Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zakończenia serii - dobre czy złe??? |
Jakie Twoim zdaniem są najczęściej zakończenia serii anime??? |
Świetne, wbijające w fotel! |
|
9% |
[ 3 ] |
Pół na pół - mogło być gorzej, mogło być lepiej. |
|
78% |
[ 26 ] |
Fatalne - płakać się chce nad zmarnowanym potencjałem |
|
12% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 33 |
Wszystkich Głosów: 33 |
|
|
|
Wersja do druku |
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-02-2006, 20:05
|
|
|
Makabryczna, przerażająca i ogulna wiekszosc zakończeń jakie widzialam byla niezadawalajaca. I to nie w sesie pół na pół. Albo zrobią jakieś coś, albo zawalą tak totalnie że nie wiadomo za co się wziąć.
Cytat: | Zakończenie SDK na przykład. Toż to nie wiadomo co to było! Albo Last Exile... siedzi cżlowiek i płacze nad marnotrastwem. Albo Trigun... Albo, o zgrozo, Gungrave... Albo ten Chiobits nieszczesny... |
Własciwie nie moge znaleźć zakończenia ktore by mi się chociaż trochę podobało! Żadne anime nie pozostawiło mnie zadowolonej, szcześliwej i pełnej wiary w leprze jutro...
Właściwie to ja nie wiem czemu to jeszcze oglądam... |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Martinez
|
Wysłany: 25-02-2006, 02:54
|
|
|
Jak to w życiu, są zakończenia lepsze i są gorsze. W moim przypadku jak narazie tylko dwie serie pozostawiły mnie mnie z niesmakiem. Pierwsza to GTO - no ale cóż, tak to jest jak anime kończy się w połowie mangi, więc jakoś to przełknąłem. Druga seria to FMP TSR - no tak pieknie się zapowiadało w przedostatnim odcinku, a tu mosz, ostatni epek i klops - takiego rozczarowania dawno nie czułem. No ale cóż, w planach pewnie będą kolejne serie więc inaczej skończyc się nie mogło.
Reszta serii konczy się tak jak powinna ( dajmy na to takiego Shuffle! - jakby to się inaczej skończyło to chyba bym udusił twórców:P), lub nawet przechodzi me najśmielsze oczekwania pozostawiając mnie w stanie nirvany ( np.Cowboy Bebop - brawa dla tórców za takie zakończenie - naprawdę w sposób wyśmienity zamknęli całą serie , czy choćby End of Evangelion - może i zakręcone, ale wyśmienicie pasuje jako klamra zamykająca cały tytuł ).
Tak więc w moim przypadki całkowicie skopane zakończenia są raczej w bardzo małej mniejszosci, reszta jest od dobrego w górę:D |
_________________ Nawet małpy spadają z drzewa.
Utkneła w nieskończonej pętli powtórzeń, a on jest idiotą. |
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 25-02-2006, 12:31
|
|
|
Cytat: | Pierwsza to GTO - no ale cóż, tak to jest jak anime kończy się w połowie mangi, więc jakoś to przełknąłem |
Tak, dokładnie tak to jest, Ale ostatnio mnie po prostu osłabia ilość niedokńczonych anime. To znaczy dokończonych - twórcy wyprzedzili mange, pomyśleli te cztery minuty i oto mamy dziadowskie zakończenie w stylu TO BE CONTINUED. Są jeszcze zakończenia beznadziejne, ale nie z powodu przegonienia mangi, tylko z powodu braku pomysłu autora. Naprawdę nie wiadomo co gorsze... |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
nkoder
|
Wysłany: 07-07-2006, 20:52
|
|
|
Zakończenie NGE... mnie podobało się, ale _tylko_ alternatywna rzeczywistość w pierwotnym zakończeniu. Natomiast End of Evangelion nie przypadło mi do gustu.
Końcówka, za którą jestem wdzięczny twórcom, to ta z Shingetsutan Tsukihime - świetnie zagrali na moich emocjach, chodziłem potem lekko 'rozbity' :)
A Fate/Stay Night niczym mnie już zaskoczyć nie mógł, bo niestety wpadł mi przedtem w oko jakiś spoiler :(. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|