Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 06-06-2011, 11:03
|
|
|
Chrzanić Lacus. Świat potrzebuje TOBIE.
Chociaż patrząc na cień i rozpracowując go to jednak nie Crossbone.
Więc zespół od 00 (minus reżyser) mają się za to brać? No cóż, porządny zespół potrafiący animować stuff. Ale wiem już kto będzie reżyserem...
Pamiętacie zapowiedziany na któregośtam wcześniej koniec świata? Biblijny koniec świata to ponowne nadejście mesjasza, gość który go wyliczył jednak pewnie źle zrozumiał skalę swych obliczeń i przyjął że chodzi o Chrystusa a tak naprawdę wyliczył dzień wyboru reżysera Gundama którym pewnie został nie kto inny jak Imagawa.
Genialna teoria, nie? =D |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 06-06-2011, 14:11
|
|
|
piotrek napisał/a: | Czyżby powrót Lacus? :3 |
Raczej zupełnie nowa seria, ta którą już od jakiegoś czasu zapowiadają |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-06-2011, 15:58
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | piotrek napisał/a: | Czyżby powrót Lacus? :3 |
Raczej zupełnie nowa seria, ta którą już od jakiegoś czasu zapowiadają | Tia ;D
Co nie zmienia, że jako głosiciel Ewangelii Rószoffości, wielce bym sobie życzył czegoś osadzonego w SEEDowej wersji uniwersum. Wtedy mogłoby zawierać Jej Rószoffość.
A poza tym ciekaw jestem, czy ktoś zauważył to:
http://kadokawa-anime.jp/zombie/2011/06/post-89.php
Dla nie znających księżycowych run, tam jest napisane że podjęto decyzję o sfinansowaniu produkcji drugiego sezonu Kore wa zombie desuka?.
Kfik, yay~!
EDIT: Ah, nie mogliście zobaczyć - to DZISIEJSZY announcement XD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-06-2011, 16:41
|
|
|
Będzie o czym pisać. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-06-2011, 19:29
|
|
|
Na naszym forum nie ma jeszcze wątku o Jesieni 2011 (bo chyba żadnej rozpiski jeszcze nie ma? Nie orientuję się zbytnio, u cart drivera w każdym razie nie widzę), a więc... dwie nowe serie, które w październiku polecą na Noitaminie:
- UN-GO - ehm?
- Guilty Crown - czyli designy redjuice'a (!!! aaaaaah), muzyka ryo, założyciela grupy supercell (!!! AAAH), Production I.G. i gość od Death Note'a. chcę.
źródło: ANN |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-06-2011, 06:30
|
|
|
Chyba zagadka Gundama rozwiązana:
Cytat: | According to CoroCoro Comic, the new Gundam TV series "Gundam AGE" was announced to be aired this autumn.
Scan of Corocoro
Scan2
Scan3
Story:
An unidentified enemy "UE" suddenly attacks the humans. Flit Asuno rides Gundam AGE and fights against UE to save the earth.
|
http://myanimelist.net/forum/?topicid=300262 |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-06-2011, 07:21
|
|
|
Ja cię kręcę, nawet ten brodą wygląda jak dziecko. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
Wysłany: 09-06-2011, 08:18
|
|
|
Niestety. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale żadnych nadziei z tą serią nie wiążę. |
|
|
|
|
|
ghoast
|
Wysłany: 09-06-2011, 08:20
|
|
|
Troszkę więcej na temat historii nowego Gundama:
Cytat: | The new series will have three generations of "father, child, and descendant" as the lead characters who pilot the Gundam unit to fight against an unknown attacking enemy (UE) and save Earth. The first main character is Furitto Asuno, who developed the Gundam AGE-1 mobile suit (humanoid mobile weapon) equipped with the AGE System (a self-adapting computer). The second main character is Asemu Asuno, Furitto's child. The third main character is Kio Asuno, Furitto's descendant who inherits the Gundam. The Gundam AGE-1 can be augmented as the Gundam AGE-1 Titus for more power, or as the Gundam AGE-1 Sparrow for more speed.
Other characters include Emily, Furitto's friend since he was 7. Guruudekku is a Commander in the Earth Federation Forces and the captain of the battleship Diva. Mireesu is a Lieutenant (junior grade) in the Federation Forces aboard the Diva.
The chest is the remote control sensor The "pilot" controls Gundam with their smart phones Gundam evolves during battle |
O ile sam pomysł z ojcem i synem pilotującym gundama nie jest zły, to sam design postaci jak i mechów nie uważam za dobry. Nie podoba mnie się też to że ma być zdalnie sterowany... |
|
|
vries
|
Wysłany: 09-06-2011, 08:24
|
|
|
Gundam UNDER-AGE
hmm... czyżby była to próba wstawienia nowego Gundama w ramy super robots? Wymienialne pancerze (zabawki się sprzedadzą) i mecha-smok w tle by na to wskazywały...
Piotrek napisał/a: |
Ja cię kręcę, nawet ten brodą wygląda jak dziecko. |
Czym więcej masz zarostu tym silniejszy jesteś... A jako że pan ma potężne bokobrody, to wszyscy wiedzą, że będzie wymiatał. |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-06-2011, 08:56
|
|
|
Crofesima napisał/a: | - Guilty Crown - czyli designy redjuice'a (!!! aaaaaah), muzyka ryo, założyciela grupy supercell (!!! AAAH), Production I.G. i gość od Death Note'a. chcę. | A-ha. Ja też chcę. Te DESIGNY. I ryo, łaaaaa. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 09-06-2011, 09:31
|
|
|
Zaraz zaraz zaraz.
Więc nowy Gundam to typowa dla "super robotów" historia gdzie bohaterowie zmagają się z nieznanym wrogiem (prawdopodobnie obcymi) broniąc ziemi, głowni bohaterowie są w wieku Uso (13 lat) i Gundam który zrewolucjonizował gatunek mechów tworząc "realne roboty" jest kontrolowany zdalnie niczym Tetsujin-28, czyli cała innowacja wróciła w stronę samych początków gatunku?
HAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHAHAhahahahaHahhahahahahhahahahahahahahaaaaah....
Sold.
TO BEDZIE NAJLEPSZA SERIA EVER!!!!!111oneonetwo
Poważnie, zapowiada się to na najbardziej oderwaną od schematu serię od czasu G Gundama. Może z tego powstać naprawdę niezła seria familijna, zwłaszcza z tym przekazywaniem Gundama kolejnym pokoleniom.
REŻYSER, KTO JEST REŻYSEREM GODDAMIT! Jeżeli to Imagawa dostaniemy Giant Robo: The Day the Gundam Stood Still =D
EDIT:
http://www.crunchyroll.com/anime-news/2011/06/08/new-gundam-to-be-called-gundam-age
Cytat: | Akihiro Hino of game developer Level-5, creators of the Inzuma Eleven and Professor Layton series, is in charge of the story. |
Hmm... nie grałem w jego gry więc nie wiem.
EDIT2: Że też tego wcześniej nie skojarzyłem, przecież Sunrise już robiło podobne serie.
Otrzymujemy Yuusha Gundama!
EDIT3: Zastanowiłem się na tym na poważnie.
Fakty:
- Gundam jest Tetsujinem-28
- Są trzej bohaterowie: ojciec, syn, potomek
- Kolejno przekazują sobie Gundama
- Gundam ewoluuje z każdą bitwa i może potencjalnie przestać być Tetsujinem
To będzie Gundam: Historia Gatunku Mecha.
I jestem już nakręcony.
EDIT4:
http://bonkurasu.animeblogger.net/2011/06/new-age-gundam-gundam-age/
Tłumaczenie skanów. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 14-06-2011, 00:46
|
|
|
Cytat: | - Guilty Crown - czyli designy redjuice'a (!!! aaaaaah), muzyka ryo, założyciela grupy supercell (!!! AAAH), Production I.G. i gość od Death Note'a. chcę. |
Omg, me wants too~! *___*
Nie ma to jak refleks szachisty XD Ale ostatnio nie mam czasu na śledzenie światka m&a ;p |
|
|
|
|
|
|