Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najbardziej odpychający typ Kawaii Panienki |
Jaki typ bohaterki jest najbardziej odpychający? |
Kawaii Panienka cierpiąca na Kawaii Choroby: |
|
10% |
[ 10 ] |
Typowa Bohaterka |
|
13% |
[ 12 ] |
Bardzo Kawaii Dziecinna Dziewczyna: |
|
24% |
[ 22 ] |
UberSprzątaczka |
|
10% |
[ 10 ] |
Typ Autystyczny |
|
4% |
[ 4 ] |
Typowa japonka |
|
3% |
[ 3 ] |
Dziewczyna - Szczeniak |
|
16% |
[ 15 ] |
Jak śmiesz obrażać moje wymażone kobiety ty fanie Dragonballa i Pokemonów |
|
16% |
[ 15 ] |
|
Głosowań: 91 |
Wszystkich Głosów: 91 |
|
|
|
Wersja do druku |
R2D2
|
Wysłany: 07-05-2009, 23:58
|
|
|
Czemu w ankiecie nie ma nr. 8, czyli Idealna Kawaii Panienka? Bo takie to mnie najbardziej irytują.
Jedna z najładniej narysowanych postaci w serii, nie uczy się (lub uczy się bardzo mało), ale oceny zgarnia najlepsze, silna fizycznie, jak anime zalicza się do Shōnen, to ma pewnie jakieś Uber moce, do tego taka paskuda jest miła, czuła, kochająca, ewentualne negatywne cechy charakteru okazują się pozą, dodają owej postaci uroku albo są spowodowane traumą z przeszłości (co sprawia że pannie trzeba też współczuć).
Przykłady: Kallen (Code Geass), Tsubaki (Soul Eater), Miu (DearS), Belldandy (Aa Megamisama)
Co jak co, ale nic mnie nie irytuje jak ideały. |
|
|
|
|
|
Hokusai
|
Wysłany: 10-05-2009, 21:38
|
|
|
Zgadzam się z przedmówcą co do "idealów". Widząc jak irytującą osóbką jest np. taka Belldandy naprawdę cieszę się, że w życiu nikt nie jest doskonaly, a ludzie jednak mają jakies wady. Grrrr |
|
|
|
|
|
Naraku_no_Hana
Chyba normalna. Chyba.
|
Wysłany: 19-05-2009, 16:45
|
|
|
Typowa Bohaterka - koszmar z ulicy Wiązów. Nie znoszę ciapowatych bohaterek, o których jedyne dobre, co można powiedzieć to to, że są słodkie (a i tego czasami brakuje). Takie panny najczęściej są całkowicie pozbawione charakteru, a ich jedynym marzeniem jest żeby "on wreszcie zwrócił na mnie uwagę!".
Kawaii Panienka cierpiąca na Kawaii Choroby - zabić to mało. Takie cosi wzbudza współczucie przez pierwsze 5 minut, a potem robi się wkurzające. Jak jeszcze takie dziewczę jest epizodyczne, to idzie przecierpieć, ale jak cała seria opowiada o Śmiertelnie Chorej Dziewczynce I Jej Słodkim Marzeniu Które Nigdy Się Nie Spełni, Naraku_no_Hana toczy pianę z ust przez cały czas oglądania czegoś takiego. Takie bohaterki zdawają się aż krzyczeć: JA MAM GORZEJ!
Bardzo Kawaii Dziecinna Dziewczyna - jak patrzę na taką bohaterkę, mam ochotę spytać: Czy ona ma jakiś uraz??? Dziewczyna, która w wieku, powiedzmy 13 lat zachowuje się jak pięciolatka, pilnie potrzebuje konsultacji psychologa.
UberSprzątaczka - tu w zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak lubi sprzątać, to proszę bardzo, różne ludzie mają zboczenia :p
Typ Autystyczny - tu też nie mam zastrzeżeń. No bo jak może irytować coś, co w ogóle się nie odzywa i śpi 20 godzin na dobę?
Typowa japonka - brak zastrzeżeń. Choć trudno mi wyobrazić sobie w anime typową Polkę czy, powiedzmy, Rosjankę xD
Dziewczyna - Szczeniak - masakra, masakra i jeszcze raz MASAKRA. Jak można w ogóle kochać COŚ (tak, tutaj jestem poważna: COŚ), z czym nie można w żaden sposób się porozumieć i w ogóle lepiej kupić sobie psa (bo może wykaże się większą inicjatywą w znajomości)? Wyobraźmy sobie taką scenę.
- Kocham cię, Y. Zawsze kochałem.
- Nyu? |
_________________ Nukedashitette Nukedashitette
Kanashisugiru unmei kara
Anata wa NARAKU NO HANA ja nai
Sonna basho de
Sakanaide sakanaide
Karametorarete ikanaide |
|
|
|
|
Meido
Hauuu...!
|
Wysłany: 27-07-2009, 19:48
|
|
|
R2D2 napisał/a: | Jedna z najładniej narysowanych postaci w serii, nie uczy się (lub uczy się bardzo mało), ale oceny zgarnia najlepsze, silna fizycznie, jak anime zalicza się do Shōnen, to ma pewnie jakieś Uber moce, do tego taka paskuda jest miła, czuła, kochająca, ewentualne negatywne cechy charakteru okazują się pozą, dodają owej postaci uroku albo są spowodowane traumą z przeszłości (co sprawia że pannie trzeba też współczuć). |
Tak zwana Mary Sue. Zgadzam się, cholernie denerwujące, bo jak taką widzę, to od razu zazdroszczę.
Cytat: | Takie bohaterki zdawają się aż krzyczeć: JA MAM GORZEJ!
|
No bo o to chodzi. Takim postaciom należy współczuć i szlochać nad ich losem. Czysto teoretycznie, bo większość ludzi takie bohaterki doprowadzają do szewskiej pasji. |
_________________ Honestly what will become of me
Don't like reality
It's way too clear to me
But really life is daily
We are what we don't see
Missed everything daydreaming
Nakarm stwora! |
|
|
|
|
Syunikiss
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 08-08-2009, 18:16
|
|
|
Na chwilę obecną: Typowa bohaterka. Na siedemsetsiedemdziesiątosiem fioletowych sześcianów z galaretki! Za każdym razem gdy toto przechodzi ulicą ktoś powinien krzyknąć: Hej ludzie cyrk idzie!!! Publiczne upokorzenie nie jest zabawne, a co dopiero gdy powtarza się w każdym odcinku. Dobry porze, to poniżej ludzkiej godności... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Kikimora
..lubię bakerollsy.
|
Wysłany: 09-08-2009, 05:55
|
|
|
Typowa Bohaterka - Rozszarpać. Nadpobudliwość, ciapowatość, idiotyzm, zaćma umysłowa, kotwica w mózgu, ograniczone horyzonty umysłowe, silniejsza od większosci facetów, gada jak katarynka, tak głupia, że się nie boi.. Brrrr. Choć Excel polubiłam.. xd
Kawaii Panienka cierpiąca na Kawaii Choroby - Da się przeżyć. Zawsze, powtarzam, zawsze może być gorzej. Na przykład, kiedy jest stado takich bohaterek i wszystkie kaszlą w tym samym czasie..
Bardzo Kawaii Dziecinna Dziewczyna - Po prostu udaję że jej nie widzę, nie słyszę. Moje oczy dostosowały się, więc w miejscu słodkiej dziewuszki widzę białą, niemą plamę.
UberSprzątaczka - Ja jestem uberSprzątaczką. Nic do takiej nie mam, chyba, ze łączy osobowość z jeszcze jednym z przykładów z listy.
Typ Autystyczny - Oosakaaaa! - Zwykle najbardziej lubię postaci, przez które mam skurcze brzucha od śmiechu. Zazwyczaj te bierne bohaterki są tego przykąłdem i za prawdę nie przeszkadzają mi.
Typowa japonka - Ja je dzielę jeszcze na dwie podgrupy - te silne i te słabe. Te silniejsze, choć nie za silne, mogą się jeszcze w moich oczach obronić jakimś heroicznym czynem, na przykłąd zaciukać oprawcę bądź chociaż stanąć w czyjejś obronie tudzież swojej. Te cichsze, słabsze, 'lane po twarzy'.. Sama bym taką zlała i to nieźle.
Dziewczyna - Szczeniak - Słodkieeee! Mi to nie przeszkadza. Zwykle do czasu. Pralka-Chii zagosciła w mym sercu i nadal tam przesiaduje. Sikająca po domu Nyu też taka straszna nie była. Gorsi zwykle są faceci przygarniajacy taki sprzęt domowy/pieska. Na prawdę, i Hideki i Kouta.. SPALIĆ. ZGNIEŚĆ. ZNISZCZYĆ. ZMIAŻDŻYĆ. no.. |
_________________ Niedożywieni i gruźliczy
Studenci walczą z błazenadą
Sztanbał szlachetne weksle liczy
Patrioci do Paryża jadą
W powietrze wylatuje zamek
Stając się marzeń rozpadliną
Rzecki umiera weteranem
Wokulski znika pod ruiną |
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 09-08-2009, 21:03
|
|
|
Kawai panienka cierpiąca na kawai choroby, hmm prawdę mówiąc za bardzo się z takimi nie zetknęłam dotychczas, ale sama nazwa brzmi odstraszajco, jak dla mnie, poza tym nie lubię mdłych wyciskaczy łez. Hmm "wzruszające życie" heh dzięki bardzo...
Typowa bohaterka, no cóż, przecież bez niej nie byłoby żadnej historii, fakt faktem, zastanawiam się dlaczego dla Japończyków główna bohaterka tak często bywa niedouczonym, głupiutkim i płaczliwym bachorem, no ale cóż może niekiedy "chwyta" za serce, powiedzmy, że chwyta...
Bardzo Kawai Dziecinna Dziewczynka, ze względu na Nodame i jej: Mukya!!!! Gyabo!!!! nie mam nic przeciwko, heh po prostu Noda jest świetna, nawet jeśli coś z nią nie tak;D
Uber Sprzątaczka mam awersję, zazwyczaj dlatego, iż główny bohater znęca się nad nią w dwojaki sposób i wykorzystuje to, że jest jej pracodawcą, ona jest na tyle głupia, że u niego pracuje, nie znacznie gorzej, ona po krótkim czasie jest w nim zakochana...
Typ autystyczny ja nie chcę nic mówić, ale często go widzę na ulicy...co za dużo to nie zdrowo...
Typowa japonka, no nic, tego co się zakorzeniło wyplenić trudno
Dziewczyna szczeniak hmm ja się tylko zastanawiam skąd one się biorą?? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|