Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Seiyuu Awards |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-12-2008, 20:26 Seiyuu Awards
|
|
|
OK Panie i Panowie... Japończycy pytają nas o opinię!
http://www.seiyuawards.jp/eng/
Wypełniać formularz i głosować!
Jeśli idzie o mnie, oddałem głos na
Tomatsu Haruka (戸松 遥)
Której tegoroczne role (Nagi w Kannagi; Lala Satalin Deviluke w ToLoveRu; Chika Midarezaki w Kyouran Kazoku Nikki) wskazują na wielki talent i zdolność adaptowania się do zróżnicowanych ról.
W odróżnieniu od Kugimiyi Rie czy nawet Mamiko Noto, Haruka Tomatsu (jeszcze) nie popada w stereotyp, nie czyni swych ról lustrzanie podobnymi.
Moim zdaniem, zdecydowanie zasługuje na wyróżnienie.
A co wy sądzicie? Jak zagłosujecie?
Gala finałowa odbędzie się w Tokio, w marcu, jest więc trochę czasu... o wynikach poinformuję w tym wątku. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-12-2008, 20:57
|
|
|
Jestem pewnie przewidywalny, ale wierność zabraniała mi oddać głos inaczej. Aya Hisakawa, jedna z mistrzyń drugiego planu, seiyuu (Miki z Uteny, Becky z Gunsmith Cats, Kerberos z CSS, Hinoto z X, Skuld z OMG, Marika von Feuerbach z LoGH), która grała niegdyś moja ukochaną Ami. Dziś coraz rzadziej ją słychać, więc za świetną, drugoplanową rolę Akiho Nogizaki w "Nogizaka Haruka no Himitsu" należy jej się wyróżnienie.
Dałbym głos też na Hayashibarę, która wcieliła się ponownie w dwie absolutnie klasyczne postaci sprzed lat (Rei z Evy i Linę z Slayers) i pokazała klasę. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 25-12-2008, 10:55
|
|
|
A ja zapewne nie bede zapewne oryginalna... Zagłosuję na Mamoru Miyano. Przypuszczam, że prawie wszedzie gdzie wystepuje poznałabym jego głos, choć często występuje w zupełnie innych rolach, niż wcześniej - czasem jako mrukliwy i nawiedzony Kiba (Wolf's Rain) czy Setsuna F. Seiei (Gundam 00), czasem w bardzo urocznym trybie ADHD jako Tamaki (Ouran Host Club), czasem zrównoważony, choć z maniacka pasja taki Kiddo (Soul Eater), a czasem totalnego cieniasa, którego nie sposób nie lubić jak Kylie (World Destruction) a czasem... natchnionego uke (muahaha) jak Rikuson (Koutetsu Sangokushi). O, zapomniałabym o totalnym psycholu pod przykrywka jakim był Light (Death Note). Jak widać, wybija sie w nowszych anime generalnie (do 5 lat wstecz), ale główne role przez niego grane są po prostu dobrrrre i mruczne. |
|
|
vries
|
Wysłany: 25-12-2008, 19:34
|
|
|
Keiji Fujiwara - jeden z niewielu aktorów głosowych, których rozpoznaję. Dysponuje dźwięcznym, lecz chrypliwym głosem. Lubię go głównie za role szaleńców i popaprańców takich jak Ladd Russo z Baccano! i Ali al-Saachez z Gundama 00. Gra również bardziej pozytywne kreacje Hollanda z Eureki, czy Raigyo z Xamda (i wiele innych). Osobiście głos oddaję głównie za rolę Ladda. Jak dla mnie był to najlepiej zagrany szaleniec, z jakim się spotkałem. A co za tym idzie musiały mu wyjść jego wahania nastrojów. Trudna rola. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-12-2008, 20:27
|
|
|
Jun Fukuyama Nie muszę chyba tłumaczyć, że cenię go najbardziej za Leloucha z CG. Facet jest po prostu obłędny, uwielbiam jego głos. Do tego nie wiem jak to robi, ale potrafi go zmienić nie do poznania, co myślę świadczy o jego doskonałych umiejętnościach. Użycza głosu równiez Aidou z VK czy Watanukiemu z xxxholic. |
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 26-12-2008, 10:45
|
|
|
Zapytana o ulubionego seiyuu, swój głos zawsze i niezmiennie od lat już kilku oddaję na pana imieniem Kazuya Nakai. Nie jest zbyt popularny i zdaje się, że nie wielu przepada za jego głosem, ale co by ludzie nie mówili, jego brzmienie jest niesamowite, urzekło mnie, złapało za serce i nie puszcza. Chyba najbardziej lubię go za Mugena z Samurai Champloo i Zoro z One Piece'a. Poza tym są jeszcze Hijikata z Gintamy, Doumeki z xxxHolica czy Karasu z Noeina. A kiedy go usłyszałam w Nodame Cantabile jako Kouzou Etoh, uśmiech automatycznie wpłynął mi na twarz.
Z seiyuu, których jeszcze lubię i mniej więcej rozpoznaję są Jouji Nakata (za niezrównanego Hrabiego Monte Christo i Smoka Chaosu Garva) oraz Romi Paku (za Kuchihę z Amatsuki czy Harakena z Dennou Coila). |
|
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 26-12-2008, 20:42
|
|
|
Zazwyczaj na seiyuu większej uwagi nie zwracam, jednak po prostu zachwycili mnie w anime Haruhi Suzumiya no Yuutsu. Tomokazu Sugita (Kyon) był po prostu niesamowity i to jego "yay!"... Reszta też była dobra, a Hirano Aya również mnie oczarowała (Haruhi).
I teraz zadaję sobie pytanie, na kogo mam zagłosować? Tomokazu Sugita podkładał też głos pod Yuichiego z Kanona, a Hirano Aya to w końcu Konata z Lucky Star. Jednak po chwili namysłu doszedłem do wniosku, że Hirano Aya przegrywa o Misę z Death Note. Wybacz mi, uwielbiam twoje piosenki, ale tej idiotki nienawidzę :<
A może by tak wybrać Machiko Kawana, czyli Botan z Clannada? ^^ |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 29-12-2008, 01:41
|
|
|
Podpisuję się pod postem Nanami. Miyano Mamoru - jest utalentowany, ma dość wysoki i charakterystyczny głos. I rozbrajający śmiech. Poza tym, co ja na to poradzę, że podkłada głos większości moich ulubionych bohaterów. |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 30-12-2008, 20:23
|
|
|
Zagłosowałam na Konishi Katsuyuki (hagi z blood+, touya z ayashi no ceres, hisagi z bleach'a, soubi z loveless). Ma świetny głos okraszony przyjemną chrypką. Wszędzie go rozpoznam. Świetnie umie dopasować ton zależnie od sytuacji. |
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 30-12-2008, 22:00
|
|
|
Na Tomatsu Haruka, bardzo mi się podobała jej gra w Kannagi i zgadzam się w tej kwestii z Wa-Totem'em, pod każdym względem.:) |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 31-12-2008, 11:33
|
|
|
Amarth napisał/a: | Zapytana o ulubionego seiyuu, swój głos zawsze i niezmiennie od lat już kilku oddaję na pana imieniem Kazuya Nakai. Nie jest zbyt popularny i zdaje się, że nie wielu przepada za jego głosem, ale co by ludzie nie mówili, jego brzmienie jest niesamowite, urzekło mnie, złapało za serce i nie puszcza. Chyba najbardziej lubię go za Mugena z Samurai Champloo i Zoro z One Piece'a. Poza tym są jeszcze Hijikata z Gintamy, Doumeki z xxxHolica czy Karasu z Noeina. A kiedy go usłyszałam w Nodame Cantabile jako Kouzou Etoh, uśmiech automatycznie wpłynął mi na twarz.
Z seiyuu, których jeszcze lubię i mniej więcej rozpoznaję są Jouji Nakata (za niezrównanego Hrabiego Monte Christo i Smoka Chaosu Garva) oraz Romi Paku (za Kuchihę z Amatsuki czy Harakena z Dennou Coila). |
Popieram wypowiedź :)
Bo nie sposób się oprzeć głosowi który podkłada pod Zoro, bądź podkładał Mugenowi.
W/g mnie ma on naprawdę genialny głos, a co ważniejsza czuć w nim emocje. |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 22-05-2009, 13:36
|
|
|
vries napisał/a: | Keiji Fujiwara - jeden z niewielu aktorów głosowych, których rozpoznaję. Dysponuje dźwięcznym, lecz chrypliwym głosem. Lubię go głównie za role szaleńców i popaprańców takich jak Ladd Russo z Baccano! i Ali al-Saachez z Gundama 00. Gra również bardziej pozytywne kreacje Hollanda z Eureki, czy Raigyo z Xamda (i wiele innych). Osobiście głos oddaję głównie za rolę Ladda. Jak dla mnie był to najlepiej zagrany szaleniec, z jakim się spotkałem. A co za tym idzie musiały mu wyjść jego wahania nastrojów. Trudna rola. |
Popieram!!! Facet ma niezwykły talent do dziwaków popadających ze skrajności w skrajność... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Aosthi
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-06-2009, 17:41
|
|
|
Głosowałem na moim zdaniem genialnego Sugite Tomokazu, za chociażby Gintokiego czy Kyona.
Kiedy będą jakieś wyniki? A może już były tylko przeoczyłem? |
|
|
|
|
|
Fall
|
|
|
|
|
mareczek65
Gość
|
Wysłany: 22-07-2009, 18:45
|
|
|
Szkoda,że się nie załapałem,ale gdybym mógł kiedyś głosować to na pewno na Norio Wakamot.Jego głoś jest wciągający jak nie wiem.Występuje w różnych anime np:Tayutama -Kiss on my Deity-,Sengoku BasaraYawaraka Sangokushi Tsukisase!! Ryofuko-chan. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|