| Wyrazy dźwiękonaśladowcze w mandze!! |
| Wersja do druku |
korsarz 
new in herd

|
Wysłany: 06-01-2006, 18:42
|
|
|
| albo: KABOOMBOOMBOOM!!!!! :D |
_________________ I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... brony |
|
|
|
 |
BOReK 
Kierownik

|
Wysłany: 06-01-2006, 19:01
|
|
|
| Mogliby tak gry robić, że jeśli jakimś cudem brakuje jakiegoś dźwięku w katalogach (jak to bywa w starszych produkcjach czasem :P), to zamiast "file not found" wyskakuje napis w katakanie :P. faktem jest, że jak takie coś widzę w mandze, to nawet nie bardzo wiem, jaki to ma byc dźwięk. Szczególnie jeśli chodzi o jakiś niezbyt znaną czynność :P. |
|
 |
korsarz 
new in herd

|
Wysłany: 15-02-2006, 10:16
|
|
|
| wa-totem, a jak oceniasz tłumaczenie GITS, gdzie mamy onomatopeje i po naszemu i po japońsku? |
_________________ I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... brony |
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-02-2006, 01:13
|
|
|
| nie oceniam, bo nie mam... ta tematyka i nastrój mi średnio pasuje. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
Usagi-chan 
|
Wysłany: 22-04-2007, 13:39
|
|
|
| Osobiście spotkałam się z szeptu, szeptu i głasku, głasku:D |
|
|
|
|
 |
Kazik-chan 
Przyjaciel Muminków

|
Wysłany: 31-07-2007, 18:04
|
|
|
Wiecie, onematopeje w mandze to w pewnym sensie rysunek - dobrze narysowany nasuwa, o co chodzi. Zresztą, gdy na bohatera spada Wielki Drewniany Młot Wyciągnięty Ze Stanika (TM), a obok jest jakiś krzaczek, to nietrudno jest się domyślić, o co chodziło... ^^
Wiecie, Kaziciątka zazwyczaj poruszają się po świecie mangi, tak więc styczności z onematopejami miały dusho!... Najlepszje, jakie pamiętam:
-dźwięk ciszy
-dźwięk wymownego milczenia
-dźwięk rozpinanych guzików
- (moje ulubione :P) dźwięk pieczącego się ciasta i dźwięk rozpuszczających się lodów ^^
Wiecie, osobiście jestem za tym, żeby zostawiać orginalne onematopeje, ewentualnie pod spodem zamieszczać tłumaczenie. Ot co.
Pozdrowienia i niech kisiel orenżadowy będzie z Wami ^^ |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|