| Bo nie pasowało ani do Życia, ani do Zupy |
| Wersja do druku |
Vivian 
La Fleur du mal

|
Wysłany: 05-07-2010, 15:00
|
|
|
Bo koleżanka od faceta usłyszała przecudną metaforę związku pomiędzy kobietą i mężczyzną: otóż są pudełka, kobieta łączy je kabelkami, jak tylko dostanie chociażby kwiaty od faceta, natomiast on pragnie zatracić się w pudełku zwanym "nicość" czy jakoś tak... Na końcu rzekł, iż potrzebuje czasu...
O_o padłam |
|
 |
Majo-san 

|
Wysłany: 05-07-2010, 18:04
|
|
|
| Vivian, facet z pewnością słuchał "Czym się różni mózg mężczyzny od mózgu kobiety" Marka Gungora na yt. Ode mnie: Wszystko pięknie, ale nudzę się. |
|
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Ciaossu

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 06-07-2010, 08:26
|
|
|
| Młodsze rodzeństwo po prostu JEST... Wstałam sobie dzisiaj rano (o jakiejś nieprzyzwoitej godzinie), bo byłam umówiona z bratem i już wychodziłam z domu, kiedy dostalam smsa: "Siostra, spotkajmy się o 12...". Cóż, zadzwoniłam, ochrzaniłam i Rybek ma tylko szczęście, że dzisiaj w nocy zadziałał jakiś czasowstrzymywacz i chociaż położyłam się późno, mam wrażenie że spałam kilkanaście godzin. |
|
 |
pestis 
żuk w mrowisku

|
Wysłany: 07-07-2010, 14:49
|
|
|
Bo nie cierpię jak ktoś mówi mi, że "mam być tu jak najszybciej". Szczególnie, że 'tu' jest jakieś 130 km 'stąd'. Inaczej mówiąc - nie lubię się pakować na szybko.
Ale za to możliwość pracy przy ICP-AAS stała się przyjemnie realna. Chyba. |
_________________ SteamwillriseEsteemwillrise. |
|
|
|
 |
Karel 
Captain Asspull

Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 07-07-2010, 16:03
|
|
|
| Okradli mnie!(Pracuję w sklepie you know.) Na szczęście sprawca został szybko złapany (mam + 40 do spostrzegawczości) dzięki pomocy panów w niebieskich (nooooo...czarnych) uniformach. Będzie postępowanie, trzymajcie kciuki za triumf sprawiedliwości. |
_________________ "Reason exists for those who cannot go on living without clinging to it. Now let's go... to the edge of reason."
 |
|
|
|
 |
Vivian 
La Fleur du mal

|
Wysłany: 07-07-2010, 18:24
|
|
|
| Bo kupiłam skakankę, najzwyklejszą w świecie (tak by się mogło wydawać). Jest nawet instrukcja a raczej uwagi dotyczące bezpieczeństwa. Przed rozpoczęciem treningu mam skonsultować się z lekarzem(już widzę jego minę, jak pytam: panie doktorze, czy uważa pan, ze mogę skakać na skakance?) a później uważać na niepokojące sygnały w czasie ćwiczeń. Jeśli usłyszę niepokojące dźwięki (wow) to mam NATYCHMIAST przerwać ćwiczenia... I powinnam unikać luźnych ubrań, gdyż "mogą zawadzić o wystające części". |
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-07-2010, 10:05
|
|
|
| Bo tak trochę... Za mało się obijam. Czytaj: nie ma dla mnie zajęcia za bardzo (bo kończę taski za szybko). Znaczy, coś się zawsze znajdzie, ale wyraźnie jest tego mniej niż w ciągu pierwszych dni i trochę bardziej "na siłę". Więc na razie przychodzę rano i odbijam się od "Um, poczekaj chwilę, zaraz ci coś przyślę" albo od jakiegoś taska na 20 minut. Z drugiej strony, Basi wyraźnie zależy na tym, żebym ja się tu czegoś nauczyła - więc jak nie ma żadnych "realnych" zleceń to proponuje ćwiczenia w rodzaju "spróbuj opracować pytania na rozmowę kwalifikacyjną dla stanowiska takiego i takiego". Niby fajnie, ale przez to - co ciekawe - czas spędzany w firmie wydłuża się, zamiast się skracać. Bo bez przerwy na kogoś czekam. A to na Tinę, żeby powiedziała, na czym ma polegać ten większy projekt, a to na Dorotę, żeby dostarczyła brakujące dane, a to na Basię, żeby powiedziała co mam robić, a to znowu na Tinę, żeby zdać raport... Jak się teraz Tina pojawi, to chyba zasugeruję Basi, że w sumie to i to mogę zrobić w domu i czy w związku z tym mogę się wcześniej urwać |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23:09] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD |
|
|
|
 |
Lila 
BAKA Ranger

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 08-07-2010, 11:19
|
|
|
| Bo siedze na laptopie na InX (It's not X), bo musze sie tego nauczyc obslugiwac przed rozpoczeciem roku akademickiego. Podobno bedziemy mieli wszystkie zajecia na tym... A mi sie juz to nie podoba. Co prawda, wszedzie sa instrukcje co i jak robic, wiec nie mozna sie zgubic, ale juz 3 razy musialam zaczynac od nowa, bo nie chcial nawet sie wylaczyc ^^ |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "

Ostatnio zmieniony przez Lila dnia 08-07-2010, 19:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-07-2010, 19:02
|
|
|
| Bo została już tylko nauka. Jakaś odmiana. W końcu. Ale ile tej nauki... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
BOReK 
Kierownik

|
Wysłany: 09-07-2010, 16:49
|
|
|
| Jest za ciepło, by grzebać przy samochodzie. Szybka roszada zajęć wrzuca mi zatem porządki z jutra~ |
|
 |
Agon 
Seizon Senryaku!

|
Wysłany: 11-07-2010, 00:33
|
|
|
| Bo póki co dostałam się na wszystkie alternatywne kierunki, na które się zapisałam, ale ja chcę na praaawo. Chcę już wyniki na UŚu i UŁ, i II turę na UWr. To wyczekiwanie jest okropne, nie mogę się na niczym skupić... |
|
 |
Serika 

Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-07-2010, 19:29
|
|
|
Bo byłam pewna, że dzisiaj o tej porze już będę po sesji. A guzik.
Pani od programowania chyba bardziej zależy na tym, żebym poprawiła ocenę niż mnie samej... :D |
|
 |
Morg 

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-07-2010, 12:21
|
|
|
Dobra, CE UW mnie chce (ale żebym płacił). IH UW i WPiA UW mnie wpisały na listę rezerwową, ale biorąc pod uwagę miejsca na liście jeśli mnie będą chcieli, to pewnie też nie za darmo... problem w tym, że list dla wieczorowych jeszcze nie ogłosili i nie wiem kiedy to zrobią... a Europeistyka przepada jak do 16 nie złożę papierów. =='
UJ ogłasza wyniki wieczorem... obaczy się. |
_________________ Polacy! My - Słowianie! Wszak wspólny mamy pień!
I dla was słońce wstanie! I do was przyjdzie dzień!
Zawiśnie drań i łobuz; Tchórzliwy czmychnie szpieg
I wkroczy nasz wspólny obóz w dwudziesty pierwszy wiek. |
|
|
|
 |
Serika 

Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-07-2010, 13:00
|
|
|
Morg, pamiętaj, że:
1. Na wielu kierunkach na Uniwerku wieczorowe = płatne dzienne.
2. Ale za to po pierwszym roku możesz jeszcze raz składac papiery - jeśli się dostaniesz, to Ci pierwszy rok przepiszą.
3. Lista potrafi się przesunąć BARDZO ;) |
|
 |
Morg 

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-07-2010, 13:05
|
|
|
| Serika napisał/a: | | 3. Lista potrafi się przesunąć BARDZO ;) |
Raczej nie o 2320 miejsc (to prawo). ;p A na historii jestem 331...
Kwestia raczej tego czy czekać na kolejne tury (druga jest 19), czy składać papiery na Europeistykę (trzeba do 16)... no nic, będzie się trzeba zastanowić. |
_________________ Polacy! My - Słowianie! Wszak wspólny mamy pień!
I dla was słońce wstanie! I do was przyjdzie dzień!
Zawiśnie drań i łobuz; Tchórzliwy czmychnie szpieg
I wkroczy nasz wspólny obóz w dwudziesty pierwszy wiek. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|