Problem z nagrywaniem muzyki na CD |
Wersja do druku |
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 30-08-2003, 12:23 Problem z nagrywaniem muzyki na CD
|
|
|
Pipul, Jumegari is hapi coz szi fajnali get CD-R. Tzn: chciałabym nagrywać sobie muzykę na płytki, żeby ich później słuchać w wieży, ale słyszałam, że zwyczajne odtwarzacze nie radzą sobie z mp3. Mam więc pytanie: do jakiego formatu dekompresować mp3, żeby dały się odtwarzać? Załatwiłam już sobie odpowiedni programik, proszę tylko o radę. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 30-08-2003, 12:59
|
|
|
E, z tego co mi wiadomo musisz programikiem Nero lub CloneCD zmienic sobie utwory "mp3" na "audio" i wpakowac je na plyte. Proste :) W taki sposob nagralem sobie u kumpla juz trzy plytki Megumi Hayashibary :D |
|
|
|
|
Dzik
|
Wysłany: 30-08-2003, 13:53
|
|
|
I nade wszystko zaleca się woooooooolne nagrywnie np 4x :P
Cóż gdy nagrałem swoje na 48x to z wieży wydobywał się dziwny dźwięk^^ -4 płyty ----->sruuuu do kosza. |
_________________ Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 30-08-2003, 17:49
|
|
|
Musisz stworzyć nową kompilację Audio CD w programie (czyli kazać mu utworzyć płytę Audio CD). Później wystarczy dodać do płyty odpowiednie pliki mp3 (program sam je zdekompresuje). I najlepiej nagrywać z prędkością ok. 12 (przy szybszych mogą powstać małe przekłamania w dźwięku). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Xel
|
Wysłany: 31-08-2003, 19:12
|
|
|
nero z konwertuje w locie z mp3 do audio-cd.
nagrywanie przy 48x...ORO ? |
_________________ 'dzięki diabelskiej pysze, jednych nie widzę a drugich nie słyszę' |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 01-09-2003, 00:55
|
|
|
to przez to że laser w wierzy jest słabszy i nie "widzi" szybko- czyli delikatnie- zapisanych ścieżek.
Ja jestem z siebie dumnu bo mam wierzę Soniaka która czyta MP3 i nawet CD-RW :P |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 01-09-2003, 01:06
|
|
|
Jak masz Nero to w sumie zadna filozofia. Tworzysz nowa kompilacje i wybierasz plyte audio. Nastepnie przeciagasz sobie do okienka odpowiednie mp3... i jak juz jest tak jak chcialas to nagrywasz.
A co do predkosci zapisu to 4x akurat nie jest juz odpowiednia predkoscia, chyba ze urzywa sie dosc starych plyt. W przypadku nowych plyty z indexami 40-48x, muzyka ma lepsza jakos jak zapiszesz nia z jakimis 8-12x niz 1-4x. Poprostu nowoczesne barwniki sa przeznaczone do wyzszych predkosci.. stad dlugotrwale traktowanie ich laserem nie jest wskazane bo odbija sie to na jakosci. Pozatym do muzyki zalecam firmowe nosniki (Verbatim, TDK).
Ah.. i jeszcze jedno. Na specialne plyty CD-R Audio nie ma co wydawac forsy. |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
zrospaczona
Gość
|
Wysłany: 09-04-2006, 16:41
|
|
|
mam problem od jakiegos czasu nie moge nagrac na płyte wiecej niz 2 piosenki chociaz miejsca jest ful na płycie.czego to moze byc przyczyna nagrywarki, płyty czy piosenek.prosze o szybka rade co zrobic bo zminiłam program i tak to nic nie dało. mój email www.wiola2000@buziaczek.pl zepsułam w ten sposub juz chyba z 20 płyt i szału dostaje przez tego durnego kompa.prosze o ratunek |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-04-2006, 17:38
|
|
|
a mozna prosic jakies objawy? bo tak to ci nikt nic nie powie |
|
|
|
|
|
Amra
This is not the end...
|
Wysłany: 10-04-2006, 13:11
|
|
|
Ja korzystam z Nero i nie mam żadnych tego typu problemów...
Bianca napisał/a: | a mozna prosic jakies objawy? bo tak to ci nikt nic nie powie
|
Bianca ma rację, powiedz dokładniej, o co chodzi... |
_________________ Save me from the nothing i've become... |
|
|
|
|
|