Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Imona w M&A |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-09-2006, 10:28
|
|
|
Z doświadczenia wiem że Japończycy niechętnie doszukują się w imionach jakichś znaczeń; poza tym warto pamiętać że w przypadku imion nawet powszechnie spotykane kanji miewają jeszcze inne, specjalne czytanie.
Pewna Japonka, imieniem Maiko właśnie, wydawała się dotknięta do żywego gdy dopytywałem się - i to nie bezpośrednio - o to, co tak autorytatywnie stwierdza AnIoŁeK, LOL. Na koniec napisała swoje imię, napisała 舞子 (uczennica gejszy) i stwierdziła: "onaji janai deshou"... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 06-10-2006, 15:57
|
|
|
Nie sposób stwierdzić konkretnego znaczenia imienia nie widząc jego znaków...
..mam znajomego...ma piękne imię...ale nie wiem co znaczy...nie widziałam znaków...a bez tego ani rusz w tłumaczeniu... |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
kakashinu
|
Wysłany: 04-05-2008, 13:34
|
|
|
Imiona które mi się podobaja to: Mai, Rin, Goku, Sango, Kirara, Naru, Ryuuzaki(Ryuzaki), Zelman, Chiaki, Itachi, Kikumaru Eiji, Fuji, Ryoma Echizen, Akane... ale nie mam pojęcia co one znaczą
Ichigo też nie jest złym imieniem ale wołać Truskawka na chłopaka... cóż |
|
|
|
|
|
Geralt
Mogę o coś prosić?
|
Wysłany: 17-05-2008, 10:49
|
|
|
Imię: Syaoran.
Pochodzenie: Chińskie.
Znaczenie: Mały Wilk. |
Ostatnio zmieniony przez Geralt dnia 21-04-2009, 15:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 13-06-2008, 16:08
|
|
|
Piękne imię dla dziewczynki to Yuki czyli "śnieg", możemy je przedłużyć na Yuuki i mamy inne znaczenie: "odwaga". Szczerze mówiac nie jestem pewny czy tak jest, ale śmiem to przypuszczać. Jeśli jestem w błedzię, poprawcie mnie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|