Stary Jedi Knight |
Wersja do druku |
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 21-12-2003, 19:54 Stary Jedi Knight
|
|
|
JEDI KNIGHT- Dark Forces
Oto gra ktora wprowadziła skakanie! oto gra która wprowadziła kucanie! oto gra która rozpoczeła serie JK!
Gra w której walka mieczem wygladała niczym walenie pałką policyjną. gra w ktrórej dzwoniło sie do wszystkich kumpli z pytaniem "gdzie tu do cholery jest wyjście?!" gra w której Katarna mogliśmy zobaczyć w realu. gra która... <ociera łzę wzruszenia> która zapadła mi szczególnie w pamięci...
czy ktoś ją jeszcze pamięta? czy ktoś w nią grał prócz mnie?
Tu sie zaczeła historia... |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-12-2003, 15:48
|
|
|
hmmm... nie wiem za bardzo... ale hmm.. tak.. MAM
Jedi Kinght - Dark Forces :D.. o.. ale obok tego jest 2 :/ |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
|
Wysłany: 22-12-2003, 16:21
|
|
|
OCH! *_* pierwszy weteran! (i chyba ostatni...-_-')
ja tą staroć znalazłam przy przemeblowaniu ^^'
a jak soobie przypomne ile ja sie musiałam męczyć żeby to przejść... ja chyba to przechodziłam z 2 lata ALE PRZESZŁAM! BUHAHAHAHAHAHA! :D <świruje> |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 25-12-2003, 03:05
|
|
|
Hmmm, ten Dark Forces z czasów Dooma? Kiedy jeszcze nie było przeciwników 3D i akceleratorów? :P
Mam i grałem, aczkolwiek nie skończyłem. Jedi Knight 2 mi się wieszał po którejś misji :(. Mysteries of the Sith przeszedłem. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 25-12-2003, 13:03
|
|
|
Dark Forces - pamiętam, pamiętam, choć niestety tylko z demka. Co do Jedi Knighta, to gra owszem była jedną z najlepszych FPP owych czasów, choć oprócz używania mocy i bardziej rozbudodowanej walki na miecze wiele nowego nie wprowadzała, wbrew temu co mówi Aria - skakanie i kucanie były już w Diuku, o ile nie wcześniej... Co nie zmienia faktu, że przy Jedi Knight zdarzało mi się spędzać długie godziny... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 25-12-2003, 15:47
|
|
|
Skakac, kucac i ruszac glowom mozna bylo juz w Rise of the Triad, grze o pol roku straszej od Doom II i kilka miesiecy mlodszej od Dark Forces (ktorego kontynuacja bylo Jedi Knight), pozniej wystapilo w calej gamie innych gier, z Duke Nukem 3D i Hexenem na czele.
Pierwszemy Dark Forces wypominano brak tej opcji.
W czasach Jedi Knight bylo juz norma. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
|
Wysłany: 25-12-2003, 23:14
|
|
|
no! przynajmniej nie jestem jedyna co w to grała....
A teraz, kto to przeszedł? |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
|
Wysłany: 26-12-2003, 02:00
|
|
|
Pierwszego DF to chyba tylko pierwsze trzy misje ^^'. JK do pierwszej misji po pierwszym złym Jedi (potem mi się wieszała -_-). JK MOTS do końca.
Zeg, Xen - Skakanie, kucanie, ruszanie głową, zmęczenie, zatrucie, napromieniowanie, latanie, wspinanie było już w System Shocku (wrzesień 1994), czyli trochę starszej od ROTT wydanej w grudniu 1994. Poza tym były tam efekty świetlne i sporo innych bajerów. Skakało na 486 DX2/50, a w 640x480 nawet na słabych pentiumach. Chociaż nie jestem pewien czy przypadkiem skakanie i ruszanie głową nie było przypadkiem w Ultima Underworld, wprawdzie to coś w rodzaju RPG, ale możliwe że taka opcja była. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-12-2003, 09:58
|
|
|
W Ultimie Underworld na pewno byla ta opcja... Pamietam, bo niedawno gralem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-12-2003, 15:29
|
|
|
Jedi Knighta przeszedlem, kilka razy >D Gra wciaz jest grywalna, pomimo swoich lat. Co prawda po lekturze Akademii brakuje mi troche finezji w uzywaniu miecza, ale.... Przerywniki sa boskie.
I alternatywne zakonczenia >)
Pytanie: light side czy dark side? Ktora opcja ciekawsza?
MotSa nie milaem okazji poznac. A szkoda, Mara Jade Sky...ups.. jest moja ulubiona postacia z tego uniwersum. |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
|
Wysłany: 04-01-2004, 01:11
|
|
|
Ano, w JK są alternatywne zakończenia, w MotS już chyba nie. Na wakacje będę sobie musiał skombinować JK 2. I z ciekawości zobaczyć jeszcze raz Dark Forces :). |
|
|
|
|
|
|