Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Creepypasta- gry |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 10-07-2012, 18:25 Creepypasta- gry
|
|
|
Ostatnio na stronie kwejk.pl zauważyłem ciekawą, dla niektórych może mało, bądź w ogóle nie straszną (nazwijmy to Legendę) o tajemniczej wersji Pokemon Black. Poszperałem w internecie, i znalazłem również opowieść o Pokemon Lost Silver, White Hand, oraz wielu innych, nieprawdziwych legendach tej gry.
Stąd moje pytanie, Znacie jeszcze jakieś inne opowieści, lub by było bardziej googlowo, Creepypasty o grach ? Zaznaczam, że chodzi o te przetłumaczone na polski |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-07-2012, 18:34
|
|
|
Jest coś takiego jak SCP Foundation - pełno creepypast o najróżniejszych "obiektach". Jedna z nich, oznaczona numerem 087 opowiada o tajemniczej klatce schodowej itp. itd. W każdym razie bez problemu możesz sobie wygooglować "SCP-087", czyli bardzo prostą mechanicznie gierkę o wspomnianej klatce schodowej, z grafiką a'la pierwszy Duke Nukem 3D*. pomyliło mi się
I jeszcze jedno - graj w nocy, ze słuchawkami :p
Edit:
Dopiero zauważyłem, że w ostatnim zdaniu nie ma słowa "nie". Ale nie bój się, to krótkie jest, dasz radę. I przeżycia niezapomniane.
Tak mi się teraz przypomniało, że jest też creepypasta o Minecrafcie. Ta gdzie tajemniczy gracz, będący bratem Notcha, pojawia się w trybie SP u losowych ludzi.
O i była jeszcze jedna świetna pasta o Morrowindzie, ale ta już niestety przydługa i nie widziałem wersji przetłumaczonej na polski. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we.
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 10-07-2012, 18:42, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 10-07-2012, 18:37
|
|
|
Czytałem o niej, z moją podatnością na takie rzeczy (Po seansie paranormal Activity 2 noce nieprzespane, na podłodze u kuzyna) Wolę samo czytanie, i to o grach ^ ^''
Loko napisał/a: | O i była jeszcze jedna świetna pasta o Morrowindzie, ale ta już niestety przydługa i nie widziałem wersji przetłumaczonej na polski. |
Właśnie ją czytałem. Ale jest bardzo logiczne wytłumaczenie- Gość miał halucynacje od braku snu. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-07-2012, 18:45
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Gość miał halucynacje od braku snu. |
Średnio to już pamiętam, więc za bardzo nie skomentuję. Niemniej historyjka miała bardzo niepokojący klimat, idealnie pasujący do Morrowinda. No i mów co chcesz, ale kiedy w Skyrim strażnik obok, którego przechodziłem rzucił do mnie "Watch the skies" poczułem się dość dziwnie. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 10-07-2012, 18:48
|
|
|
Loko napisał/a: | Średnio to już pamiętam, więc za bardzo nie skomentuję. Niemniej historyjka miała bardzo niepokojący klimat, idealnie pasujący do Morrowinda. No i mów co chcesz, ale kiedy w Skyrim strażnik obok, którego przechodziłem rzucił do mnie "Watch the skies" poczułem się dość dziwnie. |
Pamiętam, że ktoś w morrowindzie strzelił do mnie taki tekst x.x jeden NPC
Ale i tak nic nie przebije tej o Pokemon Dark. Z jakiegoś dziwnego powodu nie mogłem spać w nocy. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-07-2012, 18:59
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Ale i tak nic nie przebije tej o Pokemon Dark. Z jakiegoś dziwnego powodu nie mogłem spać w nocy. |
Wait, what? |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 10-07-2012, 19:04
|
|
|
Tren napisał/a: | Wait, what? |
Mówiłem, podatny jestem. Niewinny jak... wiadoma łąka. Nigdy nie oglądałem Horrorów |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-07-2012, 19:05
|
|
|
Chodziło mi raczej o to, żebyś wyjaśnił o co chodzi, bo pierwszy raz słyszę. Raczej nie siedzę zbyt głęboko w pogłoskach o grach. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 10-07-2012, 19:20
|
|
|
Tren napisał/a: | Chodziło mi raczej o to, żebyś wyjaśnił o co chodzi, bo pierwszy raz słyszę. Raczej nie siedzę zbyt głęboko w pogłoskach o grach. |
Podobno ktoś znalazł kiedyś, <w ameryce, widać po pisaniu tekstu> wersję gry Pokemon Black Edition na Gameboy Color. Po rozpoczęciu gry, Starterami byli standardowo , squrtle, Charmander i Tajemniczy Ghost. Okazywało się, że ma tylko jeden ruch. Curse. To dziwne, zawrzywszy na to, że w tamtej generacji nie było jeszcze tego ruchu. Jak się okazuje, w miejscu gdzie był dany trener, z którym się biliśmy, gdy użyjemy Curse, pojawia się tam nagrobek.
Wszystko ślicznie ładnie, przechodzimy grę. Pokazuje się nam ekran z napisem "Kilka Lat później", gdzie jak się okazuje, jest to nasza postać, z przyszłości. Cały czas gra muzyczka z Lavender Town. Gdzie nie pójdziemy, wszędzie nagrobki. Gdy odwiedzimy nasze miasto, wchodzimy do naszego pokoju. Pokazują się wszystkie pokemony, i trenerzy, na których użyliśmy Cure. Tam napada na nas Ghost. Nie mamy żadnego pokemona. Przeklina nas. I wtedy ... gra się kończy
Tak w skrócie |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-07-2012, 19:36
|
|
|
@Tren
Tu całość z Pokemonów, ale wygląda to mniej więcej jak Repli opisał.
Swoją drogą, cała wiki z creepypastami jak widać. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 10-07-2012, 19:42
|
|
|
Kei, wiesz gdzie mogę znaleźć po polsku opis White Hand? Nie do końca zrozumiałem, o co z nią chodziło. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-07-2012, 01:47
|
|
|
Nie wiem o czym mówisz i nigdy nie szukałem. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|