Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
nekomaru.pl anime, manga, japan imageboard |
Wersja do druku |
kishida
|
Wysłany: 01-03-2012, 19:33 nekomaru.pl anime, manga, japan imageboard
|
|
|
http://www.nekomaru.pl/
Ponieważ strona przeszła przebudowę, a raczej została napisana od zera, już nie jest to ta sama strona co kiedyś i należy dać sporę uaktualnienie.
Czym jest nekomaru?
Nekomaru to zbiór obrazów, animacji, wideo o tematyce AMJ (anime, manga, Japonia).
Co wyróżnia nekomaru pośród tego typu stron?
Wszystko ;)
Może powiem, po co nekomaru zostało stworzone.
Zostało stworzone po to, by powstało miejsce, gdzie ludzie nie tylko bawią się w copy-paste artów z deviant arta i pixiva i innych stron, tylko sami próbują coś stworzyć i nie mówię tutaj o rysowaniu, (choć chętnie popatrzymy na polską sztukę), lecz o treściach z działów humor, Japonia.
Na obecną chwilę nie znam innej polskiej strony, gdzie powstało tyle fandomowego stuffu.
W końcu widząc ciekawy, śmieszny obrazek, gif nie musi być powiedziane "z 4chana zapewne", tylko "dobre, bo polskie ;)
Humor
W dziale humor znajdują się śmieszne, ciekawe treści A&M, bądź w jakimś stopniu powiązane.
Japonia
Japoński styl życia, humor, zabawy, chore, fail cosplaye, rzeczy związane z Japonią i inne fanaberie.
J-music
Cała muzyka z zakresu Japonii.
Random
Treści związane z AMJ lecz niepasujące do innych działów (arty, gify,cosplaye itp).
Ero
Treści +18
Jap +18
Treści +18 z zakresu Japońskich fanaberii jak i cosplayu.
Nowości, funkcje
- System ocen (normal, elita).
- Avatary (avatar domyślny dla zwykłych userów).
- Wewnętrzne komentarze
- Odpowiedź na komentarz (jednopoziomowa odpowiedź).
- bbcode w komentarzach (formatowanie tektsu, wklejanie obrazów, video itp).
- Ocena komentarzy.
- Najwyżej oceniany komentarz zostaje przeniesiony na górę jako "najlepszy komentarz"
- Zminusowane komentarze zostają ukryte.
- Zgłaszanie komentarzy.
- Zgłaszanie treści.
- Dodawanie treści do ulubionych.
- Dział top.
- Wyszukiwarka działająca na zasadzie tagów.
- Powiązania tagów w grupy (czy wpiszesz kemonomimi, animal ears, zwierzęce uszy wynik będzie ten sam).
- Usunięcie działów w +18 i utworzenie dwóch (Ero, Jap+18).
- Blokowanie tagów (nie chcesz widzieć yaoi? Nie ma problemu).
- Zaawansowana wyszukwiarka (dodane przez, lubiane przez, data dodania, dział, miejsce, format itp).
- Opcja wyświetlania plików w pełnej rozdzielczości.
- Wyświetlana ilość tagów pod obrazkiem jest równa 20, a resztę można zobaczyć po kliknięciu "pokaż więcej". |
Ostatnio zmieniony przez kishida dnia 30-09-2014, 16:26, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 01-03-2012, 19:44
|
|
|
Ty się lepiej naucz Polska Mowa, a zwłaszcza literków...
Naprawdę, nie mam pojęcia co chciałeś nam przekazać, a jeśli strona jest utrzymana w podobnym stylu, co twój post, to nie zamierzam się do niej zbliżać na kilometr. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 01-03-2012, 20:09
|
|
|
To już jeden Nyanyan nie wystarczy? |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 02-03-2012, 01:41
|
|
|
Anime&Manga things...
To takie pol-ang nadal jest w modzie?
A swoją drogą czy jak się yaoi nie lubi to jest już powód, żeby nowy serwis od razu zakładać? Kraj wolny, ale... Nie, żeby ta strona zawierała jakieś treści ambitne... I nie jest też tak, że zapamiętanie przez kishidę jest tym, na co od zawsze czekam....
Mamy już sprawnie działający odpowiednik kwejka, więc ja tam spasuję ^-^" Jak większość zapewne... To nie moja sprawa, ale ja nie widzę przyszłość dla ta strona (prąd mnie porwał~). |
|
|
|
|
|
kishida
|
Wysłany: 02-03-2012, 15:29
|
|
|
@Dred
Nie mam zamiaru schodzic na poziom nyana,wiec to nie będzie to samo.
@anulka406
Anime&Manga things,to jest tylko slogan,a lepiej brzmi to po ang niż po pl.
Nie zrobiłem strony tylko z powodu niechęci do yaoi,ale tez ogólnie do dość niskiego poziomu treści na innych stronach.Yaoi nie będzie na mojej stronie,no chyba ze obrazek będzie tez coś w sobie zawierał śmiesznego,ciekawego,albo jakiś inny walor,byle wyjątkowy był (to samo tyczy się yuri).Gromadzenie takich treści jest dla mnie nie potrzebne.Chce ktos yuri,yaoi sa strony które mają tego mnóstwo,gromadzenie ciekawych,śmiesznych rzeczy ? są oczywiście fora,portale,ale nie ma żadnego ogromnego skupiska,a ja chce takie zrobić.
Masz swój odpowiednik kwejka,ciesze się,ale "Jak większość zapewne" tutaj raczej się nie zgodzę.Chodzę po wielu forach,i na żadnym z for nyan (bo rozumiem ze o ten odpowiednik ci chodzi) nie ma pozytywnej opinii większości głosów.
@co do reszty wypowiedzi,gratuluję,jeszcze na żadnym innym forum nie widziałem 2 trolli jeden pod drugim.Widzę ze nie ma licznika postów więc punktów za to nie zbieracie i nie wymieniacie na nagrody,no chyba ze zdobywa się te punkty za trolling. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-03-2012, 15:36
|
|
|
kishida napisał/a: | @co do reszty wypowiedzi,gratuluję,jeszcze na żadnym innym forum nie widziałem 2 trolli jeden pod drugim.Widzę ze nie ma licznika postów więc punktów za to nie zbieracie i nie wymieniacie na nagrody,no chyba ze zdobywa się te punkty za trolling. |
Ale się uśmiałem ^^
Ludzie wytykają ci rażące błędy ortograficzne, fleksyjne i językowe (o interpunkcji z litości nie wspomnę), a ty się obrażasz i nazywasz ich trollami. Niesamowite. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-03-2012, 15:46
|
|
|
Cytat: | Nie zrobiłem strony tylko z powodu niechęci do yaoi,ale tez ogólnie do dość niskiego poziomu treści na innych stronach. |
... Bo sam kwejk znany jest z wysokiego poziomu merytorycznego i ambitnego humoru. Nie wiem skąd pomysł, że wersja mangowa będzie miała wyższy poziom.
A tak odmoderacyjnie - Xeniph i Urawa może nie ujęli tego zbyt kulturalnie, ale forum faktycznie przykłada sporą wagę do czytelności i schludności postów. Przejrzystość i estetyka Twoich pozostawia niestety sporo do życzenia. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-03-2012, 16:01
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Nie zrobiłem strony tylko z powodu niechęci do yaoi,ale tez ogólnie do dość niskiego poziomu treści na innych stronach. |
... Bo sam kwejk znany jest z wysokiego poziomu merytorycznego i ambitnego humoru. Nie wiem skąd pomysł, że wersja mangowa będzie miała wyższy poziom. | Zwłaszcza że z tego co widzę przykładem niskiego poziomu jest dla ciebie Deviant... |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 02-03-2012, 18:45
|
|
|
To nie lepiej zupę założyć? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 02-03-2012, 19:40
|
|
|
Cytat: | @anulka406
Anime&Manga things,to jest tylko slogan,a lepiej brzmi to po ang niż po pl.
Nie zrobiłem strony tylko z powodu niechęci do yaoi,ale tez ogólnie do dość niskiego poziomu treści na innych stronach.Yaoi nie będzie na mojej stronie,no chyba ze obrazek będzie tez coś w sobie zawierał śmiesznego,ciekawego,albo jakiś inny walor,byle wyjątkowy był (to samo tyczy się yuri).Gromadzenie takich treści jest dla mnie nie potrzebne.Chce ktos yuri,yaoi sa strony które mają tego mnóstwo,gromadzenie ciekawych,śmiesznych rzeczy ? są oczywiście fora,portale,ale nie ma żadnego ogromnego skupiska,a ja chce takie zrobić. |
Nie chcę się tu bezsensownie kłócić, ale... Nigdy nie będzie takiej strony, która zadowoli wszystkich - i twoja też nie spełni tego celu... Może zadowoli 10-15% odwiedzających, ale to taki sam wynik jak w przypadku już istniejących stron. Weszłam ja na to nekomaru oczywiście, przewijam, trzy pierwsze strony... Niemalże sam seks i przemoc... Mnie na przykład coś takiego nie bawi w ogóle. Moim osobistym zdaniem Twoja strona nie jest zabawna... Nyan z resztą też nie jest zabawny... I kwejk także w większości nie jest zabawny... Bo tak to właśnie jest, że te strony są tylko zbiorem różnych obrazków, a nie jakichś dowcipów. Moim osobistym zdaniem nie ma potrzeby tak ich mnożyć, nigdy się w ludzkie gusta nie trafi, a z tego co jest w jednym miejscu każdy coś dla siebie znajdzie. Gdyby każda osoba zakładała nowe strony typu kwejk zgodnie ze swoim osobistym poczuciem humoru, to zaśmiecaliby tylko internet. Ale z resztą, rób sobie, jak chcesz... Niech do ciebie zaglądają osoby, które zamiast yuri/yaoi wolą seks/erotykę hetero... I tak wszystko się wokół jednego kręci, jak z Twojej strony odebrałam.
Zapomniałam wypowiedzieć się co do sloganu, więc edit:
Nie "tylko" slogan, slogan bowiem jest niezmiernie ważny, gdyż to on ma zapraszać ludzi na twoją stronę, a sobą niewiele reprezentuje. Wymyśl polski slogan, dobrze ci radzę, bo ten mnie kojarzy się z totalną dzieciarnią i wywołuje facepalm. |
Ostatnio zmieniony przez anulka406 dnia 02-03-2012, 20:23, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 02-03-2012, 19:40
|
|
|
Dotarłem do Woody hentai compilation. Podziękowałem czerwonym kółeczkiem w WOT. Osobiście nie widzę niczego zabawnego w tego typu przeróbkach i nie rozumiem, dlaczego miałoby to mieć wyższy poziom, niż Nyan... |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 02-03-2012, 20:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-03-2012, 20:01
|
|
|
Wow, Korsarz... Koleś nie umie pisać, zakłada galerię z żałośnie marnym contentem przetykanym tu i ówdzie meme które z racji na wiek może już legalnie kupować alkohol w USA, a Tobie i tak udaje się zjechać go tak, że praktycznie poza pierwszą linijką w żadnym zdaniu nie masz racji albo wyrażasz kompletnie niezwiązaną z tematem opinię... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 02-03-2012, 22:57
|
|
|
Cytat: | @co do reszty wypowiedzi,gratuluję,jeszcze na żadnym innym forum nie widziałem 2 trolli jeden pod drugim.Widzę ze nie ma licznika postów więc punktów za to nie zbieracie i nie wymieniacie na nagrody,no chyba ze zdobywa się te punkty za trolling. |
Dziękuję. Zrewanżowałbym się stwierdzeniem, że jeszcze na żadnym innym forum nie widziałem tak niechlujnie napisanej reklamy, niestety byłoby to kłamstwo. Niestety.
Trzy trolle jeden pod drugim. Kto da więcej? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 02-03-2012, 23:57
|
|
|
Nic o nas bez nas.
Aż wszedłem na stronę, by porównać jej zawartość z moją zupą.
Jestem bardziej śmiechowy. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|