Czego fanem jesteś? |
Jakim jesteś fanem? |
Inego hobby fantastycznego (książki, RPG, Gier Komputerowych itd.) a przy okazji M&A |
|
45% |
[ 36 ] |
Przede wszystkim M&A choć interesują mnie inne rzeczy |
|
50% |
[ 40 ] |
Tylko M&A, inne dziedzny mnie nie pociągają. |
|
3% |
[ 3 ] |
Wszystko, oprócz M&A |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 79 |
Wszystkich Głosów: 79 |
|
|
|
Wersja do druku |
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 21-11-2005, 10:55
|
|
|
Lucyfer (łac. lux: światło oraz ferre: nieść - niosący światło) - w dawnym Rzymie nazwa Jutrzenki-Wenus, gwiazdy zarannej.W chrześcijaństwie imię to pojawiło się najprawdopodobniej po raz pierwszy w łacińskim przekładzie Biblii dokonanym pod koniec IV w. n.e. przez św. Hieronima ze Strydonu, zwanym Wulgatą. Znajduje się ono w Księdze Izajasza 14,12. W oryginalnym tekście hebrajskim występuje ono jako heilel ben-shachar (הילל בן שחר po hebrajsku). Heilel oznacza planetę Wenus, zaś ben-shachar to świetlisty syn poranka, a pierwotnie odnosiło się do Nabuchodonozora II, władcy Babilonu.
by: Wikipedia :P
koty sa smaczne!!! ;>
po dluzszych rozmyslaniach mozna powiedziec ze zaliczam sie .. jako fan Smokow,piwa,muzyki.. ale to wszystko to lekkie stadium fana :P |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-11-2005, 14:30
|
|
|
Kocic napisał/a: | Ja natomiast przede wszystkim jestem fanką kotów! Koty są piękne i wspaniałe i niech mi tylko ktoś spróbuje jakiegoś pożreć to ....
|
Ja powiem tak w Centrum szkolenia wojsk londowych w poznaniu koty upodobaly sobie krzaczory na nasypie ochronnym strzelnicy z raczej tragicznym skutkiem dla nich. :P
BTW hmmm ale wiecie ze wiele kobiet interesujacych sie i dzałajacyh w środowisku mangowo animowym jakos tak ma drastyczne skrzywienia na punkicie kotow.
Ja kotów nie lubie poza jedną :D. |
|
|
|
|
|
porudeq
master_of_monsters
|
Wysłany: 21-11-2005, 18:27
|
|
|
M&A dla mnie to tylko jedno z wielu mediow, dzieki ktorym mozna pokazac wizje tworcy. Ogladam filmy, czytam ksiazki, gram na kompie, slucham muzy. Czemu wobec tego nie przeczytac mangi? Nie ma w tym jednak nic magicznego i wybitnie pociagajacego. Troche inne spojrzenie, niekonwencjonalne i oryginalne dla zachodnich kultur tematy. Mozna sie tym fascynowac i ograniczyc sie do tego, ale to nie lezy w mojej naturze. |
_________________ ..::Like a bullet in your head::.. |
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-11-2005, 16:59
|
|
|
Koty NIE SA smaczne. Nie sa. *macha besmirchowi przed oczami napredce zrobionym wahadelkiem*
A Wikipedii nie nalezy wierzyc na slepo.
Redvampire napisał/a: | BTW hmmm ale wiecie ze wiele kobiet interesujacych sie i dzałajacyh w środowisku mangowo animowym jakos tak ma drastyczne skrzywienia na punkicie kotow. |
A to ciekawy material do badan dla jakiegos psychologa, nieprawdaz? ;) Wszyscy badaja uzaleznienie od sieci czy komputera ogolnie, ale nikt nie badal skrzywienia na punkcie kotow ;)
Koty sa fascynujace. Mnie osobiscie zawsze ciekawilo, co one sobie mysla, gdy tak spogladaja na czlowieka spod przymruzonych oczu. Nie wiem, gdzies posialam cytat... ale tresc byla mniej wiecej taka: To kot rzadzi, czlowiek zas jest nizsza istota ;) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-11-2005, 17:08
|
|
|
Varda napisał/a: | Mnie osobiscie zawsze ciekawilo, co one sobie mysla, gdy tak spogladaja na czlowieka spod przymruzonych oczu. |
nie wiem jak inne ale twoje to "Dawaj kurde jesc kobieto i to szybko"
albo "Paczcie idzie naiwniaczka napewno da cos do jedzenia"
"Jak mogła sobie pujsc i nie dac ni do żarcia pewnio znowu poszła te durne animy ogladać a o nas zapomniala juz my jej nie damy spać w nocy" |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-11-2005, 17:14
|
|
|
Cytat: | A Wikipedii nie nalezy wierzyc na slepo. |
Hehe, racja. Na przykład słowiańską mitologią zajmują sie tam głównie neopoganie;>. A jeszcze do niedawna etymologia słowa "szlachcic" to zlechcic", potomek LechaXD. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-11-2005, 17:15
|
|
|
Stawiam na to pierwsze ;) One sa ostatnio nastawione bardzo roszczeniowo ;)
Ale zadziwie Cie. Trenuje w sobie silna wole i ich nie dokarmiam, ha. Musza im wystarczyc dzienne racje zywnosciowe serwowane przez ojca.
Ostatnio kurcze tato zamknal kotke w pomieszczeniu z pszenica i myszami [bonus jakis czy co? ;)]. Nie zlapala ani jednej. Co za rozwydrzone kociska.
A przeszkadzac to sobie moga... mam okna plastikowe, dobrze tlumia halas z zewnatrz ;) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-11-2005, 17:44
|
|
|
Troche gram na komputerze, anime ogladam czasami, z manga raczej kontaktów nie mialem (oprocz serii NGE->kolega mi dal i powiedzial że komkis jest super). Jesli juz mam cos wybrac to chyba najbardziej mnie opisuje pierwsza pozycja w ankiecie.
Ale z fantastyka w stylu RPG nie mam nic wspolnego (kiedys czytalem Wladce Pierscieni i Wiedzmina, a no i jeszcze jak bylem dzieciakiem to byla taka gra planszowa "Magia i Miecz" i w nia bardzo lubilem pogrywac:) |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
|
Wysłany: 25-11-2005, 00:41
|
|
|
wiki nie wierze.. ale jakis opis z sensem jest.
Koty podobno ;> sa smaczne :P tutaj wachadelko nie pomoze ;p
Varda napisał/a: |
Mnie osobiscie zawsze ciekawilo, co one sobie mysla, gdy tak spogladaja na czlowieka spod przymruzonych oczu.
|
Jak to co? :P Obmyslaja plan jak przejac kontrole nad swiatem :P |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 25-11-2005, 18:32
|
|
|
besmirch napisał/a: | Varda napisał/a: |
Mnie osobiscie zawsze ciekawilo, co one sobie mysla, gdy tak spogladaja na czlowieka spod przymruzonych oczu.
|
Po co? Przecież już ją mają ;) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-11-2005, 19:32
|
|
|
besmirch napisał/a: | wiki nie wierze.. ale jakis opis z sensem jest.
Koty podobno ;> sa smaczne :P tutaj wachadelko nie pomoze ;p
|
Ta ale pocisk PG15W z dział 2A28 kal 73mm juz tak bo obiecałem bronić kota przed zjadaczami :P |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
|
Wysłany: 26-11-2005, 16:06
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | besmirch napisał/a: | Varda napisał/a: |
|
Po co? Przecież już ją mają ;) |
hehe :P wlasnie mi sie przypomnial Pinki i Mozg :))) poprostu r00x :)
Redvampire napisał/a: |
Ta ale pocisk PG15W z dział 2A28 kal 73mm juz tak bo obiecałem bronić kota przed zjadaczami :P
|
1 musisz mie zlokalizowacw tygodniu przewijam sie przez Wrocław/Brzeg/Opole + 3 inne pomniejsze miejscowosci i zeby mnie zastac w domu tez musisz sie nie lada na starac .. no i pozostaja zawsze 2 sprawa .. ja tez mogem sie bronic, 2 siostry mam, wiec uwazaj bo moge je wyslac jako odwet w odpowiednie miejsce .. uwierz mi nie chcialbym byc w Twojej skorze ;> Ahh i wkoncu od czegos ma sie kumpla w zandarmeri wojskowej :) 1 telefon i odpowiednie jednostki zrobia swoje ;] |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-11-2005, 17:11
|
|
|
Fani kotów i fani zjadaczy kotów, bardzo proszę wrócić do tematu :P (albo założyć sobie temat o kotach i tam rozpracowywać, czy mają władzę nad światem, czy już całym wszechświatem :) |
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 28-11-2005, 22:31
|
|
|
W związku z tym, że całą moja dotychczasowa przygoda z fantasy zaczęła się od m&a ("The Slayers"... od Pottera też się zaczęła, ale tego tu nie uwzględnimy, bo nie było w spisie :)), stawiam je na pierwszym miejscu. Od mangi poszło do RPGów i książek (nie wiem, co to jestcza jazda, ale jeszcze nie spotkałam kogoś, kto grając w rpegi (te normalne, z kostkami, kartami postaci itd.), nie wiedział, czym jest manga).
Takie to dziwne :P |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-11-2005, 16:20
|
|
|
besmirch napisał/a: | 1 musisz mie zlokalizowacw tygodniu przewijam sie przez Wrocław/Brzeg/Opole + 3 inne pomniejsze miejscowosci i zeby mnie zastac w domu tez musisz sie nie lada na starac .. no i pozostaja zawsze 2 sprawa .. ja tez mogem sie bronic, 2 siostry mam, wiec uwazaj bo moge je wyslac jako odwet w odpowiednie miejsce .. uwierz mi nie chcialbym byc w Twojej skorze ;> Ahh i wkoncu od czegos ma sie kumpla w zandarmeri wojskowej :) 1 telefon i odpowiednie jednostki zrobia swoje ;] |
Po pierwsze lokalizacja juz znana ( kto wie ten wie :D) Po drugie nawet nie wiesz jak w zeszłym tygodniu byłem blisko.
Po trzecie ludzie wybaczczie bo tu by trzeba było podziejaszkowac bo besmirch bezmyslnie naruszył własnie pewną starą niepisaną MONowska zasade.
Chłopcze nie strasz trepa żetonami nawet w żartach, bo za to sie zbiera i jak juz lepiej by ten twoj kumpel miał na pagonie zawansowany gwiazdozbiór bo ostanio paru peciarzy-żetonów z pociągu wyskakiwało na bacznosc jak gdy mieli waty do moich zołnierzy wieć. takie ostrzeżenie na przyszlosc nie poruszaj takich spraw bo moga cię przerosnąć |
|
|
|
|
|
|