Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Parodie serii Resident Evil od ShadowLeggy |
Wersja do druku |
Laurent
Secret Character
|
Wysłany: 14-11-2012, 14:39 Parodie serii Resident Evil od ShadowLeggy
|
|
|
Resident Evil to seria gier uważana przez wielu za kultową, więc pomysł na sparodiowanie jej wydaje się interesującym. Jednak, mimo że pojawiło się wiele takich animacji, prace tylko jednej osoby wydają się warte uwagi. Jest to ShadowLeggy. Jej parodie zawierają trafiony humor, świetnie połączony z muzyką i rzucający na postacie nowe światło. Pomimo tego, że robiona w paintcie grafika jest na poziomie amatorskim, to wyczuwalna jest w niej profesjonalna ręka, a ekspresja twarzy budzi podziw. Animacje te, to według mnie niebywały smaczek dla znających Residenta fanów animacji, więc gorąco polecam i czekam na wasze opinie. Tymczasem zapodaję parę linków:
Resident Evil numa
Resident Evil numa REmake
RE Survivor ep1
RE Survivor ep2
RE Survivor ep3
RE Survivor ep4
Jeszcze jedna uwaga do moderatorów. Wiem, że istnieje już temat "humor okołogrowy", jednak wydaje mi się, że animacje te to materiał na osobną dyskusję, dlatego proszę o niezamykanie tego topicu. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-11-2012, 17:51
|
|
|
To moim zdaniem lepsze.
A seria RE, kultowa czy nie, ma tak idiotyczną fabułę (która z każdą częścią robi się coraz głupsza), że nie ma się co dziwić z powodu tworzenia przez fanów ogromnej ilości parodii. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Laurent
Secret Character
|
Wysłany: 14-11-2012, 18:22
|
|
|
Szczerze powiedziawszy to jako residenty liczę tylko oryginalną trylogię i ich wspaniały katastroficzny klimat. Reszta to jedynie dorabianie kolejnych gier pod sprawdzony tytuł. Ja swoją przygodę z "nowymi" residentami zacząłem i skończyłem na czwórce i dalej brnąć w to nie zamierzam... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|