FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  Ciekawy problem z Windows 7
Wersja do druku
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy


Dołączyła: 18 Maj 2004
Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć...
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 03-02-2010, 19:17   Ciekawy problem z Windows 7

Otóż siadam sobie do kompa, włączam, ładuje się, wszystko cacy. Po czym okazuje się, że na pasku nie ma quicklauncha, który był tam jeszcze wczoraj. Ok, jak umieścić quicklauncha na pasku to ja (już) wiem, ale dlaczego on znika? Jakieś pomysły?

_________________
Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 03-02-2010, 19:20   

Wyłącz pasek języka albo wyciągnij go z paska zadań. Powinno pomóc.

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Norrc Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 22 Kwi 2008
Skąd: 西
Status: offline

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 09-03-2010, 19:55   

Jak już jest temat Windows 7, to zapytam tutaj.

Otóż mam zainstalowaną wersję Windows 7 Ultimate, która wygasa za 12 godzin. Na biurku leży Windows 7 Home Premium. I tu się rodzi pytanie - co zrobić, żeby narobić się jak najmniej i stracić możliwie mało danych? Proszę w miarę możliwości o łopatologiczne przedstawienie tej sprawy, bo informatyk ze mnie żaden.

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
1498253
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-03-2010, 20:09   

Spróbuj tego: http://www.unawave.de/installation/downgrade-en.html?lang=EN
Inny opis tego samego: http://www.mydigitallife.info/2009/11/03/hack-to-in-place-downgrade-from-windows-7-ultimate-or-professional-to-less-premium-editions/

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them


Ostatnio zmieniony przez Crack dnia 09-03-2010, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Tohunga Płeć:Mężczyzna
siedem


Dołączył: 07 Mar 2010
Skąd: Ghost-town
Status: offline

Grupy:
Syndykat
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 09-03-2010, 20:10   

Jeśli nie chcesz stracić żadnych danych to po prostu przenieś wszystkie potrzebne ci dane na inny dysk, i zainstaluj Windowsa 7 Home na dysku C. Wtedy nie stracisz nic ze swoich danych.

EDIT: No, w sumie sposób Cracka jest bardziej profesionalny i jeśli sie połapisz co i jak w nim to radze zrobić jego sposobem. Jeśli nie to tak jak wyżej napisałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
4502358
Norrc Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 22 Kwi 2008
Skąd: 西
Status: offline

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 09-03-2010, 20:25   

Ok, dzięki wielkie. To jeszcze dwa pytania.

1) Czy mój Windows zainstalowany techniką Cracka będzie nadal legalny? (Bo mam oryginał i nie chciałbym stracić "legalności")
2) Jak odpalić to "Registry Editor"?

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
1498253
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 09-03-2010, 20:30   

Edytor rejestru -> Uruchom/przycisk windowsa + R, wpisac regedit i zatwierdzić.

Co do legalności, skoro instaluje się wersja, którą faktycznie masz, raczej nie powinno być problemów (moim zdaniem, fachowcem bynajmniej nie jestem).

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tohunga Płeć:Mężczyzna
siedem


Dołączył: 07 Mar 2010
Skąd: Ghost-town
Status: offline

Grupy:
Syndykat
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 09-03-2010, 20:30   

Co do edytora rejestru to przyciskasz ikonkę Windowsa na klawce i "R" i wpisujesz "regedit"
Edit: (ehh zawsze mnie ktoś wyprzedzi :P). Dobra sprawdzone informacje. Jeśli chodzi o oryginalność to musisz mieć go zainstalowanego normalnie. Jeśli go scrakujesz to nadal będzie nielegalny mimo, że masz oryginał na półce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
 
Numer Gadu-Gadu
4502358
Norrc Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 22 Kwi 2008
Skąd: 西
Status: offline

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 09-03-2010, 21:01   

Ok dzięki. Skoro to jest jednak nielegalne, pozostaje mi format ;/

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
1498253
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-03-2010, 21:51   

Norrc, masz legalnego Windowsa to i jakaś pomoc techniczna ci przysługuje. Zadzwoń i się dowiedz.

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Norrc Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 22 Kwi 2008
Skąd: 西
Status: offline

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 09-03-2010, 22:14   

Napisali, że "Zapewnienie pomocy technicznej użytkownikom końcowym jest obowiązkiem osoby, która instalowała to oprogramowanie" oraz "Aby uzyskać pomoc techniczną, skontaktuj się z producentem komputera.

A ten komputer składany jest, więc nikt pomocy nie udzieli.

Tak czy inaczej, dzięki za pomoc.

EDIT.

OK, zabieram się to roboty. Jednak chciałem się jeszcze raz upewnić. Metoda Cracka zniszczy legalność mojego systemu? To jest rzetelna informacja?

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
1498253
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~


Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Hajnówka
Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 09-03-2010, 22:39   

A nie ma możliwości zmiany klucza systemu w rejestrze?
Poza tym przy testowych edycjach W7 istniała możliwość przechodzenia pomiędzy wersjami systemu, potrzeba chyba płytki, ale i tego nie jestem pewien.

http://windowssecrets.com/2009/08/20/01-Use-any-version-of-Windows-7-free-for-120-days proszę, tu jest wszystko ładnie opisane.

_________________
Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©


Dołączył: 16 Kwi 2003
Skąd: Tokio
Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 09-03-2010, 22:46   

Slova, klucz możesz zmienić, ale korzystając z Ultimate i mając zakupioną gorszą wersję jest to nielegalne.

_________________
FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Norrc Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 22 Kwi 2008
Skąd: 西
Status: offline

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 09-03-2010, 22:49   

Właśnie się dowiedziałem, że to Enterprise jest (Robię jak Crack nakazał, tam było napisane "windows 7 enterprise")

Postępując zgodnie ze wskazówkami, nadal nie mogę zainstalować

Cytat:
"Nie można przeprowadzić typowego uaktualnienia za pomocą dysku instalacyjnego w innej wersji językowej niż system zainstalowany na komputerze. Przejdź do trybu online, aby dowiedzieć się, jak zainstalować system Windows 7 i zachować pliki oraz ustawienia. "

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
1498253
Crack Płeć:Mężczyzna


Dołączył: 13 Maj 2003
Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-03-2010, 23:34   

Nie dziwię się że z Enterprise nie można, to jest wersja przeznaczona dla firm mających umowę z Microsoftem na dostawę oprogramowania. Poza tym mechanizm działa w obrębie jednej wersji językowej. Pozostaje ci format / świeża instalacja.


Slova napisał/a:
Poza tym przy testowych edycjach W7 istniała możliwość przechodzenia pomiędzy wersjami systemu, potrzeba chyba płytki, ale i tego nie jestem pewien.

Keii napisał/a:
Slova, klucz możesz zmienić, ale korzystając z Ultimate i mając zakupioną gorszą wersję jest to nielegalne.

Windows pozwala na przechodzenie na wyższe wersje, czyli Home Basic > Home Premium > Professional > Ultimate. W dół można metodą z podanych przeze mnie linków (system powinien być legalny, w końcu masz licencję na edycję X i korzystasz z X).

_________________
One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików
Możesz ściągać załączniki
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group