FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  ach, co by to było, gdybyśmy zostali reżyserami...
Wersja do druku
Eire Płeć:Kobieta
Jeż płci żeńskiej

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 11-09-2007, 15:19   

No więc lecimy z koksem
FMA
Spoiler: pokaż / ukryj

Krótko: Bracia zostają w swoim świecie, Grzechy Umierają w Bohaterski Sposób(TM). Roy nie traci oka, Holnheim umiera raz a dobrze. Następuje EdxWinry RozexArmstrong(na pocieczenie). Serię kończy scena Wielkiego Festynu na którym Ed zauważa duchy zmarłych przyjaciół. Wszyscy machają sobie i odchodzą w swoją stronę. Ed dołącza do reszty, obejmuje Winry, Roy bierze za rękę Rizę i oglądają fajerwerki. Muzyczka. Napisy końcowe. Żadnej kinówki

Lady Oscar
Nie, tu bym nic nie zmieniła. Jakkolwiek kończy się smutno, nie mogło się skończyć inaczej. Wszystko na swoim miejscu... niestety

Scrapped Princess
Klątwa zostaje przełamana względnie bohaterka ucieka do Innego Świata(tm)

Na szczęście zostanie reżyserem anime na razie mi nie grozi:)

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 11-09-2007, 17:17   

Pablock napisał/a:
Lain, ten watek z Sesshoumaru jako glowa rodziny - to zupelnie nie pasuje do jego postaci. W koncu Sesshoumaru jest lubiany za to jaki jest i gdybysmy nagieli jego charakter w ten sposob to w oczach ludzi wiele by stracil (a przynajmniej w moich).

Tymbardziej, ze w trakcie trwania serii Sesshoumaru zimnym wzrokiem patrzyl jak Naraku zabija Kikyo...

W moich wyobrażeniach Sesshoumaru nie musi się zaraz zmieniać w dobrego ojczulka rodem z Card captor Sakura. Może zostać taki sam, ostatecznie przygarnięcie Rin go jakoś diametralnie nie zmieniło to i powiększanie rodzinki o kolejną osobę nie musi.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 11-09-2007, 17:21   

Hmmmmmmmmm ok zaczynamy.
FMA

Ed wraz z Alem ratuja swiat i odzyskuja dawne postaci. Roy zostaje glownodowodzacym, a Riza jego zona i pierwsza dama;D. Ed zeni sie z Winry w Rozenburgu i maja wiele dzieci z czym ich pierworodny ma na ime Al. Al wyrusza z ojcem w podroz pelna przygod na tle zachodzacego slonca. Lust godzi sie z losem i stra sie zyc ze wszystkich sil, tak samo jak Warth. Enviego zabija hoemhaim wsrod bolu i rozpaczy.

Chrono Cursade

Azumaria umiera bohatersko poswiecajac sie dla sprawy. Chrono wraz Rosette nie umieraja tylko zyja szczesliwie dajmy na to do tej 30, a nawet 35. Joshua odzyskuje wpomnienia i w finalowej scenie wszystkich ratuje, a potem zostaje swiadkiem na slubie Rossette i Chrono. Stella godzi sie z siostra i razem nadrabiaja stracone lata.

Inuyasha

Kikyo umiera raz a dobrze wsrod bolu i rozpaczy inuyashy. Wszyscy razem pokonuja Naraku. Miroku i Songo biora slub, a Shippo wyrasta na wspanialego yukai jak jego ojciec i to on trzesie cala okalica. Inuyasha ma wybor: albo pojdzie do piekla razem z kikyo, albo zostanie z Kagome. On wybiera Kagome i nawzajem sie odwiedzaja. Po wielu latach Inu w koncu decyduje sie by zostac czlowiekiemi zyc z w swiecie Kagome. (kazdy kiedys dorasta nie?)

Sztampowe te moje zakonczenia, ale wole te niz orginalnie;D
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
636349
Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 11-09-2007, 18:22   

Jak by jeszcze pomyśleć to nazbierało się parę serii, w których co nieco bym pozmieniała.

Honey and Clover /II

Tu bym z chęcią widziała więcej Ayu i Nomiy'i, Ayu przestałby się kochać w Mayama'ie, dzięki czemu nie musiałbym słuchać z lekka dobijających zdań jak to ona chciałby płakać całe życie za Mayamą >_>. Hagu wystarczyłoby mi gdyby wyglądała na studentkę a nie dziecko z pierwszej klasy podstawówki.

NANA

Hachi dałabym więcej mózgu, dzięki czemu nie zaszłaby w ciąże z Takumim i nie rozwalałaby mi mojego ulubionego, paringu Reira&Takumi >.<

Fruits Basket Tu najwięcej

Tohru, Kyo, Yuki, Kisa i Machi - w ogóle by się nie pojawili. Dużo Shigure&Akito najchętniej widziałbym ich, jako główną parę ^_^ Na miejsce pary numer dwa dałabym Hatori i Mayuko. Więcej interakcji między Ayame i Shigure, trochę mi tego brakowało w późniejszych tomach. Rin zabrałabym jej tragiczną przeszłość, bo cały czas miałam wrażenie, że tym IMO nieudolnym sposobem autorka próbowała wzbudzić sympatie.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Milika Płeć:Kobieta

PostWysłany: 23-01-2009, 20:46   

Najpierw to bym chyba wyprodukowała własne anime xD A potem zabrałabym się za:
Bleacha:

wplotłabym wątki romantyczne i pozbyła się paru irytujących postaci (Hinamori, Inoue) i wywaliłabym fillery.

Fullmetal Alchemist:

Zrobiłabym parę z Eda i Winry, najlepiej z Roya i Rizy też, pozbyłabym się Rose i zmieniła zakończenie zaczynając już tak mniej więcej od połowy serii.

NANA:

bez ogródek zabiłabym Takumiego.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 23-01-2009, 20:52   

Skoro już ktoś zabawił się w nekromantę, to ja się podłączę.

Code Geass

W połowie pierwszej serii zabiłbym Kururugi Suzaku. Oprócz tego - nie zaczynałbym w drugiej serii wątku miłosnego Leloucha i C.C. "od nowa", tylko kontynuowałbym.

Chaos HEad

Nie wprowadzałbym Diswordów i innych świństw. Po prostu bym pogrążał się coraz bardziej w klimatach schizofrenicznych i myślał nad następną serią ;)

I to tyle zmian naglących ;)

Gość
PostWysłany: 30-01-2009, 00:44   

Zero no Tsukaima

Dodałbym jeszcze jedną postać człowieka który Podrywałby Tabithe (charlotte)
byłby on Seninem (pustelnikiem) Feniksów a miałby na imię Sora
Jego obóz znajdowałby sie na pustyni byli by to najemnicy wynajmowani przez Elfy
Miałby na początku 1 miecz a potem (po śmierci jego senseia) 2 miecze fenixów i 5 sztyletów od żywiołów elfów
czyli : światło , ciemność , tarcza , leczenie , zapomnienie

Naruto Shippuuden

Dodałbym 2 postacie Fheo Yaminoka i Nerine Mormano
Fheo pochodzi by z nieistniejącej wioski ukrytej w niebie
Fheo umiałby utworzć w sobie karzdy rodzaj chakry dzieki swojemu jinjuriki (nie wie m czy dobrze napislem) i chakrze ciemności z której wytworzył swoją technikę Darkrir
A na osiągnięciu poziomu sage miałby możliwość łączenia rzywiołów (tak jak 1 Hokage z wody i ziemi zrobił mokton) i polonczyć swoja moc klanowa FEON(fheon - moc klanu Yaminoka.Leprza od sharingana poniewarz pozwala zapamiętać skopiowane techniki a na poziomie falkorna wymazać je z czyjejś pamięci) z swoim jinjuriki Falkornem
Zao Nerine to jego zagubiona przyjaciułka która zostałą uśpiona przez ANBU
Fheo poprzysiągł ze ją znajdzie i zabije tych którzy wtedy zabrali Neri
Ale tymi osobami okazali sie być (rzekomo )nie żyjacy Madara Uchica i Hatake Kakashi
ponadto Sakurci oddałbym Sasuke a Naruto niech sie Hinatą nacieszy

Rockman Exe

Znów 2 postacie Czyli Max Marmano i Akio Otoka
Max to operator Forte.exe(Bassa)a Akio to operatorka dobrej Slur (kopi która została zrobiona ja jej życzenie <dla znajacych serie : czyli steroid Slur> )która pojawia się w serii stream
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu