Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mawaru Penguindrum |
Wersja do druku |
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-02-2012, 20:06 Mawaru Penguindrum
|
|
|
Skończyłem właśnie oglądanie tej letniej serii (z pewnym opóźnieniem, bo wymagało to odpowiedniego towarzystwa, a spotkać się nie zawsze łatwo ^^ ).
Najbardziej porwało mnie naturalnie zwariowanie całej historii. Niby całkiem nieprzewidywalna, a jednak pewne wydarzenia dało się zgadnąć. Co nie zmienia faktu, że dla mnie cała seria jest z kosmosu i jej wyjątkowość, aż bije w oczy.
Jakieś ciekawe refleksje po miesiącu od zakończenia emisji? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
mith
|
Wysłany: 25-03-2012, 20:54
|
|
|
Strasznie podobała mi się symbolika, użyta w serii. Prawdopodobnie 3/4 różnych motywów nie miałbym szansy zrozumieć, gdybym nie przeglądał bloga tłumacza, na którym po każdym odcinku toczyła się dyskusja, o co w tymże, jak również w całej serii chodziło. Oczywiście motywem przewodnim było pytanie, czym jest tytułowy "penguindrum" (wymawiane w serii, możliwe, że zupełnie nie przypadkiem jako "pingdrum"). Ja skłaniam się ku frakcji twierdzącej, że jest to metafora ludzkiego serca ;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|