Metropolis |
Wersja do druku |
evil-witch
|
Wysłany: 29-08-2003, 11:05 Metropolis
|
|
|
Kto oglądał ? Ja. Może nie cały. Bo od początku obejrzałam 15 minut, wysiadłam z nudów na pół godziny i znowu wróciłam do oglądania. Moje pierwsze wrażenie : niezła grafika...następne : zabójcza muzyka (zrymowało się. a co do muzyki to znakomicie pasowała do atmosfery miasta). Najpierw widok na miasto, chrakterystyczne postacie Tezuki. Doszłam do momentu kiedy Keiichi znalazł Tinę i miałam już dość. Wkurzał mnie ten koleś w czerwonej bluzie i w ciemnych okularkach. Gdybym ja miała takiego upierdliwego syna to bym go za pierwszym razem utopiła.
Cała historia smutno sie skończyła (znowu zabójcza muzyka). Moim zdaniem to anime było lepsze niż Grobowiec Świetlików.
Szkoda że mam taki mały dostęp do wszelkich anime. Cuieszę się że mam przynajmniej Cyfrę + to mogę obejrzec kilka dobrych anime. (Metropolis było akurat na HBO2).
A teraz zapraszam do komentowania XD |
_________________ Jedno nas łączy *potrzeba* XD
(hasło wyborcze do kampanii Evilkowo-Kaolkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-08-2003, 11:37
|
|
|
Obejrzałem i powiem dwa słowa.
Jest świetne. Dobra grafika. Świetna muzyka. Ale najważniejszy jest klimat. Choć faktem jest, że żeby to oglądać, trzeba się nastawić na coś o wiele poważniejszego i głebszego niż np. Slayers. To nie jest łatwy film. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Kaolka
|
Wysłany: 29-08-2003, 13:46
|
|
|
moim znadniem jednak jest poniekad latwy :) oglada sie go zwyczajnie.. tyle ze naprawde i ja wysiadlam.. a moze nie jest latwy pod wzgledem usiedzenia z nudow przed telewizorem??? ^^
osama tezuka nie jest moim idolem jako mangaka... bo ma przedziwny styl... z reszta jak ktos sie do CLAMPA przyzwyczail...
wole bardziej skomplikowane obrazki... dla mnie to byl prosty obraz...
muzyka hmm.. taka sobie.. ale rzeczywiscie pasowala do otoczenia..
nie ogladalam calego anime... ale mimo to mam o tym zdanie ^^ |
(hasło wyborcze do kampanii Kaolkowo-Evilkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
evil-witch
|
Wysłany: 29-08-2003, 16:41
|
|
|
Prosty obraz ? Gdzie ty widziałaś prosty obraz ? Może postacie nie były zbyt skąplikowane ale reszta była dopracowana do najmniejszego detalu.
Łatwo sie nie oglądało to fakt ale od czasu do czasu można by było obejrzec cos ambitniejszego.
Ale muzyka mnie powaliła XD |
(hasło wyborcze do kampanii Evilkowo-Kaolkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
Morgan
|
Wysłany: 29-08-2003, 19:16
|
|
|
Grafika w Metropolis były niezła ale widziałam lepszą : P Co do muzyki to czasem nie pasowała do danej sytuacji. Wolę muzykę z Vampire Princess Miyu. Jest bardziej nastrojowa i dobrze dopasowana do serii.Czego z Metropolis (przynajmniej moim zdaniem) zabrakło. |
_________________ "Cierpienie należy do życia. Jeśli cierpisz wciąż żyjesz" |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 30-08-2003, 00:53
|
|
|
Metropolis jest bardzo oryginalne i bardzo mi się podoba. Co do reszty to mam takie same zdanie jak evil-witch :P |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Kaolka
|
Wysłany: 30-08-2003, 11:51
|
|
|
"proste" ... Evilku, nie wiesz co to znaczy??? dla mnie te postacie byly zbyt proste!!! moglam je porownac do... prostoty grobowca swietlikow (to chyba ten sam mangaka rysowal.. ale mniejsza ztym :P) ... taka troche inna "manga" niz zazwyczaj.. moze mi chodzi o... hmm... te zbyt owalne ksztalty.. jestem skora w gruncie rzeczy tylko do ogladania spiczastych bródek... oczek baaardzo zaawansowanych (skomplikowanych)...
a Metropolis CHYBA taki nie byl, co nie???
pomijam fakt iz fabula byla swietna... poruszająca... to najlepsze w Metropolis co zauwazylam... |
(hasło wyborcze do kampanii Kaolkowo-Evilkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
evil-witch
|
Wysłany: 30-08-2003, 19:47
|
|
|
Metropolis jest Osamu Tezuki a Grobowiec Świetlików Miyazakiego . XD. ty mnie czasami dobijasz. miedzy ich kreskami jest duuuża róznica. (inne oczy, inne nosy, blablabla...) Niektórych bohaterów Tezuka obdarzył dośc dorodnymi nosami...:P |
|
|
|
|
Kaolka
|
Wysłany: 30-08-2003, 21:45
|
|
|
oj tam!! mala pomylka ;) ale serio... one som podobne , te ich krąglosci.. (procz niektorych wielgachnych nosow... jaaanyyyy ale Tezuka je .. hmm..."zwiekrzyl" o_O) |
|
|
|
|
evil-witch
|
Wysłany: 30-08-2003, 22:26
|
|
|
jakbym ja miała taki nos to bym sie z ziemi nie podniosła >O<(taki cieżki) |
|
|
|
|
Nuriko_chan
|
Wysłany: 31-08-2003, 18:29 Coś pięknego.
|
|
|
Mnie się "Metropolis" bardzo podobał. A co do Rocka, (ten w czarnych okularkach - czy tylko mnie się kojarzy z Heero Yui?) to mnie się ta postać podobała (zaczynam się powtarzać z tym "podobaniem-_-"). Ale najlepsza była piosenka"I can't stop lovin' you"... Coś cudnego... |
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 01-09-2003, 01:14
|
|
|
Tezuka stworzył mangę więc więcej szacunku :)))
To jest po prosu taki stary styl, tak jak niektóre teksty po polsku ze średniowiecza też dziwnie się czyta... |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Kaolka
|
Wysłany: 01-09-2003, 10:36
|
|
|
szacunek to ja mam do Tezuki... i to jak wielki... tyle ze co ze mnie zrobil ten XXI wiek ^^ jak zmienia sie gust.... eeh.. |
|
|
|
|
evil-witch
|
Wysłany: 01-09-2003, 12:02
|
|
|
Dla mnie Tezuka miał za bardzo Disneyowski styl |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 14-09-2003, 22:04
|
|
|
Mi się Metropolis zbytnio nie podobał... Nie mogłam przyzwyczaić się do kreski... Jakaś taka ...dziwna? Ogólnie toroszke sie nudziłam podczas ogladania... |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
|