Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Święta w Japonii |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-03-2009, 01:07 Święta w Japonii
|
|
|
Temat podobny do tego o kuchni. Zbieram materiał na cykl artykułów o świętach w Japonii. Czy oglądając Anime natknęliście się kiedyś na jakieś, niezwykłe święto, lub też wariant znanych z zachodu uroczystości? Chodzi mi o wszelkiego typu święta: religijne (festiwal penisa się nie liczy), państwowe, lokalne... Dzień kobiet, zakończenie roku szkolnego, boże narodzenie - wszystkie one się liczą. Dobrym przykładem może być tu choćby 14 marca, kiedy przypada tak zwany "biały dzień". Jest on odwrotnością walentynek, kiedy to kobiety wyznają uczucia wybranym mężczyznom, dając im w podarunku czekoladki.
Święta są mi potrzebne, bo chce po prostu wiedzieć, o czym trzeba napisać (a napisać trzeba o wszystkim).
Ma ktoś jakieś pomysły? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 10-03-2009, 09:11
|
|
|
Boże Narodzenie. Najczęściej obchodzone w przedziwny dla mnie sposób. Zwyczajna randka z tym jedynym\ tą jedyną. Najlepsze z tego wszystkiego, że większość japończyków nie ma bladego pojęcia, dlaczego reszta świata świętuje BN. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-03-2009, 11:09
|
|
|
Cytat: | Wikipedia Twoją przyjaciółką. Pewnie nie wszystko tu jest opisane, ale możesz popatrzeć do dwóch kategorii - |
Tak, tylko wiesz: chodzi mi głównie o święta często pojawiające się w anime. Wikipedia się w tym nie specjalizuje. Mangowcy: owszem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|