Taniec towarzyski |
Wersja do druku |
RavenV
Power is Back...
Dołączył: 20 Kwi 2010 Skąd: się biorą dzieci? Status: offline
|
Wysłany: 31-01-2011, 16:26 Taniec towarzyski
|
|
|
Hej, macie jakieś linki do filmików, gdzie jakaś para (chłopak i dziewczyna) tańczy taki typowy taniec dyskotekowy do discopolo w klubie ;) Coś na czym mógłbym się wzorować by lepiej nauczyć się tańczyć i nie mieć kompleksów, by wyjść z jakąś koleżanką na parkiet. ;) |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 31-01-2011, 17:17
|
|
|
Może nie do końca dla par, ale to jest świetny poradnik. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
|
|
|
|
RavenV
Power is Back...
|
Wysłany: 31-01-2011, 20:32
|
|
|
Dzięki za pomoc, ale szukałem coś raczej w takim stylu:
http://www.youtube.com/watch?v=m1Am06nZYkA&feature=related
tylko z mniejszą ilością tego kręcenia dziewczyną, bo jak jest lekko pijana to po takim czymś może łatwo zwrócić zawartość żołądka :D Coś bardziej dirty, coś z chwytami za biodro, itp ;) |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 31-01-2011, 20:45
|
|
|
RavenV napisał/a: | tylko z mniejszą ilością tego kręcenia dziewczyną, bo jak jest lekko pijana to po takim czymś może łatwo zwrócić zawartość żołądka |
Bzdura, jeżeli tańczysz, to wypity alkohol bardzo szybko traci na mocy.
Poza tym do tego, co zalinkowałeś, musisz mieć ogarniętą partnerkę. A to nie jest disco - polo, w disco polo rzadko kiedy da rady zrobić takie ruchy, bo rytmy są zupełnie inne.
Acz tańczą naprawdę ładnie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
RavenV
Power is Back...
|
Wysłany: 31-01-2011, 20:55
|
|
|
Masz rację. To nie jest typowe disco polo. Może w pierwszym poście źle ująłem, bo chodziło mi o takie disco-dirty-salsę. ;) A w tym filmiku to rzeczywiście trzeba ogarniętej partnerki, jednak jak patrzałem po ludziach to bardzo dużo zależy też od prowadzącego czyli mężczyzny. A co do ilości alkoholu to nie byłbym taki pewny na twoim miejscu. Średnio co 2 sekundy obrót daje o sobie znać i to bardzo szybko. Przeważnie po 3 minutach taka dziewczyna już nie ma sił i jej się kręci w głowie. ;) Tak czy siak proszę o to co napisałem 2 posty wyżej ;) |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 31-01-2011, 21:03
|
|
|
RavenV napisał/a: | Przeważnie po 3 minutach taka dziewczyna już nie ma sił i jej się kręci w głowie. ;) |
To się nazywa "zmęczenie materiału", właśnie o to się tańczy ; D |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 01-02-2011, 23:25
|
|
|
Lepiej najpierw się spytaj laski czy ona w ogóle lubi takie kręcenie ;P Bo może też mieć kompleksy. A jak jest chętna to poćwiczcie razem kilka ruchów podpatrzonych w internecie albo idźcie na kurs. Po domowemu to niewiele się nauczysz bez partnerki, która będzie asystowała. |
|
|
|
|
|
RavenV
Power is Back...
|
Wysłany: 03-02-2011, 19:11
|
|
|
W czasie dyskoteki jak jest głośno to nie pytam się panny czy lubi kręcenie, czy nie :D Większość ogarnia takie tańce. Gdybym miał taką koleżankę by móc z nią ćwiczyć to nawet nie pisałbym na forum, a na kurs szkoda mi kasy. Bo to chodzi mi o parę ruchów, żeby podpatrzeć ;) W dalszym ciągu szukam filmików!! |
|
|
|
|
|
|