Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 04-10-2011, 17:14
|
|
|
10 listopada nastąpi wznowienie serii Shaman King poprzez wydanie nowego, 44-stronicowego oneshota w nowym magazynie Jump Kai. Jest to pierwszy z serii oneshotów nazywanych "Shaman King Zero", zapowiadających wielki projekt z udziałem Shaman King, który ma mieć miejsce w marcu 2012. Nie wiadomo jeszcze, co to będzie... Można spodziewać się zarówno dalszych rozdziałów mangi, jak i również dramy CD, gry, noweli, a także anime. Tak czy inaczej seria zostanie wznowiona w 2012 i jest to bardzo fajna informacja.
Nie widziałam też, aby pojawiła się tu informacja o nowym przedruku Shaman King, który ma miejsce już od pewnego czasu, a który znowu zawiera zupełnie nowe, kilkustronicowe specjalne rozdziały.
Po więcej informacji odsyłam do artykułów na Shaman King Nation:
"Shaman King" to return in March 2012
New Shaman King oneshot leads of Rebirth of the Series
"Shaman King Zero" Preview Website Opens with New Info
[Edit]
Pierwszy rozdział "Shaman King Zero" został już wydany.
Zapowiedziano także, że ten "wielki projekt" w Marcu 2012 to kontynuacja "Shaman King Flowers", którego pierwszy rozdział został wydany w fanbooku "Mentalite" (w roku 2009). |
Ostatnio zmieniony przez anulka406 dnia 13-11-2011, 19:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-10-2011, 12:58
|
|
|
JJ napisał/a: | Hiroyuki Imaishi żegna się z Gainaxem i zakłada własne studio. Ciekawe, co z tego wyjdzie. |
Pojawiło się trochę nowych informacji o studiu, w tym jego nazwa. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 21-10-2011, 16:27
|
|
|
Nowe wieści co do nowego projektu Tomino (twórcy Gundama) G-Reko
http://imageshack.us/photo/my-images/844/greco.jpg/
Z tłumaczenia artykułu z Newtype (niezbyt dokładne, więc traktować to tak samo poważnie jak trzeba było cześć wczesnych informacje o AGE)
- G-reko dzieje się w tym samym świecie co Gundam (!), minęło tysiąc lat od ery UC (!!)
- Tytuł wciąż niezdecydowany
- Ze współpracy z Sunrise
- Ilustracje by Kenichi Yoshida ale nie wiadomo czy będzie w zespole twórczym
- terget to młodzież późno szkolna i licealna
- Tomino chce pokazać tu swój feminizm (;P)
- che też zakopać archetyp małej siostry i bohaterowie to młodszy brat i starsza siostra
- ponoć to historia o narodzinach królowej
- Tomino chce zrobić historię którą ludzie będą wciąż zainteresowani po stu latach (oh, ty stary wariacie ;D), od trzech lat takie coś chciał zrobić. Żeby to osiągnąć zaprojektował unikatowy setting ale nic nie mówi na razie. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
Ostatnio zmieniony przez Gamer2002 dnia 21-10-2011, 17:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-10-2011, 17:59
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: |
- G-reko dzieje się w tym samym świecie co Gundam (!), minęło tysiąc lat od ery UC (!!)
...
- Tomino chce pokazać tu swój feminizm (;P)
|
Turn A Gundam 2? (dla niezorientowanych - w Turn A Gundam Tomino też chciał pokazać swój feminizm, ale w ramach kompromisu skończyło się na zrobieniu z głównego bohatera transwestyty). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 21-10-2011, 18:31
|
|
|
Co najwyżej Turn A Prequel ;P, ono się działo 100 tysięcy lat po UC (choć w sumie kto powiedział że czas idzie naprzód)
Cytat: | dla niezorientowanych - w Turn A Gundam Tomino też chciał pokazać swój feminizm, ale w ramach kompromisu skończyło się na zrobieniu z głównego bohatera transwestyty) |
To plotka raczej, wczesne designy Lorana były męskie. I on nie był transwestytą, tylko przebierali go za dziewczynę (nie żeby zbyt wiele wysiłku na to potrzebowali ;p) |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
Cal
Gość
|
Wysłany: 05-11-2011, 16:09
|
|
|
vries napisał/a: | http://www.animenewsnetwork.com/news/2011-10-18/zetman-tv-anime-staff-at-tms-entertainment-confirmed
Zetman dostanie anime. Interesujące. Ciekawe jak rozegrają scenę, gdzie setka fanek Kougi zostaje (do wyboru) zamordowana w brutalny sposób lub zgwałcona i zamordowana w brutalny sposób. Oczywiście trauma gwarantowana. Inna sprawa, że manga nie jest skończona i do końca się raczej nie zbliża, więc pewnie dorobią skopane zakończenie. |
Z tego jestem potwornie zadowolony. Wreszcie coś dla mnie. Manga jest wyśmienita. Teraz norma z tymi głupimi zakończeniami. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 09-11-2011, 22:23
|
|
|
Potwierdziło się - powstanie druga seria Shaman Kinga.
Osobiście zaczęłam już podejrzewać, że ona nigdy nie powstanie biorąc pod uwagę ile czasu minęło od wydania pierwszego rozdziału. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
anulka406
|
Wysłany: 13-11-2011, 19:14
|
|
|
Druga seria Shaman Kinga? Kiedy się to czyta można wywnioskować, że mówisz o anime. Powinnaś to zatytułować "Powstanie kontynuacja mangi Shaman King" czy coś takiego.
Zwłaszcza, że z twojej dalszej wypowiedzi ("drugi rozdział") można wywnioskować, że mówisz o Shaman King Flowers.
Poza tym już o tym mówiłam :). |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 13-11-2011, 23:23
|
|
|
anulka406 napisał/a: | Druga seria Shaman Kinga? Kiedy się to czyta można wywnioskować, że mówisz o anime. Powinnaś to zatytułować "Powstanie kontynuacja mangi Shaman King" czy coś takiego.
Zwłaszcza, że z twojej dalszej wypowiedzi ("drugi rozdział") można wywnioskować, że mówisz o Shaman King Flowers. |
Stwierdziłam, że użytkownicy tego forum są na tyle rozgarnięci, że wiedzą iż rozdziały są w mangach. I specjalnie dlatego wspomniałam o pierwszym rozdziale Flowers. Zresztą wystarczy najechać na link by się przekonać, że o mandze mowa. I co ja poradzę, że komiksy też mogą mieć "drugą serię"? To nie jest bezpośrednia kontynuacja, dlatego nie chciałam używać tego terminu. |
|
|
|
|
|
anulka406
|
Wysłany: 14-11-2011, 01:40
|
|
|
Tren napisał/a: | anulka406 napisał/a: | Druga seria Shaman Kinga? Kiedy się to czyta można wywnioskować, że mówisz o anime. Powinnaś to zatytułować "Powstanie kontynuacja mangi Shaman King" czy coś takiego.
Zwłaszcza, że z twojej dalszej wypowiedzi ("drugi rozdział") można wywnioskować, że mówisz o Shaman King Flowers. |
Stwierdziłam, że użytkownicy tego forum są na tyle rozgarnięci, że wiedzą iż rozdziały są w mangach. I specjalnie dlatego wspomniałam o pierwszym rozdziale Flowers. Zresztą wystarczy najechać na link by się przekonać, że o mandze mowa. I co ja poradzę, że komiksy też mogą mieć "drugą serię"? To nie jest bezpośrednia kontynuacja, dlatego nie chciałam używać tego terminu. |
Masz rację, jest to sequel, ale akcja dzieje się po akcji z mangi, więc można powiedzieć "kontynuacja". A "druga seria" jakoś od razu moim zdaniem kojarzy się z anime. Ale to pewnie przez to, że po zakończeniu emisji anime w Polsce wszędzie można w sieci było napotkać na te plotki i jęczenia o "drugiej serii" Shaman King jako o anime. Ale ponieważ były to jęczenia dość powszechne (a w pewnym momencie wielu fanów faktycznie sądziło, że owa "druga seria" jest w produkcji, bo jakaś mądra osoba pokazała na swoim blogu ujęcia ze speciala i nazwała to "screenami z drugiej serii") wydaje mi się, że w tym konkretnym przypadku Shaman King kiedy usłyszy się "druga seria" to tylko przychodzi na myśl, tak jak mnie.
Natomiast jeśli chodzi o "najechaniu na link"... Cóż, chyba nie wiesz, jaki jest poziom angielskiego wśród większości dzisiejszej młodzieży. Słowo "manga" w artykule rzuca się oczywiście w oczy, ale myślę, że niejedna osoba zrezygnuje z wejścia w ten link w ogóle. Niestety młodzież w siebie nie wierzy. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|