Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Problem z emblematem |
Wersja do druku |
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 18-02-2004, 20:20 Problem z emblematem
|
|
|
Mam problem z załatwieniem sobie emblematu. Mam na dysku u siebie rysunek jaki chcę zamieścić ale nie potrafię. Jak w profilu zpisuję jego nazwę to nie chce się zapisać, czy co. Jest to jpg.
POMOCYYYYY!!!! |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 18-02-2004, 20:29
|
|
|
Zależy od jego rozmiaru. Może być za duży- zobacz w opisie jpg-a. Na WB jest określony limit wielkości, żeby nikt nie przeciążał serwera obrazkami na pół ekranu. I nie spisuj nazwy, tylko po prostu kliknij na "Przeglądaj" i wybierz z folderu, gdzie go masz ^^' |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 18-02-2004, 21:00
|
|
|
emblemat musi mieć max 80x80 pixeli i ważyć najwyżej 6kb...
a jeżeli tak nei jest to wiem że na forum jest kilka osób które zajmują się czymś w stylu produkcji Avartarków (poślij tkaiemu komuś obrazek a on/a odeśle gotowego Avartarka)... |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2004, 21:05
|
|
|
Ryu, draniu, to podpada pod niewolnictwo, wiesz?
Mozliwe, ze serwer forum ma fochy. To sie zdaza. Jesli nie mozesz zaladowac awka z dysku, sprobuj wgrac go na jakis serwer w sieci i w odpowiedmin polu w podpisie wpisac do niego adres. Powinno pomoc. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-02-2004, 09:06
|
|
|
Sm00k: Ryu mówił raczej o przykrawaniu avka do zadanych rozmiarów, a nie o rysowaniu go od nowa... A w takie fochy forum nie wierzę, zawsze ładowałam obrazki bez problemu - także ostatnio
Chimeria: Ryuzoku ma rację. Obrazek prawdopodobnie jest za duży albo "za ciężki" (albo jedno i drugie). Obrazek może mieć 80 x 80 pikseli i nie więcej niż 6 kb. Rozmiary obrazka widać w wielu programach graficznych, np. w IrfanView. Jeśli jest większy, możesz go pomniejszyć, albo wykroić kawałek. A jeśli nie możesz sobie z tym poradzić, to poproś kogoś, żeby Ci pomógł - na forum jest mnóstwo osób umiejących naprawdę dobrze obrabiać grafikę. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 19-02-2004, 18:10
|
|
|
Ma fochy, ma, jak kiedyś wgrywałam, miał ok. 75x75, mniej niż 6 kb, ale cały czas pisało, że za duży. Wgrałam na swój serwer, to się nie chciał wyświetlić ^^'' |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|