Jaka jest wasza ulubiona piosenka z anime i dlaczego? |
Wersja do druku |
Usagi
|
Wysłany: 11-11-2010, 17:43
|
|
|
Wiele jest takich utworów ale nabardziej to pozytywka z SM opening z True tears i soundtracki z Clannad/Clannad after story |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-11-2010, 18:06
|
|
|
Jako, ze zaczęliśmy nową stronę, a do użytkowników nie dociera (łyp na Usagi) pozwolę sobie powtórzyć. Wyliczanki piosenek bez podawania jakiegoś powodu dla ich lubienia są BARDZO źle widziane.
A cała moderacja kocha was bardziej jak piszecie ładne, uzasadniające posty. Wielką odmoderatorską miłością. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Novalogic
Shameless one
|
Wysłany: 03-12-2010, 19:10
|
|
|
Opening One Piece Share the world
Powodów jest sporo. Pierwszy i chyba najważniejszy - uwielbiam One Piece i wszystko co z nim związane ma + na wstępie. Dodatkowo bardzo dobrze zrobiona animacja rzeczonego openingu. Ponadto po prostu wpada w ucho i genialnie komponuje się z serią :) Wyliczać mógłbym naprawdę długo.
Podobał mi się również opening Elfen lieda. Sama koncepcja muzyki chóralnej, można powiedzieć z elementami sakralnymi jest bardzo ciekawa i dobrze komponuje się z nastrojem serii |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-12-2010, 20:55
|
|
|
Opening od The Beast Player Erin - Shizuku, wersja druga w wykonaniu Hajime Chitose (chyba :P). Dlaczego? Bo idzie w pięty za każdym razem jak oglądam opening. Bo jest inne. Ale przede wszystkim dlatego, że jest po prostu ciekawe. Pierwsza wersja tej piosenki była ładna ale taka trochę trywialna, "Kiliański śpiewa". Natomiast druga rzeczywiście wywołuje dreszcze, zimne, przyjemne. Ja już tak mam, że z dużymi emocjami podczas seansu, wiele ich promieniuje z podświadomości przy każdym odsłuchaniu czołówki. Ale w tym przypadku sama piosenka ma swoje emocje. I jeszcze potęguje te podświadome.
Trudno to opisać. W każdym razie tego kawałka nie da się ominąć bez reakcji. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
nagat0
Sadness & Sorrow
|
Wysłany: 16-01-2011, 21:56
|
|
|
Tytuły, które bardzo mi się spodobały, i co chwila do nich wracam:
"Higurashi no Naku Koro ni" - Eiko Shimamiya (opening do Higurashi no naku koro ni)
"Futatsu No Kodou To Akai Tsumi" - ON/OFF (opening do Vampire Knight)
"Sadness & Sorrow" - nie znam autora, ale piosenka jest z Naruto. Coś pięknego.
"Lilium" - Kumiko Noma (opening do Elfen Lied) |
|
|
|
|
|
poorboy
|
|
|
|
|
Iwans
|
Wysłany: 17-01-2011, 11:16
|
|
|
Requiem for the phantom - pierwszy opening (Karma). Najlepiej wersja Full :) Czemu to ciężko powiedzieć. Jest spokojną piosenką wprowadza mnie w odpowiedni nastrój(ciężko wytłumaczyć jaki ;P)
Opening Baccano - energiczny, chce się słuchać no i przypomina mi o jednym z najlepszych anime jakie oglądałem :) |
_________________ See You Space Cowboy |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 17-01-2011, 13:49
|
|
|
Mam kilka ulubionych swoich kawałków, których dobrze się słucha, ale wiadomo, że po pewnym czasie się nudzą i trzeba od nich odpocząć.
Mimo wszystko jest jeden utwór, który do tej pory nie wiem dlaczego mnie hipnotyzuje, po którym mam ciary na plecach, który wzrusza, porusza i zachwyca mnie ;]
A jest nim kawałek Origi - Inner Universe. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-01-2011, 19:46
|
|
|
Ostatnio bardzo spodobały mi się kawałki z soundtracka Death Note, zwłaszcza L, Near i Miello no theme. Znacie jakieś anime, w którym byłaby podobna z brzmienia klimatyczna ścieżka dźwiękowa? |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 19-01-2011, 23:58
|
|
|
Asthariel, bodajże w Kaiji za muzykę odpowiada ten sam człowiek i faktycznie jest ona podobna ale nie pamiętam już do jakiego stopnia. |
|
|
|
|
|
kwiatuszek9504
Gość
|
Wysłany: 23-01-2011, 14:13
|
|
|
Strasznie spodobała mi się piosenka z Midori no hibi - Mou sukoshi" . Ma ktoś może tekst do tej piosenki? Nigdzie nie mogę go znaleść. :( Jak ktoś ma to byłabym wdzięczna jeśli prześle na moje gg numer: 32220278 Z góry dzięki! |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 25-01-2011, 12:27
|
|
|
Google: Mou sukoshi lyrics, i masz masę wyników. Natomiast jeżeli szukasz w języku polskim to wątpię by ktoś to przetłumaczył.
Po za tym nie jest to temat do proszenia o tekst ulubionej piosenki, tylko do uzasadnienia dlaczego akurat ta. |
|
|
|
|
|
qlicek
Soul Master
|
Wysłany: 10-03-2011, 23:14
|
|
|
Ja uwielbiam muzykę z Star Driver: Haruka tomatsu - Monochrome |
|
|
|
|
|
Viconia13
|
Wysłany: 26-03-2011, 22:31
|
|
|
Łoo...dużo się tego znalazło:P
Oczywiście prawie wszystko Megumi! Z 'Get Along' na czele!
Opening do 'Candidate for Goddes' <ta muzyczka jest niesamowita!>
'Byakuya' z 'D.N.Angel' <za to,że przechodzą mnie ciarki już od pierwszych sekund:)>
'Hitori Ja Nai' Deena <bo mam słabość do serii GT>
'Tokimeki No Doukasen' Konno Yukari
Opening do 'Gilgamesha' <sama nie wiem, co w nim jest takiego, ale lubię go słuchać:P>
'Cruel Angel Thesis' <klasyka! wielki ukłon dla pani Yoko Takahashi! :D>
'Beautiful World' - Utada Hikaru <bo przez ostatnie 2 tygodnie nie słucham niczego innego!>
'1/3 No Junjou Na Kanjou' z 'Rurouni Kenshin'
'Egao no Wake' z 'Shounena..'
The Melodies of Logic must be played Truthfully' ze Spiral <kapitalny motyw!>
'Hajimari no Hi' z 'Tegami Bachi' <za to, że jest tak niesamowicie pocieszny:)>
'Heaven's Not Enough' (Steve Conte)
'Cloud 9' (Maaya Sakamoto)
'Yuuki Ga Areba' z Yaiby <świetny kawałek:P>
:P Oczywiście lista z tygodnia na tydzień się powiększa:) |
_________________ 'Kto chce-
Może,
Kto próbuje-
Dokonuje,
Kto kocha-
Żyje.'
Anne McCaffrey |
|
|
|
|
Castiela
graphic designer
|
Wysłany: 29-03-2011, 18:02
|
|
|
Oh kurde... jest tego multum, a że nie chce mi się rozpisywać(może kiedyś) to napiszę to jedno najulubieńsze, które ma u mnie już kilkaset odsłuchań i pewnie niedługo zacznę tym rzygać, ale cóż, życie.
UVERworld- D-tecnolife -za całokształt. Ten krzyk na początku, głos, muzykę i to dopasowanie do openingu Bleacha, kocha, kocham, kocham. Z każdym razem mnie ciary przechodzą, a chyba właśnie o to chodzi^^ Chociaż wiele openingów pretenduje by stać się moim numerem 1, to właśnie UVERworld zaskarbił sobie moje serce. |
|
|
|