Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
vries
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-08-2011, 13:47
|
|
|
Sakamoto Maaya nieciekawym popem? Zgiń przepadnij, toż to pop z najwyższej półki. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 13-08-2011, 14:28
|
|
|
Ta muzyczka na początek OK.
Ten OP w późniejszej części to jednak WTH, zupełnie nie pasuje do Last Exile i nie w stylu tego anime.
Najważniejsze że mamy Dio i główną bohaterkę. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 13-08-2011, 15:26
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: |
Ten OP w późniejszej części to jednak WTH, zupełnie nie pasuje do Last Exile i nie w stylu tego anime. |
+1
Waśnie, najpierw trochę muzyki klasycznej, a później ni z gruszki ni z pietruszki popowa piosenka. Znając życie wcisnęli ją w celach wzajemnej promocji. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-08-2011, 16:07
|
|
|
Po obrazkach nadal wygląda ciekawie, nawet zostawili kwestię z końca. Ale ta melodia... to ma być mahou shoujou moe komedia czy last exile w końcu? |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 13-08-2011, 20:59
|
|
|
OP można przeboleć i skipnąć, nie dramatyzujmy od razu. Poza tym trailer wygląda naprawdę porządnie. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 14-08-2011, 18:11
|
|
|
Ja zapytam tylko jak z popu doszliśmy do OP, muzyka z trailera którą krytykujemy nie koniecznie zostanie openingiem serii. No chyba, że wiecie już że tak będzie na 100%. Ja zaczekam do airingu, bo nawet op z przedpremierowego odcinka wyświetlanego na konwentach może być inny niż w serii tv (patrz Sora no Otoshimono Forte) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 14-08-2011, 18:28
|
|
|
kokodin napisał/a: | Ja zapytam tylko jak z popu doszliśmy do OP, muzyka z trailera którą krytykujemy nie koniecznie zostanie openingiem serii. No chyba, że wiecie już że tak będzie na 100%. Ja zaczekam do airingu, bo nawet op z przedpremierowego odcinka wyświetlanego na konwentach może być inny niż w serii tv (patrz Sora no Otoshimono Forte) |
ANN listuje to jako OP, pewnie dlatego, że zwykle jednak utwór z PV to opening. Szczególnie, jeśli spiewa go tak znana osoba. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 14-08-2011, 18:56
|
|
|
Tak tylko czy w tym pv rzeczywiście mamy utwór buddy na końcu czy na początku? :P Bo to co rozpoczyna pv ma podobny charakter do gravity z wolfs rain a i śpiewarka się zgadza. A koniec może być równie dobrze jej obecnie dobrze sprzedawanym singlem aby zwrócić uwagę na telewizor . Czy jakaś nasza "wtyczka" z Japonii potwierdziła, która część pv zawiera opening? (tam są 3 piosenki) Czy ktoś ma singla "Buddy" do porównania? (ja wyguglać nie mogłem, może żle to robię) |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 15-08-2011, 09:15
|
|
|
Widzę, że się nie rozumiemy. Ja nie neguję kto i pod jakim tytułem zaśpiewa, ani nawet kto to nagrał , skomponował itp. Tylko w reklamówce był miks 3 piosenek i poza tym marszem w środku każda z nich może być tym openingiem, niekoniecznie ta ostatnia. Mnie przekona dopiero namacalna możliwość odtwarzanie piosenki "buddy" lub sam opening, nigdzie na stronie nie ma gatunku muzyki, wszędzie jest suchy tytuł i wykonawcy, kilka razy w życiu się na czymś takim nieźle pomyliłem, więc tutaj idę w zaparte, tyle. Jeżeli się mylę, jakoś to przeżyję. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 15-08-2011, 09:31
|
|
|
Cytat: | Tak tylko czy w tym pv rzeczywiście mamy utwór buddy na końcu czy na początku? :P |
Na trailerze jest napis "buddy" gdy puszczaja pop |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-08-2011, 09:38
|
|
|
kokodin napisał/a: | Mnie przekona dopiero namacalna możliwość odtwarzanie piosenki "buddy" lub sam opening, nigdzie na stronie nie ma gatunku muzyki, wszędzie jest suchy tytuł i wykonawcy |
Skoro nie przekona Cię napis na stronie mówiący o tym, że Maaya Sakamoto będzie wykonywała opening o tytule buddy (「ラストエグザイル-銀翼のファム-」のオープニングテーマに坂本真綾が決定!タイトルは『Buddy』! , nawet google translate Ci to powie), plus to co pisze Gamer, to ja nie mam już nic do dodania. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 15-08-2011, 10:01
|
|
|
O co Wy się martwicie?. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 15-08-2011, 10:29
|
|
|
Ja osobiście o nic, już dawno przyzwyczaiłem się, że japończycy wrzucają swój pop do absolutnie wszystkiego i nie widzę w tym absolutnie niczego nietypowego. |
|
|
|
|
|
|