FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
  Haremówki - obiekty westchnień bohaterów
Wersja do druku
Alex Ashtray. Płeć:Mężczyzna
*Androgyne Emo*

Status: offline
PostWysłany: 16-03-2010, 19:16   

Chyba ma to miejsce także w Zero no tsukaima.
Oo, i w całej tej Shagukan no Shanie.
Nie oglądałam ani jednej serii, ani drugiej, ale główne bohaterki to wredne , pomiatające tsundere, więc..

Androgenizm ftw <3
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tren Płeć:Kobieta
Most awesome

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 16-03-2010, 19:20   

zonk486 napisał/a:
a ja w swoim doświadczeniu z anime widziałem inną tendencję. Polegała ona na tym, że główny bohater był zapatrzony w dwulicową choleryczkę, która myślała o tym, że go kocha, co nie przeszkadza jej w pomiataniu nieszczęśnikiem, wyzywania go od zboczeńców na każdym kroku, w którym się pojawi i używaniem wobec niego przemocy.

Przepraszam, ale z tego co zaobserwowałam większość głównych bohaterów haremówek to do pewnego stopnia masochiści (bo posiadanie haremu na to zakrawa). Myślę, że to wyjaśnia tę kwestię.

“Happiness is fundamentally a part of the human soul. There isn’t any ‘yes’ and ‘no’ distinction. It is just whether you are ‘aware’ or ‘not aware’ of it. [...] To experience happiness, that is the first thing to do.”
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 16-03-2010, 19:21   

Jest kilka serii, w których wybranką głównego bohatera jest tsundere (a głos pod nią podkłada zwykle Rie Kugimiya), ale nie jest to tendencja szeroka na cały gatunek.

Numer Gadu-Gadu
2734602
0rdi Płeć:Mężczyzna
Last man on the moon.

PostWysłany: 16-03-2010, 19:28   

Zależy od serii, ale zawsze znajdzie się tytuł, który różni się nieco od podanego schematu.

*Androgyne Emo*

PostWysłany: 17-03-2010, 15:31   

Z tego co wiem, jaka by nie była tendencja, to tsundere mają mase fanów (wystarczy się po necie rozejrzeć... w sumie tego nie pojmuje).
Niemniej częściej chyba sie zdarza, że wybranką jest słodka moe panienka.

Androgenizm ftw <3
Ai-chan Płeć:Kobieta
zaindygowana

PostWysłany: 16-06-2010, 13:18   

Jaki bohater taka jego wybranka...
Bo nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gdyby bohater był człowiekiem rozsądnym, zdecydowanym, choć odrobinę myślącym, o stopniu rozwoju umysłowego i emocjonalnego zgodnym ze swoim wiekiem, to decydowałby się na związek z dziewczyną inteligentną, pewną siebie, otwartą i bezpretensjonalną.
Nie ma takich bohaterów to i nie ma takich wyborów.
To też niezdarni, głupkowaci i ograniczeni faceci wiążą się ze ślamazarnymi, naiwnymi, pustymi – acz ślicznymi! - panienkami.
A wyjątki potwierdzają regułę ;)
Z serii trochę bardziej nietypowych jeśli chodzi o ostateczny wybór bohatera przychodzi mi na myśl "Kimikss", "Akane-iro ni Somaru Saka" i "True Tears" trochę też.
Ogólnie haremówki (te trochę lepsze, w które się emocjonalnie zaangażuję) powodują u mnie często przewlekłe frustracje, bo ostateczny pairing nigdy nie jest zgodny z tym jaki ja bym chciała i jeśli zdarza mi się pochlipywać to raczej z żalu a nie wzruszenia ;)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
21228093
0rdi Płeć:Mężczyzna
Last man on the moon.

PostWysłany: 18-06-2010, 07:27   

Ai-chan napisał/a:
ostateczny pairing nigdy nie jest zgodny z tym jaki ja bym chciała i jeśli zdarza mi się pochlipywać to raczej z żalu a nie wzruszenia ;)

Witaj w klubie. Ja mam to samo. Poza ShinraxSelty, nie pamiętam żadnego pairingu, który by mnie usatysfakcjonował...

PostWysłany: 18-06-2010, 22:41   

witam :)
widze, ze nikt do tej pory nie wspomnial o anime, ktore jako pierwsze wpadlo mi do glowy przy czytaniu tego watku. Mowie mianowicie o Tenchi Muyo (wraz ze wszystkimi przyleglosciami), anime, ktore jako mlode dziewcze jeszcze uwielbialam(i uwielbiam nadal) dziko*-*
"wybranka" Tenchiego zostaje (ok, moze nie do konca koniecznie to on byl tym, ktory wybieral, hehe..) Ryoko. Gwiezdna piratka, tak zwana 'kobieta z jajem' :D No dobra moze w oav'alkach jest to bardziej widoczne niz w tv, ale jednak. Slodka idiotka jest Mihoshi, tez podkochujaca sie w Tenchim ale przy Ryoko a zaraz po tym Ayeka nie majaca zadnych szans :)
Ale faktycznie, jest to chyba jedno z nielicznych anime haremowych (tzn tych 'zwyklych haremowych', a nie odwroconych :]~ ), gdzie wybranka serca glownego bohatera jest ta silna, inteligentna, pyskata jak 100 diablow dziewczyna, ktora nie daje sobie w kasze dmuchac. Tym, co nie widzieli, polecam serdecznie zarowno serie oav, tv jak i filmy^^

Ernest Gaines
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu