Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
Agon
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-01-2011, 21:02
|
|
|
To bardziej ciekawostka niż news, ale wydawnictwo Hanami podało na swoim facebookowym koncie informację o ich najlepiej sprzedających się mangach w roku 2010.
Hanami napisał/a: | Prezentujemy pierwszą piątkę naszych najlepiej sprzedających się tytułów w 2010 roku: 1) "Balsamista - Mitsukazu Mihara, 2) "Beautiful People" - Mitsukazu Mihara, 3) "Solanin" - Inio Asano, 4) "Anagram" Kirin Tendō, 5) "Odległa dzielnica" - Jirō Taniguchi. |
Pierwsze miejsce nie dziwi, gdyż od dawna wiadomo że Balsamista jest najlepiej sprzedającym się komiksem Hanami. Natomiast Beautiful People pewnie zawdzięcza sukces komercyjny temu, że czytelniczki Balsamisty chciały się zapoznać z innymi mangami Mitsukazu Mihara. Miło że zarówno Solanin i Odległa Dzielnica również się załapały, choć szkoda że nie są wyżej, a czwarte miejsce ponoć słabego Anagramu mnie zaskoczyło. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-01-2011, 15:09
|
|
|
Wydawnictwo JPF podało swoje zapowiedzi na pierwszą połowę 2011 r. Wygląda na to że Bleach i One Piece będą wydawane co miesiąc, a Naruto co trzy (!?) miesiące. Z ciekawszych rzeczy warto wspomnieć o kwietniowej premierze dwunastego Evangeliona, oraz (fanfary) Uzumakim w maju. Innych nowości na razie brak. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 20-01-2011, 15:20
|
|
|
O, znakomicie, będzie można zapowiedzi uzupełnić. |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-01-2011, 12:36
|
|
|
Hanami podało dokładną zapowiedź pierwszego tomu mangi Pluto. Tytuł powinien ukazać się w marcu, w typowym dla wydawcy formacie A5 i w cenie 32 zł. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-01-2011, 13:56
|
|
|
Whaaat?! Niech to szlag!
Więc jeśli informacje o zamknięciu Anime Gate potwierdzą się to zostaniemy tylko z IDG, którego cały ostatni pakiet anime jest opóźniony? No pięknie... |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 26-01-2011, 14:17
|
|
|
Wiesz, ciekaw jestem, czy jakby zrobić szczerą ankietę na tym forum lub acepie, to czy znalazłbyś aż tak wiele osób, które kupowały oryginalne anime. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 26-01-2011, 18:45
|
|
|
Jedyne oryginalne anime które mam jest z Anime-Gate więc nie mów, że nikt nie kupuje :D Mam wszystkie pięć części Kawalera Miecza. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 26-01-2011, 19:15
|
|
|
A ja nie mam nic od Anime Gate mimo, że mam parę płytek na półeczce.
Ogólnie ich repertuar mi się nie podobał, więc nieszczególnie mi ich żal. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 26-01-2011, 21:43
|
|
|
W ogóle, to sprawa nie jest pewna, wszystko ma się rozstrzygnąć dopiero w piątek (źródło - forum AG). |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
|