny rynek.

Numer Gadu-Gadu
3378917
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 27-05-2010, 22:11   

s3shir0 napisał/a:
Widzę, że tutaj mało rozmów o polityce, nie wiem dlaczego

Regulamin forum napisał/a:
3. Na forum obowiązuje zakaz dyskusji na tematy związane z religią i polityką. W internecie jest bardzo wiele miejsc, w których można to robić – nasze forum nie musi być jednym z nich.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-05-2010, 22:14   

Tym samym temat poleciał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi