Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najlepsze teksty na podryw w M&A |
Wersja do druku |
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 01-03-2009, 10:10
|
|
|
Cytat: | Ostatecznym przejawem miłości...
Jest...
Wspólne samobójstwo!
(...)
Jeśli będziesz chciała...
...mogę z tobą umrzeć,
kiedy tylko tego zapragniesz. |
Zetsubou do "prześladowczyni" - Matoi Tsunetsuki ;] - Sayonara Zetsubou Sensei
To sie nazywa miłosć :D
ps - polecam te serie - genialna ;) |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 02-03-2009, 00:40
|
|
|
Nie wiem czy można to zaliczyć do kategorii tekstu na podryw, ale najpiękniejsze chyba słowa jakie słyszałem/czytałem, czyli takie które zapadły mi w pamięć, to były słowa z ostatniego tomu Ai Yori Aoshi. Słowa wypowiedziała Aoi, a leci to tak:
"If I ever can't be with you, Kaoru-sama, I would rather not take another breath"
Heh, naczytałem się wieeeeelu romansów i oglądnąłem jeszcze więcej, ale to mi zapadło w pamięć i chyba do końca życia zostanie. Swoją drogą, kawaii manga :P. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Altramertes
|
Wysłany: 07-03-2009, 18:36
|
|
|
Hmm, może nie jest to stricte tekst służący podrywaniu, co więcej nie pochodzi nawet z jakiegoś romansu, tylko z pierwszej kinówki Bleacha ( część osób pewnie od razu będzie wiedzieć o co chodzi ). Otóż mam konkretnie na myśli niemalże ostatnią scenę filmu, gdy Senna mówi do Ichigo: I'd rather sacrafice myself than let you die! ( sorka za angielski, ale mam wrażenie że w tym języku brzmi to lepiej). Nie wiem jak inni, ale ja długo po tym nie widziałem równie dobrego romansu... I tyle:) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-03-2009, 22:39
|
|
|
Najlepsze wyznanie miłosne ostatniego tygodnia jakie tym razem przeczytałem to:
Ranma 1/2 tom 30 napisał/a: | When we firs met, I knew it had to be you and only you. (...) Strong, like a pig... Robust, like a pig... Gentle, like a pig... Smart, like a pig... Handsome, like a pig... Refreshing, like a pig... Cool, like a pig... It was a dream for me to meet such a pig-like man. |
|
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
jazzman
Dołączył: 23 Cze 2009 Skąd: swords/rep. of ireland Status: offline
|
Wysłany: 25-06-2009, 00:18
|
|
|
tekst Onizuki "moje hobby to granie na konsoli i internet, szukam dziewczyny" powala na rzęsy |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 26-06-2009, 06:47
|
|
|
Miyako do Hiro, po tym jak go pocałowała:
- No powiedz coś!
- Ale co?
- Nie wiem to ty piszesz mangę shojo.
- eee.... Kocham cię!
- Banał!
...
(Ef tale of memories) |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 26-06-2009, 14:40
|
|
|
Uniwersalny tekst do kazdego naime/mangi "cześć, mam doła i depresję, jestem wstydliwy i wyalienowany". Widzę, że wszedzie działa. |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Kikimora
..lubię bakerollsy.
|
Wysłany: 13-07-2009, 19:54
|
|
|
Dużo tego było, ale jednym z najświeższych 'wyznań' tego typu usłyszałam w Baccano!. Nie wiem, czy było już wymienione, czy nie, ale było mniej bądź bardziej.. dziwne..
Oboje na dachu jadącego pociągu. Środek walki. Wschód słońca. Pod nimi rzeka. Jedno macha naaaaaaaaprawdę ostrym sztylecikiem, drugie całe we krwi. całe w sensie.. całe, no nie ważne:
- Czy myślisz, ze próbowałbym okraść go z sekretu nieśmiertelności? On jest twoją rodziną, starasz się go bronić. Właśnie.. coś mi wpadło do głowy.. Gdybyśmy wzięli ślub, stałbym się jego synem, jego rodziną, zaś problem samy by znikł. Możesz pomyśleć, że to żart, ale ja jestem.. poważny. |
_________________ Niedożywieni i gruźliczy
Studenci walczą z błazenadą
Sztanbał szlachetne weksle liczy
Patrioci do Paryża jadą
W powietrze wylatuje zamek
Stając się marzeń rozpadliną
Rzecki umiera weteranem
Wokulski znika pod ruiną |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-08-2009, 15:14
|
|
|
Suruga Kanbaru do głównego bohatera (Bakemonogatari):
"Jeśli chcesz, będę uke dla twojego seme - gdziekolwiek, kiedykolwiek." |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-08-2009, 16:55
|
|
|
Urusei Yatsura, wyznanie miłości:
"Czy będziesz dla mnie gotować przez resztę życia?"
Tak właśnie oświadczają się kosmici. O dziwo, zainteresowana, choć ziemianka, propozycję przyjęła. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 25-08-2009, 17:28
|
|
|
Szkoda że to były jedyne słowa jakie Rei potrafił wypowiedzieć i to obojętnie w jakim języku. Dodatkowo leci z nimi do każdej napotkanej kobiety.
Jednak lepszy patent to był tam jak Shuutaro został sparowany z Asuką. "Aaaai , otoko!!!" paniczny strach i rozwalanie całych budynków. Potem coś na niego spada np dzwon i "ciasno ciemno straszno". Teksty typu brat to taka męska odmiana siostry też były ciekawym pretekstem do kazirodczego romansu w rodzinie Mizunokoji :P (skutecznie tępionego)
"To ja mam siostrę? (...) Asuka ile razy można powtarzać nie wchodź do łaźni gdy twój brat się kąpie" |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
tattwa
|
Wysłany: 06-09-2009, 23:06
|
|
|
Jak dla mnie, powalają (fakt, że w moim przypadku bardziej ze śmiechu, za grosz romantyzmu we mnie) WSZYSTKIE teksty, które wygłasza Tamaki w Ouran High School Host Club :D Zawodowiec to jednak zawodowiec :) |
|
|
mug -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-09-2009, 20:33
|
|
|
Kikimora napisał/a: | Dużo tego było, ale jednym z najświeższych 'wyznań' tego typu usłyszałam w Baccano!. Nie wiem, czy było już wymienione, czy nie, ale było mniej bądź bardziej.. dziwne..
Oboje na dachu jadącego pociągu. Środek walki. Wschód słońca. Pod nimi rzeka. Jedno macha naaaaaaaaprawdę ostrym sztylecikiem, drugie całe we krwi. całe w sensie.. całe, no nie ważne:
- Czy myślisz, ze próbowałbym okraść go z sekretu nieśmiertelności? On jest twoją rodziną, starasz się go bronić. Właśnie.. coś mi wpadło do głowy.. Gdybyśmy wzięli ślub, stałbym się jego synem, jego rodziną, zaś problem samy by znikł. Możesz pomyśleć, że to żart, ale ja jestem.. poważny. |
To była tak genialna scena, że przewijałam ją chyba 100 razy.
Strasznie mi się podobała. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 11-11-2009, 13:06
|
|
|
Nieco spoilerowe, więc ukryje:
Tengen Toppa Gurren Lagann
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Stanąć za osobą która kiedyś, może nawet przed chwilą, poprosiła cię o pilnowanie swoich pleców i kiedy tylko się odwróci znienacka ją pocałować i powiedzieć "Rzeczywiście. Od tyłu jesteś całkowicie bezbronny/a".
|
|
|
|
|
|
Radyjko
Radioaktywny Alchemik
Dołączył: 23 Kwi 2008 Skąd: tam gdzie szaleństwo to cnota Status: offline
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|