FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
  Szukam chłopaka
Wersja do druku
anulka406 Płeć:Kobieta
Unfabulos :)

Status: offline
PostWysłany: 18-02-2012, 17:40   

Patrzę tak na te wasze dyskusje i patrzę... I o czym wy w ogóle gadacie? Niektórzy powinni po prostu zaakceptować rzeczywistość i to, że każdy człowiek decyduje za siebie, nawet w przypadku, kiedy ma ograniczony wybór. Proszę was, moim zdaniem żarliwe dyskusje o modelowych przypadkach pewnych zachowań są bezcelowe. Każdy człowiek jest inny i każdy decyduje za siebie, uwzględniając swoją inność. Homoseksualizm to fakt i wszyscy powinni go, moim zdaniem, zaakceptować, zamiast próbować wyjaśniać, rozkminiać co to to i skąd to się bierze. Faktem jest też, że człowiek który żyje nie tak jakby chciał nigdy nie będzie się czuł komfortowo. To nie podlega nawet dyskusji. Dlatego dla własnego dobra nie powinniśmy patrzeć na społeczeństwo, tylko na siebie, bo życie jest zbyt krótkie, żebyśmy żyli tak, jak chcą inni. A jeśli chodzi o samo społeczeństwo nie można powiedzieć, że ono jest "nietolerancyjne", bo ono się składa z jednostek, które różnią się poglądami. Ja znam wiele osób tolerancyjnych dla homo, jak i znam takie nietolerancyjne. Tak to jest. I dam tu takie nie-całkiem-fair porównanie: Nie wszyscy akceptują na przykład subkulturę metali, ale to znaczy, że metale mają być metalami "po cichu", w ukryciu, żeby nikt nie widział? Raczej nie. To taka sama sytuacja.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
10892933
shugohakke Płeć:Mężczyzna
Najstarszy Grzyb

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 18-02-2012, 23:53   

Cytat:
Nie, nie wiem - weź mi łaskawie wytłumacz, w jaki sposób odkrywanie swojej tożsamości jest kolorowaniem rzeczywistości.

Bo tożsamości się nie odkrywa, tylko ją buduje.

I tylko tyle mam to powiedzenia. Nie przeszkadza mi (a przynajmniej nie przeszkadza za bardzo ^^) jeśli ktoś jest taki czy owaki, ale szlag mnie jasny trafia i krew nagła zalewa, jak ludzie nie biorą odpowiedzialności za to kim są.

Nie ma czegoś takiego jak "prawdziwa orientacja", "prawdziwy charakter" czy "prawdziwe ja", które się odkrywa i w którym można żyć w zgodzie. Człowiek jest pochodną własnych decyzji i usprawiedliwianie się czynnikami zewnętrznymi jest najdelikatniej mówiąc... nieeleganckie.

Dziękuję. Nie mam więcej pytań.

Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 19-02-2012, 01:06   

Ojejkuś jejkuś, wszystko w tym temacie pisane jest w takich ostrożnych, wręcz "kwiecistych" ogólnikach, a przecież... każdy przypadek jest indywidualny. Czemu ludzie zawsze starają się wszystko tak generalizować i sprowadzać do wspólnego mianownika?

Nie chcę nikogo oceniać (ani sama generalizować hoho ŁUPS), ale w takich wypadkach oczywisty staje się pewien, dla mnie dość smutny, fakt - ludzie są wciąż za mało nazwijmy to dociekliwi . Za mało czytają, za mało oglądają filmów, a przede wszystkim za mało rozmawiają z innymi (za to często ich 'obserwują' i pochopnie wyciągają własne wnioski). I nie, nie liczy się dosłowna ilość, bo niektórzy szybko połapują się, że świadomość ludzka/orientacja/tożsamość i tak dalej są na tyle złożone i skomplikowane, że w gruncie rzeczy ogólne dyskusje, dokładnie takie jakie mają miejsce w tym temacie, nie mają większego sensu.

Robienie burzy na siłę w celu zgrabnego przemycenia własnych przekonań imho. Nie żebym sama tego nie robiła. Powinno się to było skończyć po poście Maieczki z konkretnymi informacjami.

Poza tym znów czuję trolla w powietrzu.

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 20-02-2012, 14:43   

Moderacja też czuje

Pamiętajcie, moderacja kocha was wszystkich równie mocno i ma nadzieję że jest to uczucie odwzajemnione. Dlatego, drogie dzieci, nie przysparzajcie moderacji kłopotów i bądźcie grzeczni.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
czosneczek Płeć:Kobieta

PostWysłany: 28-02-2012, 10:42   

nie ważne jak człowiek się boi nie można nikogo oszukiwać co do swoich uczuć, swoich pragnień czy swojej orientacji, wyzwalać w kimś uczuć do siebie choć się wie że nigdy nie zostaną odwzajemnione
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 29-02-2012, 14:11   

Z całym szacunkiem do panującej tu nam miłościwie moderacji ale

Drogi YaoiFan, niestety, po tym, jak Forum Jenota zamieniło się w kotatsu, klimat, panujący na tym forum może oddać tylko piosenka w linku poniżej
Oooo jo jojo...
Tak więc lepiej nie zwracać się tutaj z poważnymi pytaniami.
Po prostu nie warto ^ ^

Tsuna out~
Poprawiłem Ci linka. Jak już próbujesz być zabawny, to upewnij się trzy razy, że się nie pomyliłeś w poście. - Keii

Numer Gadu-Gadu
4841576
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 29-02-2012, 14:16   

Jak na razie Ty jesteś w tym temacie jedynym trollem oprócz zenmaru. Fail.

Easnadh Płeć:Kobieta
a wee fire

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 29-02-2012, 17:30   

A mnie ciekawi spostrzeżenie, że jak forum nazywało się Tanuki, a nie Kotatsu, to forumowicze nie trollowali. Oh really?

Większość forumowiczów (a zwłaszcza Maieczka i Irian, a nawet Slova) odpowiedziło na poważnie.

I takie ogólne pytanie do ciebie, Repli: skoro aż tak bardzo uważasz, że nie warto, to po co nadal tu jesteś? Siłą cię nie trzymamy. Do tej pory było mi cię żal, bo byłeś często bezlitośnie trollowany, ale teraz mnie zdenerwowałeś.

I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 02-03-2012, 11:57   

Cytat:

Jak na razie Ty jesteś w tym temacie jedynym trollem oprócz zenmaru. Fail.

No nie byłbym taki pewien. Ale pominę ten fakt, kończąc offtopa zarazem

Numer Gadu-Gadu
4841576
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu