Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
ach, co by to było, gdybyśmy zostali reżyserami... |
Wersja do druku |
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-09-2007, 15:19
|
|
|
No więc lecimy z koksem
FMA
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Krótko: Bracia zostają w swoim świecie, Grzechy Umierają w Bohaterski Sposób(TM). Roy nie traci oka, Holnheim umiera raz a dobrze. Następuje EdxWinry RozexArmstrong(na pocieczenie). Serię kończy scena Wielkiego Festynu na którym Ed zauważa duchy zmarłych przyjaciół. Wszyscy machają sobie i odchodzą w swoją stronę. Ed dołącza do reszty, obejmuje Winry, Roy bierze za rękę Rizę i oglądają fajerwerki. Muzyczka. Napisy końcowe. Żadnej kinówki
Lady Oscar
- Nie, tu bym nic nie zmieniła. Jakkolwiek kończy się smutno, nie mogło się skończyć inaczej. Wszystko na swoim miejscu... niestety
Scrapped Princess
- Klątwa zostaje przełamana względnie bohaterka ucieka do Innego Świata(tm)
Na szczęście zostanie reżyserem anime na razie mi nie grozi:) |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 11-09-2007, 17:17
|
|
|
Pablock napisał/a: | Lain, ten watek z Sesshoumaru jako glowa rodziny - to zupelnie nie pasuje do jego postaci. W koncu Sesshoumaru jest lubiany za to jaki jest i gdybysmy nagieli jego charakter w ten sposob to w oczach ludzi wiele by stracil (a przynajmniej w moich).
- Tymbardziej, ze w trakcie trwania serii Sesshoumaru zimnym wzrokiem patrzyl jak Naraku zabija Kikyo...
|
W moich wyobrażeniach Sesshoumaru nie musi się zaraz zmieniać w dobrego ojczulka rodem z Card captor Sakura. Może zostać taki sam, ostatecznie przygarnięcie Rin go jakoś diametralnie nie zmieniło to i powiększanie rodzinki o kolejną osobę nie musi. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-09-2007, 17:21
|
|
|
Hmmmmmmmmm ok zaczynamy.
FMA
- Ed wraz z Alem ratuja swiat i odzyskuja dawne postaci. Roy zostaje glownodowodzacym, a Riza jego zona i pierwsza dama;D. Ed zeni sie z Winry w Rozenburgu i maja wiele dzieci z czym ich pierworodny ma na ime Al. Al wyrusza z ojcem w podroz pelna przygod na tle zachodzacego slonca. Lust godzi sie z losem i stra sie zyc ze wszystkich sil, tak samo jak Warth. Enviego zabija hoemhaim wsrod bolu i rozpaczy.
Chrono Cursade
- Azumaria umiera bohatersko poswiecajac sie dla sprawy. Chrono wraz Rosette nie umieraja tylko zyja szczesliwie dajmy na to do tej 30, a nawet 35. Joshua odzyskuje wpomnienia i w finalowej scenie wszystkich ratuje, a potem zostaje swiadkiem na slubie Rossette i Chrono. Stella godzi sie z siostra i razem nadrabiaja stracone lata.
Inuyasha
- Kikyo umiera raz a dobrze wsrod bolu i rozpaczy inuyashy. Wszyscy razem pokonuja Naraku. Miroku i Songo biora slub, a Shippo wyrasta na wspanialego yukai jak jego ojciec i to on trzesie cala okalica. Inuyasha ma wybor: albo pojdzie do piekla razem z kikyo, albo zostanie z Kagome. On wybiera Kagome i nawzajem sie odwiedzaja. Po wielu latach Inu w koncu decyduje sie by zostac czlowiekiemi zyc z w swiecie Kagome. (kazdy kiedys dorasta nie?)
Sztampowe te moje zakonczenia, ale wole te niz orginalnie;D |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 11-09-2007, 18:22
|
|
|
Jak by jeszcze pomyśleć to nazbierało się parę serii, w których co nieco bym pozmieniała.
Honey and Clover /II
- Tu bym z chęcią widziała więcej Ayu i Nomiy'i, Ayu przestałby się kochać w Mayama'ie, dzięki czemu nie musiałbym słuchać z lekka dobijających zdań jak to ona chciałby płakać całe życie za Mayamą >_>. Hagu wystarczyłoby mi gdyby wyglądała na studentkę a nie dziecko z pierwszej klasy podstawówki.
NANA
- Hachi dałabym więcej mózgu, dzięki czemu nie zaszłaby w ciąże z Takumim i nie rozwalałaby mi mojego ulubionego, paringu Reira&Takumi >.<
Fruits Basket Tu najwięcej
- Tohru, Kyo, Yuki, Kisa i Machi - w ogóle by się nie pojawili. Dużo Shigure&Akito najchętniej widziałbym ich, jako główną parę ^_^ Na miejsce pary numer dwa dałabym Hatori i Mayuko. Więcej interakcji między Ayame i Shigure, trochę mi tego brakowało w późniejszych tomach. Rin zabrałabym jej tragiczną przeszłość, bo cały czas miałam wrażenie, że tym IMO nieudolnym sposobem autorka próbowała wzbudzić sympatie.
|
|
|
|
|
|
Milika
Dołączyła: 23 Sty 2009 Skąd: Seireitei/Amestris Status: offline
|
Wysłany: 23-01-2009, 20:46
|
|
|
Najpierw to bym chyba wyprodukowała własne anime xD A potem zabrałabym się za:
Bleacha:
- wplotłabym wątki romantyczne i pozbyła się paru irytujących postaci (Hinamori, Inoue) i wywaliłabym fillery.
Fullmetal Alchemist:
- Zrobiłabym parę z Eda i Winry, najlepiej z Roya i Rizy też, pozbyłabym się Rose i zmieniła zakończenie zaczynając już tak mniej więcej od połowy serii.
NANA:
- bez ogródek zabiłabym Takumiego.
|
_________________ "... - Chcę ci dać jak najdłuższą i najokrutniejszą śmierć <3 Chcę twego cierpienie. Chcę...
- A w ryja to nie chcesz?! ..."
Niech żyje sirowe serduszko xD |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-01-2009, 20:52
|
|
|
Skoro już ktoś zabawił się w nekromantę, to ja się podłączę.
Code Geass
- W połowie pierwszej serii zabiłbym Kururugi Suzaku. Oprócz tego - nie zaczynałbym w drugiej serii wątku miłosnego Leloucha i C.C. "od nowa", tylko kontynuowałbym.
Chaos HEad
- Nie wprowadzałbym Diswordów i innych świństw. Po prostu bym pogrążał się coraz bardziej w klimatach schizofrenicznych i myślał nad następną serią ;)
I to tyle zmian naglących ;) |
|
|
MegamanNoTsukaima
Gość
|
Wysłany: 30-01-2009, 00:44
|
|
|
Zero no Tsukaima
- Dodałbym jeszcze jedną postać człowieka który Podrywałby Tabithe (charlotte)
byłby on Seninem (pustelnikiem) Feniksów a miałby na imię Sora
Jego obóz znajdowałby sie na pustyni byli by to najemnicy wynajmowani przez Elfy
Miałby na początku 1 miecz a potem (po śmierci jego senseia) 2 miecze fenixów i 5 sztyletów od żywiołów elfów
czyli : światło , ciemność , tarcza , leczenie , zapomnienie
Naruto Shippuuden
- Dodałbym 2 postacie Fheo Yaminoka i Nerine Mormano
Fheo pochodzi by z nieistniejącej wioski ukrytej w niebie
Fheo umiałby utworzć w sobie karzdy rodzaj chakry dzieki swojemu jinjuriki (nie wie m czy dobrze napislem) i chakrze ciemności z której wytworzył swoją technikę Darkrir
A na osiągnięciu poziomu sage miałby możliwość łączenia rzywiołów (tak jak 1 Hokage z wody i ziemi zrobił mokton) i polonczyć swoja moc klanowa FEON(fheon - moc klanu Yaminoka.Leprza od sharingana poniewarz pozwala zapamiętać skopiowane techniki a na poziomie falkorna wymazać je z czyjejś pamięci) z swoim jinjuriki Falkornem
Zao Nerine to jego zagubiona przyjaciułka która zostałą uśpiona przez ANBU
Fheo poprzysiągł ze ją znajdzie i zabije tych którzy wtedy zabrali Neri
Ale tymi osobami okazali sie być (rzekomo )nie żyjacy Madara Uchica i Hatake Kakashi
ponadto Sakurci oddałbym Sasuke a Naruto niech sie Hinatą nacieszy
Rockman Exe
- Znów 2 postacie Czyli Max Marmano i Akio Otoka
Max to operator Forte.exe(Bassa)a Akio to operatorka dobrej Slur (kopi która została zrobiona ja jej życzenie <dla znajacych serie : czyli steroid Slur> )która pojawia się w serii stream |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|