myanimelist.net |
Wersja do druku |
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-01-2011, 13:52
|
|
|
A ile czasu upłynęło?
Bywa, że taka zmiana zajmuje cały dzień. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
K4tsuperu
|
Wysłany: 29-01-2011, 14:01
|
|
|
Ponad kilka godzin.
Ale do tego nie rozumiem dlaczego stary obrazek powraca. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-01-2011, 14:10
|
|
|
K4tsuperu napisał/a: | Ale do tego nie rozumiem dlaczego stary obrazek powraca. |
Bo baza wciąż nie zdążyła wgrać nowego. Niestety MAL jest wolny jeśli chodzi o takie zmiany. Czasem musi minąć kilka dni nim baza zauważy, że skasowałam zaproszenie od kogoś i przestanie je wyświetlać. >.> Dlatego radzę po prostu poczekać i jak jutro nie będzie zmiany to dopiero spróbować jeszcze raz wgrać obrazek. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Tai16
Impmon - fioletowy wilk
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 06-03-2012, 21:10
|
|
|
Odkopię temat bo mam pewne rozterki moralne. Jakieś 3 lata temu zabłąkałam się na Anime-Planet i nie interesowałam się zbytnio MAL. Ale zauważyłam po rejestracji na tutejszym forum, że MAL jest tu o wiele popularniejsze. Czy jest ku temu jakiś konkretny powód? Np. sensowniejszy niż na AP algorytm polecający anime? Ogólnie chodzi mi o to czy MAL jest o tyle lepszy żeby mi się opłacało poświęcać czas na przeniesienie mojej listy (około 150 a. obejrzanych) na MAL? |
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 07-03-2012, 02:58
|
|
|
Też jestem ciekaw jaka jest różnica pomiędzy MAL i AP. Przyznam się, że jestem tu i tu, choć częściej zaglądam do AP. Jeżeli nie ma jakiegoś tytułu w jednym, to jest w drugim. W MALu lubię możliwość określenia ile razy oglądałem daną pozycję, dzięki czemu czas spędzony przy anime jest rzeczywisty. Natomiast AP jakoś lepiej odzwierciedla mój gust - czy to na ocenach anime, czy rekomendacjach. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-03-2012, 10:25
|
|
|
Ja z AP nie korzystałam, bo o nim nie słyszałam gdy zakładałam listę, ale strona mnie nie zachwyciła. Może to przez design, bo te gwiazdki na listach wyglądają jak dla mnie wyjątkowo kiczowato. Na brak tytułów do oglądania/czytania nie cierpię, więc algorytmy polecające raczej nie będą mi przesadnie przydatne*. Plus nie potrzebuję czwartej listy....
*Nie wspominając, że wolę jenoci system poleceń. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-03-2012, 18:47
|
|
|
MAL z tego co widzę ma chyba dużo większą i bardziej aktywną bazę użytkowników. Poza tym tak na pierwszy rzut oka design AP mi się nie podoba, ani to ładne, ani przejrzyste. Wisienką na torcie MALa jest naprawdę duża dowolność customizacji listy. Czy warto się przenosić, to już zależy od tego, do czego wykorzystujesz stronkę - jeżeli jako gloryfikowany notatnik i baza tytułów na AP nie ma dziur, to Twoje oczekiwania są w 100% spełnione i MAL siłą rzeczy nie może Ci nic ponad to czego chcesz zaoferować. Jeżeli dla społeczności, to MAL ma szansę mieć większą (patrząc chociażby na pole z najnowszymi recenzjami - na AP najnowsza recenzja jest z 27 lutego, na MALu pojawia się nowa mniej więcej co godzinę-dwie chyba.)
Ogólnie to przeniesienie listy 150 anime to przy sprzyjających wiatrach może z kwadrans roboty, pół godziny max - polecam obczaić MAL i samemu zdecydować, czy chcesz tam zostawać na dłużej. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-03-2012, 19:49
|
|
|
Moim zdaniem to tylko i wyłącznie sprawa gustu. Mi osobiście MAL się nie podoba, moja pierwsza lista była napisana w html-u ręcznie a Anime-planet akurat miało gwiazdki :] To już jest wybór typu Świstak vs Ebay vs Allegro, Ceneo vs Nutoka czy Polski Cukier vs Diamand. Każdy serwis ma swoje plusy i minusy. Każdy spełnia swoje założone funkcje. A przeniesienie całej listy jest banalnie proste , kopiuj wklej. Chyba w obydwie strony. Prawdopodobnie istnieją też inne listingi, kto wie może nawet lepsze. |
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 07-03-2012, 20:50
|
|
|
No właśnie tak na pierwszy rzut oka ciężko mi było znaleźć jakieś znaczące różnice, oprócz mniej kiczowatego wyglądu. Pewnie jednak się skuszę na testowanie MALa ze względów społecznościowych. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) |
|
|
|
|
|
Varmilion
Dołączył: 26 Mar 2012 Skąd: Skaczę po wymiarach, nigdzie na stałe ;P Status: offline
|
|
|
|
|
szwagier
Kitsune
Dołączył: 21 Maj 2012 Skąd: Ostrów Wielkopolski Status: offline
|
Wysłany: 22-05-2012, 14:57
|
|
|
Przyjemny i wygodny serwis, od dawna już z niego korzystam, szkoda tylko, że jest ograniczenie w ulubionych tytułach, postaciach itd.
Moja lista:
http://myanimelist.net/animelist/Gothard |
_________________ People die if they are killed.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-05-2012, 17:10
|
|
|
A ja mam do zaznaczenia jedną ciekawą wadę Anime-planet. Mianowicie nie wiem, czy to wina przeglądarki czy listingu, ale kilkukrotnie lista mi się wzbogaciła, zmieniła lub przemieniła status serialu, bez mojej wiedzy. Np kilka razy serial kompletnie stracił ocenę, przestawiła się na "drop", lub dokleił mi się kompletnie znikąd jakiś serial. Czasami wychodzi ciekawie.
Wszystko po przywróceniu sesji z otwartym listingiem. |
|
|
|
|
|
emilyoo
|
|
|
|
|